ESG+Stories

3ο ELIA Lesvos Confest – Διεθνές Συνέδριο & Φεστιβάλ για την Ελιά Μυτιλήνη, 27–30 Μαΐου 2026

Στη φετινή διοργάνωση αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 50 διακεκριμένοι καθηγητές και επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
3ο ELIA Lesvos Confest – Διεθνές Συνέδριο & Φεστιβάλ για την Ελιά  Μυτιλήνη, 27–30 Μαΐου 2026

Με ακόμα ισχυρότερο διεθνές αποτύπωμα επιστρέφει το 3ο ELIA Lesvos Confest, το Διεθνές Συνέδριο και Φεστιβάλ για την Ελιά με τίτλο «Έλαιον Πάντων Βάλσαμον», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη από τις 27 έως τις 30 Μαΐου 2026. Η διοργάνωση φιλοδοξεί να εξελίξει περαιτέρω τη διεθνή συζήτηση γύρω από το ελαιόλαδο, την αειφορία, την υγεία, τη γαστρονομία, τον ελαιοτουρισμό και την καινοτομία, συνδέοντας την επιστημονική γνώση με την παραγωγή, την αγορά και την κοινωνία.

.

Το ELIA Lesvos Confest φέρει τη σφραγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC), επιβεβαιώνοντας την ποιότητα και το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης, καθώς η συγκεκριμένη αναγνώριση αποδίδεται διεθνώς με αυστηρά κριτήρια. Παράλληλα, το συνέδριο υποστηρίζεται από το Yale University και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), ενισχύοντας τον ακαδημαϊκό και επιστημονικό του χαρακτήρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη φετινή διοργάνωση αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 50 διακεκριμένοι καθηγητές και επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέσα από πάνελ και θεματικές ενότητες, το συνέδριο εστιάζει στην ποιότητα και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου, τη βιωσιμότητα, τη βιοποικιλότητα, τη διατροφή και την υγεία, την καινοτομία, τη γαστρονομία, τον ελαιοτουρισμό και τη συνολική αλυσίδα αξίας του προϊόντος.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στα εκπαιδευτικά και βιωματικά workshops, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ELIA Lesvos Confest. Ξεχωρίζουν οι συνεδρίες αισθητηριακής εκπαίδευσης, όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να γνωρίσουν τη Λέσβο «μέσα από ένα ποτήρι», συμμετέχοντας σε οργανωμένα γευστικά και αρωματικά ταξίδια με επιλεγμένα ελαιόλαδα τοπικών παραγωγών.

Το συνέδριο θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και σε επιλεγμένους χώρους του νησιού. Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του 2ου ELIA Lesvos Confest, το οποίο εδραίωσε τη Λέσβο στον παγκόσμιο χάρτη των διεθνών συνεδρίων για το ελαιόλαδο, η διοργάνωση του 2026 επιστρέφει πιο σύγχρονη, πολυδιάστατη και επίκαιρη.

Τη διοργάνωση υλοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ελαίας Νήσος Λέσβος», με πρόεδρο και εμπνεύστρια τη Φωτεινή Τιρπιντήρη, η οποία περιγράφει το ELIA Lesvos Confest ως «μια μοναδική εμπειρία γνώσης και εξέλιξης». Ο Σύλλογος δραστηριοποιείται συστηματικά στην ανάδειξη της ελαιοκομικής ταυτότητας και του πολιτισμού της ελιάς στην Ελλάδα και διεθνώς, μέσα από δράσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και συνεργασίες με διεθνείς φορείς, προσεγγίζοντας το ελαιόλαδο όχι μόνο ως προϊόν, αλλά ως πολιτισμικό και αναπτυξιακό κεφάλαιο.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τους ομιλητές και τις εγγραφές είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ