ESG+Stories

STORIES

Ειρ.Ευφραιμίδη: «Στην Playmobil δίνουμε τα εργαλεία για να μιλήσουν οι γονείς στα παιδιά τους για τη συμπερίληψη και την διαφορετικότητα»

Ειρ.Ευφραιμίδη: «Στην Playmobil δίνουμε τα εργαλεία για να μιλήσουν οι γονείς στα παιδιά τους για τη συμπερίληψη και την διαφορετικότητα»

Η Playmobil είναι μία αρκετά ευαισθητοποιημένη εταιρεία γύρω από τα ζητήματα του περιβάλλοντος , της συμπερίληψης και της διαφορετικότητας και είναι σημαντικό μέσα από τις διάσημες αυτές φιγούρες να προσφέρουν τρόπους στους γονείς να μιλούν στα παιδιά τους που βρίσκονται στην τρυφερή προσχολική και σχολική ηλικία για θέματα που απασχολούν την οικογένεια και τον περίγυρό τους.

Πίσω από τα playmobil, τις αγαπημένες φιγούρες μικρών και μεγάλων βρίσκεται ο όμιλος Horst Brandstätter Holdings με έδρα τη Νυρεμβέργη, οποίος έχει θέσει ως στόχο να καταστήσει τους ανθρώπους και τα συστήματα ανθεκτικά και ικανά να εξελίσσονται - έτσι ώστε οι άνθρωποι να κάνουν καλύτερες και πιο βιώσιμες επιλογές με θετικό αντίκτυπο στους ανθρώπους, την κοινωνία και τη φύση.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο όμιλος Horst Brandstätter βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση. Αναπτύσσονται και δημιουργούν συνεχώς νέες προοπτικές, και υποστηρίζουν τους ανθρώπους και τα συστήματα κατά την ανάπτυξή τους και να τους δίνουν τη δυνατότητα να αξιοποιούν νέες ευκαιρίες.

Ο όμιλος, και συγκεκριμένα η Playmobil σχεδιάζει συνεχώς νέες φιγούρες σε μία προσπάθεια να εξελίσσεται και να υπηρετεί τις σύγχρονες επιταγές που επιτάσσει ένας κόσμος που συνεχώς αλλάζει. Σε αυτά τα πλαίσια έχει εντάξει και την συμπεριληπτικότητα στα προϊόντα της αλλά και με όραμα ένα βιώσιμο κόσμο λάνσαρε πρόσφατα την πρώτη σειρά από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Συναντήσαμε την Διευθύντρια Μάρκετινγκ της Playmobil HELLAS, Ειρήνη Ευφραιμίδη, η οποία μας μίλησε για την στρατηγική της εταιρείας γύρω από την βιώσιμη ανάπτυξη και το ESG, τις δεσμεύσεις του ομίλου για το περιβάλλον αλλά και για τη νέα σειρά από ανακυκλωμένο πλαστικό.

playmobil
H Διευθύντρια Μάρκετινγκ της Playmobil HELLAS, Ειρήνη Ευφραιμίδη.
φωτογραφία: Αλέξανδρος Καμακάρης

  1. Κα Ευφραιμίδη, μπορείτε να αναφερθείτε στην στρατηγική της εταιρείας γύρω από την βιώσιμη ανάπτυξη και το ESG;

Ο Όμιλος Horst Brandstätter Holdings με έδρα τη Νυρεμβέργη, στον οποίο ανήκουν τα σήματα PLAYMOBIL και LECHUZA, έχει θέσει φιλόδοξους στόχους εταιρικής βιωσιμότητας για την επόμενη δεκαετία. Μέχρι το 2027 ο όμιλος θα είναι κλιματικά ουδέτερος και σκοπεύει να επενδύσει περί τα 50 εκατομμύρια ευρώ για την προστασία του κλίματος τα επόμενα χρόνια, ενώ θα εφαρμοστεί το μοντέλου του κλειστού κύκλου πρώτων υλών.

Μέσω ενός βιώσιμου προσανατολισμού η PLAYMOBIL στοχεύει στο να βελτιώνει συνεχώς την περιβαλλοντική ισορροπία σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής της. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο Steffen Höpfner, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Horst Brandstätter  «με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων υποστηρίζουμε τη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών ρύπων και συνεπώς τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού για περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη πολύ κάτω από τους δύο βαθμούς Κελσίου».

  1. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για την σειρά που βγάλατε από ανακυκλωμένο πλαστικό;

Η μεγάλη γαλάζια σφαίρα στην οποία κατοικούμε είναι λίιιγο γριούλα… κοντά 4,6 δισεκατομμυρίων ετών. Παρόλα τα χρονάκια της όμως, νέα είδη ζώων και φυτών εξακολουθούν να ανακαλύπτονται καθημερινά και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αντιληφθούν τα παιδιά μας πόσο συναρπαστική είναι πραγματικά η Γη και εμείς που την κατοικούμε, είτε έχουμε δύο είτε τέσσερα είτε σαράντα ποδάρια.

Με τη νέα σειρά παιχνιδιών PLAYMOBIL Wiltopia τα παιδιά μπορούν να ανακαλύψουν τον πλανήτη μας, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και τους κατοίκους του. Είναι παιχνίδια από βιώσιμα υλικά που δίνουν στα παιδιά δεδομένα και ερεθίσματα για την ανάπτυξή τους, πάντα με την αποδεδειγμένη ποιότητα PLAYMOBIL! Η Wiltopia μεγαλώνει μαζί με τα παιδιά σε έναν κόσμο όπου τα ζώα και η φύση προστατεύονται. Σε αυτό το πλαίσιο η PLAYMOBIL συνεργάστηκε με την Coolrec, εταιρία εξειδικευμένη σε θέματα ανακύκλωσης παλαιών ψυγείων. Με προηγμένες τεχνικές μηχανικής ανακύκλωσης τα παλιά πλαστικά μετατρέπονται σε κόκκους, οι οποίοι μεταμορφώνονται σε ζωάκια, δένδρα και καλύβες του Αμαζονίου! Αν θέλετε να μάθετε πώς γίνεται αυτό, δείτε το βίντεο.

Η Wiltopia είναι η πρώτη σειρά παιχνιδιών PLAYMOBIL που κατασκευάζεται από 80% βιώσιμο υλικό. Έχουμε χρησιμοποιήσει υλικά PCR –δηλαδή πλαστικά που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί από τους καταναλωτές και έχουν επιστρέψει στην ανακύκλωση– καθώς και πλαστικά βιολογικής βάσης. Και όλα αυτά χωρίς να έχει γίνει καμία αλλαγή στα πρότυπα ποιότητας της PLAYMOBIL.

  1. Ποιες είναι οι δεσμεύσεις του ομίλου γύρω από τη βιώσιμη ανάπτυξη και το περιβάλλον;

Μέσω ενός βιώσιμου προσανατολισμού η PLAYMOBIL θα βελτιώνει συνεχώς την περιβαλλοντική ισορροπία σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής της. «Με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, υποστηρίζουμε τη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών ρύπων και συνεπώς τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού για περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη πολύ κάτω από τους δύο βαθμούς Κελσίου», μας μεταφέρει ο Steffen Höpfner, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Horst Brandstätter.

playmobil
H Διευθύντρια Μάρκετινγκ της Playmobil HELLAS, Ειρήνη Ευφραιμίδη μαζί με τη δημοσιογράφο Φαίδρα Μαυρογιώργη
φωτογραφία: Αλέξανδρος Καμακάρης

  1. Ποιες δράσεις υλοποιείται γύρω από την συμπερίληψη και την διαφορετικότητα; Σχεδιάζετε κάποια σειρά που να θίγει τέτοια θέματα;

Στοιχεία συμπερίληψης και διαφορετικότητας υπάρχουν στα παιχνίδια PLAYMOBIL εδώ και πολλά χρόνια.  Στην τρυφερή προσχολική και σχολική ηλικία είναι πολύ σημαντικό για ένα παιχνίδι να δίνει στους γονείς τα εργαλεία, ώστε να μιλήσουν εκείνοι στα παιδιά τους για τα θέματα που απασχολούν την οικογένεια και τον περίγυρό τους με το τρόπο που κρίνουν αυτή ορθό.

  1. Τέλος, μπορείτε να αναφερθείτε στις συσκευασίες και αν έχετε δεσμευτεί για μείωση του πλαστικού μίας χρήσης;

Σαν Playmobil Hellas είναι βέβαια η αυτονόητη η εκπλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων μας σύμφωνα με όλες τις κρατικές προδιαγραφές. Επίσης συμμετέχουμε σε δύο συστήματα ανακύκλωσης, στο Σύστημα Ανακύκλωσης Αποβλήτων Συσκευασίας της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και στο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού της εταιρίας ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.