Κρίση στη γαλλική οινοποιία: Η υπερθέρμανση και οι… εκρίζωση των αμπελιών ως «λύση
Ταυτόχρονα, το μέτρο δείχνει τα όρια των πολιτικών προσαρμογής του κλάδου.
01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2025Ταυτόχρονα, το μέτρο δείχνει τα όρια των πολιτικών προσαρμογής του κλάδου.
01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2025Η νικήτρια του διαγωνισμού EWA – Empowering Women in Agrifood, Αναστασία Φουντούλη, μιλάει στο www.esgstories.gr για την καινοτόμα ιδέα δημιουργίας του πρώτου ελληνικού insect farm στην Ελλάδα.
28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2025Η γυναικεία επιχειρηματικότητα και η θωράκιση απέναντι στην κλιματική κρίση βρέθηκαν στο επίκεντρο της ημερίδας του οργανισμού AWomanCanBe.org.
27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2025Μελέτες του καθηγητή Ουμπέρτο Μπερναμπούτσι από το Πανεπιστήμιο Tuscia δείχνουν ότι οι αγελάδες μπορεί να χάσουν από 3% έως και 20% της παραγωγής τους λόγω θερμικού στρες.
20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2025Ο δικαστής Manish Shah στο Σικάγο έκρινε ότι οι ετικέτες δεν παραβιάζουν τον νόμο, καθώς ανέφεραν με σαφήνεια πως τα προϊόντα είχαν λάβει πιστοποίηση από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Change Climate Project.
29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2025Η έκκληση καταγράφεται σε νέα έκθεση του δικτύου FAIRR (Farm Animal Investment Risk and Return Initiative), η οποία αναδεικνύει τις «ευκαιρίες ανάπτυξης και υγείας» που προσφέρουν οι εναλλακτικές πρωτεΐνες.
29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2025Το κάλεσμα για συμμετοχή στα focus groups απευθύνεται σε γυναίκες επιχειρηματίες κάθε ηλικίας από όλη την Ελλάδα.
16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2025Η σημασία και οι προκλήσεις της αγροδιατροφής βρέθηκαν στο επίκεντρο του σχετικού πάνελ στο Hellenic Impact Investing Conference 2025.
14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2025Η συμμαχία, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Danone, Kraft Heinz και Starbucks, είχε δεσμευτεί να μετρά και να δημοσιοποιεί τις εκπομπές μεθανίου από τις γαλακτοκομικές αλυσίδες εφοδιασμού.
09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2025Το ερώτημα που μένει ανοιχτό είναι αν οι παραδοσιακές οινικές περιοχές θα καταφέρουν να διατηρήσουν τον χαρακτήρα τους ή αν θα παραδώσουν τη σκυτάλη σε νέους «παίκτες» του Βορρά.
29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2025Υλοποιεί την καμπάνια «η δύναμή μας» με σεβασμό στο φαγητό και στόχο την ενημέρωση για την υπεύθυνη κατανάλωση.
26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2025Έκθεση της Food Foundation προειδοποιεί για τις οικονομικές και περιβαλλοντικές συνέπειες.
20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2025Καταναλωτές σε όλο τον κόσμο αναφέρουν πως βλέπουν άμεσες αυξήσεις στους λογαριασμούς του σούπερ μάρκετ, γεγονός που δυσκολεύει την πρόσβαση στα βασικά αγαθά.
22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2025Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε με τυφλή δοκιμή, από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από πάνω από 250 επαγγελματίες και ειδικούς γεύσης.
15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2025Με βασικό μήνυμα «Η Φύση κάνει τον Κόσμο σου Υπέροχο», μας υπενθυμίζει την αξία της επαφής με το φυσικό περιβάλλον.
07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2025Η ΠΟΑΥ Πόρου προβλέπει αύξηση της έκτασης των ιχθυοκαλλιεργειών κατά 28 φορές — από 95 σε 2.700 στρέμματα — και της παραγωγής από 1.100 σε 8.800 τόνους ετησίως.
25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2025Η κινητοποίηση γίνεται ως απάντηση στην εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία του Φορέα Διαχείρισης της ΠΟΑΥ Πόρου.
19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2025Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας, ανατρέχουμε στον ορισμό της βιώσιμης γαστρονομίας και προτείνουμε ορισμένες επιχειρήσεις που ήδη την εφαρμόζουν.
18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2025Η μελέτη συμβάλλει στον επιστημονικό διάλογο σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στους ανέμους που προκαλούν ανοδική ροή.
17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2025Η Ελλάδα είναι πλέον ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιπούρας και λαβρακιού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και η δεύτερη σε όλο τον κόσμο μετά την Τουρκία.
16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2025