ESG+Stories

Envolve: Ανοιξαν οι αιτήσεις για τον μαθητικό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τους/τις εκπαιδευτικούς (ως επικεφαλής των ομάδων) μέσω της ιστοσελίδας https://bit.ly/EduContest22. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 31 Μαρτίου 2023.
Envolve: Ανοιξαν οι αιτήσεις για τον μαθητικό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας

ο Envolve Entrepreneurship (greece.envolveglobal.org), για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ανακοινώνει την επίσημη έναρξη του “3ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη”. Προσκαλεί μαθητές/τριες σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας αλλά και της Ομογένειας, να καταθέσουν την αειφόρο επιχειρηματική τους ιδέα, υποβάλλοντας αίτηση συμμετοχής μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2023.

O διαγωνισμός έχει λάβει έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως επισημαίνει η ανακοίνωση.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τους/τις εκπαιδευτικούς (ως επικεφαλής των ομάδων) μέσω της ιστοσελίδας https://bit.ly/EduContest22. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 31 Μαρτίου 2023.

Την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου στις 12:00 – 14:30, διοργανώνεται υβριδική εκδήλωση με θέμα «Μικροί Επιχειρηματίες ... Μεγάλες Ιδέες» στην Άτρακτο, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, για την ενημέρωση και προετοιμασία της συμμετοχής στο διαγωνισμό. Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Envolve, διαδραστικό εργαστήρι επιχειρηματικότητας, ενώ θα ακολουθήσουν συζητήσεις και ομιλίες με στόχο να εμπνεύσουν τους «μικρούς επιχειρηματίες» του αύριο. Εκπαιδευτικοί, μαθητές/τριες και γονείς θα γνωρίσουν συμμετέχοντες του προηγούμενου διαγωνισμού, θα εξοικειωθούν με την πλατφόρμα συμμετοχής, θα εντρυφήσουν στην έννοια της επιχειρηματικότητας, αλλά και της αειφορίας.

Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση είναι απαραίτητη η εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο: bit.ly/Edusignup

Η εκδήλωση θα προσφέρεται με ζωντανή αναμετάδοση και συμμετοχή διαδικτυακά για να την παρακολουθήσουν μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχον: η Μαρία Θεμελή, Chief Visionary Officer & Communications Strategist, Themeli Communications, η Desy Karapchanska, CEO, Atraktos, η Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια, Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, o Ευστάθιος Αναγνώστου, Διευθυντής Στρατηγικού/Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Μετασχηματισμού, ΔΕΔΔΗΕ, ο Mιχαήλ Σκούλλος, Ομότιμος Καθηγητής, Επικεφαλής Έδρας & Δικτύου UNESCO για τη Διαχείριση & Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη στη Μεσόγειο στο ΕΚΠΑ, Πρόεδρος του Μεσογειακού Γραφείου Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO-ECSDE) και Συντονιστή MEdIES και ο Αλέξανδρος Νούσιας, Country Director, Envolve Entrepreneurship. Τους εναρκτήριους χαιρετισμούς θα δώσουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Αθηναίων, ο Γιώργος Δημόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών και η Δήμητρα Νάνου, Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών.

Στόχος του μαθητικού διαγωνισμού επιχειρηματικότητας είναι να ενεργοποιήσει μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα, θέτοντας την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής τους. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκτεθούν και να εξοικειωθούν με την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων και το σχεδιασμό επιχειρήσεων που έχουν θετικό αντίκτυπο στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον. Οι ομάδες των μαθητών/τριών που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό, καλούνται να υποβάλουν σε ψηφιακή πλατφόρμα την επιχειρηματική τους ιδέα, το επιχειρηματικό σχέδιο (business plan), την τεκμηρίωση του αειφόρου προσανατολισμού, καθώς και video με παρουσίαση του τελικού προϊόντος/υπηρεσίας.

Σχολιάζοντας την έναρξη του διαγωνισμού, o Αλέξανδρος Νούσιας, Διευθυντής του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα, δήλωσε:

«Η ομάδα μας συνεχίζει την προσπάθεια της καλλιέργειας της υγειούς επιχειρηματικής κουλτούρας στη χώρα μας, ξεκινώντας από τα σχολεία, ώστε να προωθήσουμε βιώσιμα μοντέλα στο χώρο της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Είναι τιμή μας που το θεσμό αυτό, τον έχουν αγκαλιάσει εκατοντάδες σχολεία από κάθε γωνιά της χώρας μας, ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία της. Η προσήλωση των μαθητών/τριων και των εκπαιδευτικών, αλλά και το επίπεδο των συμμετοχών, αποδεικνύουν ότι στη χώρα μας, το ανθρώπινο κεφάλαιο παράγει διαρκώς καινοτόμες ιδέες με όραμα, ελπίδα και πάθος. Ευχαριστούμε πολύ το Υπουργείο Παιδείας που είναι συνοδοιπόρος μας σε όλα τα σχολικά εκπαιδευτικά μας προγράμματα για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά.»

Η Αγάπη Κυριακοπούλου, Marketing & ESG Manager του Envolve Entrepreneurship δήλωσε:

“Μέσω του διαγωνισμού μας, οι μαθητές/τριες καλλιεργούν επιχειρηματικές δεξιότητες και δημιουργούν προϊόντα/υπηρεσίες με γνώμονα τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης. Λαμβάνουν μοναδικές εμπειρίες και γνώσεις που θέτουν τη βάση, ώστε να εξερευνήσουν τις ευκαιρίες που θα χαράξουν το δικό τους μονοπάτι μετά από το σχολείο. Τα τελευταία δύο χρόνια, οι ομάδες των νέων επιχειρηματιών μάς εντυπωσίασαν. Ανυπομονούμε να εξετάσουμε τις φετινές συμμετοχές και να γνωρίσουμε καινοτόμες σχολικές ομάδες από όλη την Ελλάδα.»

Επιπλέον, το Envolve διοργανώνει για τρίτη χρονιά και εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας διάρκειας δύο ωρών, για μαθητές/τριες, εγκεκριμένο από το ΥΠΑΙΘ, με τίτλο: «Ανακαλύπτοντας και αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά του νέου επιχειρηματία».

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ: bit.ly/envolvecourse

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ