ESG+Stories

τρόφιμα

ΕΕ: Εγκρίθηκαν οι «οδηγίες για το πρωινό» - Μεγαλύτερη διαφάνεια για μέλι, γάλα, χυμούς και μαρμελάδες

ΕΕ: Εγκρίθηκαν οι «οδηγίες για το πρωινό» - Μεγαλύτερη διαφάνεια για μέλι, γάλα, χυμούς και μαρμελάδες

Οι νέοι κανόνες στοχεύουν στην καταπολέμηση των εισαγωγών νοθευμένου μελιού από τρίτες χώρες, μέσω της υποχρεωτικής και ξεκάθαρης επισήμανσης της χώρας προέλευσης, ενώ θα δρομολογήσουν και τη δημιουργία ενός συστήματος καταγραφής της εμπορικής διαδρομής του προϊόντος.

Empowering Women in Agrifood: Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία στην Αγροδιατροφή

Empowering Women in Agrifood: Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία στην Αγροδιατροφή

Στο πλαίσιο της ημερίδας με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στον τομέα της Αγροδιατροφής» από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ Food) σε συνεργασία με τον A Woman Can Be και το ESG+ Stories, συζητήθηκαν οι προκλήσεις του αγροδιατροφικού τομέα. 

Έρευνα: Οι καταναλωτές θέλουν πιο ηθικά και ποιοτικά αρτοσκευάσματα

Έρευνα: Οι καταναλωτές θέλουν πιο ηθικά και ποιοτικά αρτοσκευάσματα

Η έρευνα προσπάθησε να προσδιορίσει τα βασικά κίνητρα των καταναλωτών όταν επιλέγουν να αγοράσουν βιενέζικα αρτοσκευάσματα, κέικ και προϊόντα φούρνου, καθώς και ποια πράγματα δεν τους αρέσουν.