ESG+Stories

STORIES

ΕΛΙΝΟΙΛ: Ενεργώντας για ένα βιώσιμο αύριο

ΕΛΙΝΟΙΛ: Ενεργώντας για ένα βιώσιμο αύριο

Σε μία ενεργειακή αγορά που διαρκώς μεταβάλλεται, η εταιρία εξελίσσεται με γνώμονα το σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και τη δημιουργία αξίας για την κοινωνία, μεριμνώντας τόσο για τις σημερινές όσο και για τις μελλοντικές ανάγκες των κοινωνικών της εταίρων.

 Από την έναρξη της λειτουργίας της, η ΕΛΙΝΟΙΛ συμβαδίζει με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και αναπτύσσεται σε αρμονία με την προστασία του περιβάλλοντος και την προσφορά στην κοινωνία.

Έχοντας δραστηριότητα στον κλάδο της εμπορίας πετρελαιοειδών, έναν κλάδο που έχει άμεσα συνδεθεί με την προώθηση των αρχών της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Εταιρικής Υπευθυνότητας, βασικός στόχος της ΕΛΙΝΟΙΛ είναι να χρησιμοποιεί με αποδοτικό τρόπο τους πόρους της, την τεχνογνωσία και το ανθρώπινο δυναμικό της, έτσι ώστε να περιορίζει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και τους κινδύνους που απορρέουν από τις δραστηριότητές της, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στη βιώσιμη ανάπτυξη. 

Σε επίπεδο ανάπτυξης προϊόντων, η ΕΛΙΝΟΙΛ καινοτομεί με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Αξιοποιώντας το δυναμικό τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης που διαθέτει, η εταιρία ανέπτυξε τη σειρά προηγμένων καυσίμων Crystal Next. Τα προϊόντα της σειράς, βραβευμένα με βραβείο BRAVO στην κατηγορία «Ανάπτυξη πράσινων υπηρεσιών & προϊόντων», είναι ειδικά μελετημένα έτσι ώστε να συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας, προσφέροντας σημαντική εξοικονόμηση κατανάλωσης, χωρίς να περιέχουν βιοκτόνα. 

Elin

Επιπρόσθετα, αποδεικνύοντας έμπρακτα τον υπεύθυνο τρόπο λειτουργίας της απέναντι στους καταναλωτές, το φυσικό περιβάλλον και την κοινωνία, η ΕΛΙΝΟΙΛ έχει ενσωματώσει τη «Δέσμευση Ποιότητας» τριπλού ελέγχου στις δραστηριότητές της. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, η εταιρία έχει δημιουργήσει μια εξειδικευμένη υπηρεσία Ποιοτικού Ελέγχου που πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους για τη διασφάλιση της ποιότητας και σωστής ποσότητας των καυσίμων και των λιπαντικών της, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με δύο κορυφαίους διεθνείς φορείς πιστοποίησης: τη LLOYD’S REGISTER, που εγκρίνει τη διασφάλιση ποιότητας του συνόλου της εφοδιαστικής της αλυσίδας και την BUREAU VERITAS, που διενεργεί ποιοτικούς ελέγχους στα καύσιμά της, σε ένα από τα καλύτερα διαπιστευμένα εργαστήρια ανάλυσης στον κόσμο. 

Παράλληλα, με σκοπό να τροφοδοτεί τις εγκαταστάσεις της και να εξυπηρετεί απρόσκοπτα το νησιωτικό δίκτυο πρατηρίων «ελίν» υπερκαλύπτοντας τις απαιτήσεις τη σύγχρονης ναυτιλίας, η ΕΛΙΝΟΙΛ έχει ναυλώσει 3 δεξαµενόπλοια τελευταίας τεχνολογίας, δύο εκ των οποίων, τα «ΑΠΗΛΙΩΤΗΣ» και «ΖΕΦΥΡΟΣ», έχουν βραβευτεί για τον περιβαλλοντικά φιλικό σχεδιασμό τους. Τα συγκεκριμένα δεξαµενόπλοια διαθέτουν διπλά τοιχώµατα και πυθµένα, υπερσύγχρονα συστήµατα ελέγχου στάθµης καυσίµων και κλειστού τύπου φορτώσεις των βυτιοφόρων εντός του πλοίου, αποκλείοντας οποιαδήποτε διαρροή πετρελαίου σε περίπτωση ατυχήµατος, ενώ χάρη στα  γεµιστήρια τεχνολογίας bottom loading και τα συστήµατα ανάκτησης ατµών που διαθέτουν, επιτυγχάνουν µηδενικές εκποµπές ατµών καυσίµου κατά τη γέµιση, εκµηδενίζοντας την περιβαλλοντική επιβάρυνση κατά τη φόρτωση των βυτιοφόρων τους και διασφαλίζοντας την προστασία του θαλάσσιου φυσικού περιβάλλοντος.

Elin

Η ΕΛΙΝΟΙΛ προσαρμόζεται έγκαιρα στις απαιτήσεις της ενεργειακής αγοράς αναγνωρίζοντας τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης τόσο σε ζητήματα που άπτονται της εξοικονόμησης πόρων όσο και ευρύτερα στη βιωσιμότητα του πλανήτη. Ενισχύοντας την πράσινη κινητικότητα, η εταιρία αποφάσισε να εγκαταστήσει στα σημεία εξυπηρέτησης των πελατών της σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, τον πάροχο με το μεγαλύτερο δίκτυο δημοσίως προσβάσιμων φορτιστών στην Ελλάδα, το δίκτυο της ΔΕΗ Blue.
Με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο, η ΕΛΙΝΟΙΛ σχεδιάζει επενδύσεις στην ανάπτυξη έργων ΑΠΕ συμβάλλοντας στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πόρων της χώρας. Υπέγραψε, επίσης, μνημόνιο συνεργασίας με τον ΔΕΣΦΑ αποσκοπώντας στην μελλοντική παραγωγή και διανομή «πράσινου» υδρογόνου για οδικές μεταφορές και βιομηχανική κατανάλωση μέσω πρατηρίων καυσίμων ή αγωγών.
Με δέσμευση και συνέπεια, η εταιρία συνεχίζει να υλοποιεί όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προς την κατεύθυνση του ουδέτερου ισοζυγίου διοξειδίου του άνθρακα το 2050, προσηλωμένη στις αρχές της αειφορίας. Πάνω σε αυτό τον άξονα, η ΕΛΙΝΟΙΛ ενσωματώνει στη στρατηγική της τις έννοιες της κοινωνικής ευθύνης και της βιώσιμης ανάπτυξης και συνεχίζει να αναπτύσσει δράσεις και πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή.