ESG+Stories

STORIES

Προτεραιότητα για την «Ελληνικός Χρυσός» η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη- Δίπλα στη νέα γενιά

Προτεραιότητα για την «Ελληνικός Χρυσός» η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη- Δίπλα στη νέα γενιά

Η μεταλλουργία δραστηριοποιείται με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, υπηρετώντας την βιώσιμη ανάπτυξη.

Η Ελληνικός Χρυσός επιχειρεί στα Μεταλλεία Κασσάνδρας στην ΒΑ Χαλκιδική, με γνώμονα τις θεμελιώδεις αρχές της υπεύθυνης μεταλλευτικής δραστηριότητας (responsible mining). Στην πράξη, αυτό μεταφράζεται σε μια δραστηριότητα που υπηρετεί την βιώσιμη ανάπτυξη σε όλες της τις εκφάνσεις, τόσο στο επίπεδο της προστασίας του περιβάλλοντος όσο και στην καίρια και ουσιώδη ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας που την φιλοξενεί.

Ελληνικός Χρυσός

Καλλιεργώντας την αρμονική συνύπαρξη των μεταλλείων  με την ευμάρεια της τοπικής κοινωνίας, η Ελληνικός Χρυσός βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με τις τοπικές κοινότητες, τους θεσμούς και τους κατοίκους του Δήμου Αριστοτέλη. Είναι ενδεικτικό ότι σε επίπεδο κοινωνικών επενδύσεων εταιρικής υπευθυνότητας, από το 2012 έχουν επενδυθεί άνω των €24εκ. προς όφελος του Δήμου Αριστοτέλη και της ευρύτερης περιοχής της ΒΑ Χαλκιδικής.

Ελληνικός Χρυσός

Απόρροια της διαβούλευσης αυτής είναι μια πολυεπίπεδη σειρά δράσεων με γνώμονα την διαρκή βελτίωση της ποιότητας ζωής, της καθημερινότητας και της κοινωνικής συνοχής στην περιοχή, οι οποίες περιλαμβάνουν έργα υποδομών, ενίσχυση των δομών υγείας, της κοινωνικής προστασίας και της ασφάλειας, προαγωγή του τουρισμού, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, ενδυνάμωση των επαγγελματιών του τόπου, μεταξύ άλλων. Στο πλαίσιο αυτό, ένα πολύ σημαντικό σκέλος των κοινωνικών επενδύσεων της Ελληνικός Χρυσός αφορά στην ευημερία και την πρόοδο των νέων ανθρώπων, που αποτελούν το παρόν και το μέλλον της περιοχής αλλά και της χώρας μας ευρύτερα. 

Ελληνικός Χρυσός

Η Ελληνικός Χρυσός χρηματοδοτεί, λοιπόν, εξ ολοκλήρου την επισκευή δέκα σχολείων του Δήμου Αριστοτέλη, υποστηρίζοντας ένα εκτεταμένο πρόγραμμα βελτίωσης των σχολικών υποδομών συνολικού προϋπολογισμού άνω των 130.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, καλύπτει σε μόνιμη βάση ποικίλες υλικοτεχνικές ανάγκες για λογαριασμό των σχολείων της ΒΑ Χαλκιδικής, ενώ ενισχύουμε οικονομικά αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.

Ελληνικός Χρυσός

Επιπλέον, πρόσφατα ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 3ος κύκλος του πρότυπου προγράμματος «Μικροί Επιστήμονες στο δήμο Αριστοτέλη», σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό σωματείο eduACT. 
 
Το πρόγραμμα αξιοποιεί ευρηματικά την ρομποτική για παιδαγωγικούς σκοπούς ανάπτυξης δεξιοτήτων σε παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων και έχει αγκαλιαστεί με ενθουσιασμό από γονείς και μαθητές της περιοχής. Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το γεγονός ότι φέτος η εταιρεία κάλυψε πλήρως τα έξοδα τελών κυκλοφορίας για ολόκληρο τον στόλο των 127 οχημάτων του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε όλη την Ελλάδα.

Ελληνικός Χρυσός