Ευρωπαίοι σεφ προειδοποιούν για την κλιματική αλλαγή
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2022 παρήγαγε «τη χαμηλότερη εσοδεία ελιάς από τις αρχές του αιώνα, η οποία επηρεάζει κυρίως την Ισπανία.
01 ΜΑΪΟΥ 2024Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2022 παρήγαγε «τη χαμηλότερη εσοδεία ελιάς από τις αρχές του αιώνα, η οποία επηρεάζει κυρίως την Ισπανία.
01 ΜΑΪΟΥ 2024Οι νέοι κανόνες στοχεύουν στην καταπολέμηση των εισαγωγών νοθευμένου μελιού από τρίτες χώρες, μέσω της υποχρεωτικής και ξεκάθαρης επισήμανσης της χώρας προέλευσης, ενώ θα δρομολογήσουν και τη δημιουργία ενός συστήματος καταγραφής της εμπορικής διαδρομής του προϊόντος.
29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024Οι υψηλότερες θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν μετατόπιση των μακροχρόνιων και προβλέψιμων καλλιεργητικών περιόδων και να απειλήσουν τις καλλιέργειες.
26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024Επειδή το φαγητό κοστίζει, όχι μόνο σε εμάς αλλά και στον πλανήτη, δεν θέλουμε να πετάμε και αναζητούμε συνεχώς λύσεις για να καταπολεμήσουμε τη σπατάλη τροφίμων.
02 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024Στο πλαίσιο της ημερίδας με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στον τομέα της Αγροδιατροφής» από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ Food) σε συνεργασία με τον A Woman Can Be και το ESG+ Stories, συζητήθηκαν οι προκλήσεις του αγροδιατροφικού τομέα.
21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023Μείωσε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 2% το 2022 σε σχέση με το 2021, ενώ παράλληλα μείωσε και την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 3% για την ίδια περίοδο.
14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Ενημέρωσης για την Απώλεια και τη Σπατάλη Φαγητού.
29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023Διάσημα ευρωπαϊκά τρόφιμα απειλούνται από τις υψηλές θερμοκρασίες, την ξηρασία και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.
18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023Ένα πρωτοποριακό έργο αγροτικής ανάπτυξης για βιώσιμη τοπική παραγωγή.
31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023Το μεθάνιο που παράγουν τα μεγάλα ζώα, οι ορυζώνες και τα τρόφιμα που σαπίζουν, αντιπροσωπεύει περίπου το 60% των εκπομπών.
09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023Το 2022 το πρόγραμμα υλοποιήθηκε πανελλαδικά σε Ιόνιο, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Αργολικό, Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023Η διαθεσιμότητα τροφίμων δεν διακυβεύεται σήμερα στην Ευρώπη.
05 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023Eξέφρασαν σύγχυση σχετικά με τον τρόπο ανακύκλωσης συσκευασιών μικτών υλικών, όπως ένα κεσεδάκι γιαουρτιού.
02 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023Η έρευνα προσπάθησε να προσδιορίσει τα βασικά κίνητρα των καταναλωτών όταν επιλέγουν να αγοράσουν βιενέζικα αρτοσκευάσματα, κέικ και προϊόντα φούρνου, καθώς και ποια πράγματα δεν τους αρέσουν.
07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022Συμμετείχε στην 1η εκδήλωση του Citywire στην Αθήνα.
10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022Aπό την έρευνα εξαιρέθηκαν τα στοιχεία από το Βέλγιο, τη Λετονία, τη Μάλτα και την Ρουμανία.
26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022Τι ζητούν και τι επιδιώκουν.
26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022Πώς μπορούμε να τα ανακυκλώσουμε.
17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022Ντόμινο επιπτώσεων πλήττει την παραγωγή μπίρας, ντομάτας, αλλά και του ψωμιού.
15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022