ESG+Stories

STORIES

ελίν: Μία εταιρεία που δεν σταματά να επενδύει στους ανθρώπους της

ελίν: Μία εταιρεία που δεν σταματά να επενδύει στους ανθρώπους της

Η ελίν, ένας από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους στην Ελλάδα, θέτει στο επίκεντρο όλων των διαδικασιών της την ανάπτυξη των ανθρώπων της κάνοντας πράξη τη δέσμευσή της απέναντι στην ικανοποίηση και τη διαρκή εξέλιξη των εργαζομένων της.

Ως σύγχρονος εργοδότης, η ελίν επενδύει στην ανάπτυξη μιας εταιρικής κουλτούρας που βασίζεται στις αρχές της συνεργασίας, της δημιουργικότητας και της παραγωγικότητας. Έτσι, ανεξαρτήτως καθηκόντων και θέσης, όλα τα μέλη της μεγάλης οικογένειας της ελίν ενθαρρύνονται να παίρνουν πρωτοβουλίες, να μοιράζονται τις ιδέες τους και να συνεισφέρουν ενεργά στην ανάπτυξη της εταιρείας. Κι αν αυτό κάποτε ακουγόταν τολμηρό, πλέον η έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Συγκεκριμένα, για την ελίν, οι άνθρωποί της αποτελούν κινητήριο δύναμη της επιτυχίας της και φροντίζει ώστε να συνδυάζουν υψηλή επιστημονική κατάρτιση, συσσωρευμένη τεχνογνωσία, βαθιά γνώση των συνθηκών της αγοράς καθώς και τη δυνατότητα να αναπτύσσουν πρωτοβουλίες και να εφαρμόζουν πρωτοπόρες ιδέες. Έτσι, καταφέρνουν να ανταποκρίνονται με επιτυχία στις πραγματικές ανάγκες των πελατών της και προσαρμόζουν σε αυτές τη στρατηγική της εταιρείας. Η εταιρεία εφαρμόζει ένα σύνολο βέλτιστων πρακτικών, κανονισμών και διαδικασιών με στόχο τη σωστή λειτουργία της, τη μέγιστη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση αλλά και τη δημιουργία ανθρωποκεντρικού εργασιακού περιβάλλοντος, βασισμένου σ’ ένα αποκεντρωμένο σύστημα λήψης αποφάσεων που ενθαρρύνει τη συμμετοχικότητα.

Elin

Με ξεκάθαρο προσανατολισμό στις πραγματικές ανάγκες των πελατών της και στη συνολική ικανοποίησή τους, όλο το ανθρώπινο δυναμικό της ελίν ενθαρρύνεται να εργάζεται ευσυνείδητα, ομαδικά και να λαμβάνει πρωτοβουλίες που αυξάνουν την παραγωγικότητα τους και την αποτελεσματικότητα της εργασίας τους. Για τον σκοπό αυτό, η εταιρεία εστιάζει τόσο στην ηθική και υλική ικανοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της, όσο και στην καλλιέργεια των κατάλληλων συνθηκών για τη συνεισφορά όλων στην πρόοδο της, ακολουθώντας μία στρατηγική ίσων ευκαιριών.

Elin

Επιπλέον, η ελίν προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων, τόσο εντός όσο και εκτός της εταιρείας που διοργανώνονται είτε από συνεργαζόμενους εκπαιδευτικούς φορείς, είτε από στελέχη της ίδιας της εταιρείας με στόχο την κατάρτιση και επιμόρφωση των εργαζομένων πάνω στις νέες τάσεις και καλές πρακτικές της αγοράς, αλλά και στις εσωτερικές διαδικασίες της εταιρείας. Για παράδειγμα, κάθε χρόνο διοργανώνεται ένα πρόγραμμα εσωτερικής ενημέρωσης για νέους εργαζόμενους, το οποίο τους βοηθά να προσαρμοστούν στον εργασιακό χώρο και να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες. Μ’ αυτόν τον τρόπο, οι εργαζόμενοι μπορούν να αποκτήσουν τα εφόδια που χρειάζονται για να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς.

Πέρα από την κατάρτισή του ανθρωπίνου δυναμικού της ωστόσο, η ελίν φροντίζει και για την υγεία και ευεξία των εργαζομένων της υλοποιώντας ενέργειες που συμβάλλουν στη σωματική και ψυχική υγεία τους. Ενδεικτικά, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η εταιρεία ήταν η μόνη που προσέφερε πρόσβαση σε διαδικτυακή πλατφόρμα γυμναστικής και 24ωρη Τηλεφωνική Γραμμή Συμβουλευτικής Υποστήριξης από ειδικούς, στηρίζοντας τους εργαζόμενους της στην προσπάθεια τους να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις ψυχολογικές και σωματικές επιπτώσεις του Covid-19.

Η ελίν όμως δεν σταματά εκεί. Συνεχίζει να στηρίζει τους ανθρώπους της εντός κι εκτός εταιρείας και βρίσκεται στο πλευρό τους σε κάθε τους προσπάθεια να πετύχουν τους στόχους τους. Πρόσφατα μάλιστα, υποστήριξε με υπερηφάνεια τη συμμετοχή εργαζομένων της στις αθλητικές διοργανώσεις L'Etape Greece by Tour de France 2023 και Porosea 2023, ενώ σημειώνεται ότι στη στρατηγική της εταιρείας είναι και η χρηματοδότηση μεγάλου ποσοστού των επιλέξιμων μεταπτυχιακών σπουδών των ανθρώπων της.

Πέρα από πρότυπο εργοδότη όμως, η ελίν είναι και ένας υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος που αναπτύσσεται με σεβασμό απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον. Μέσα από το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «ώθηση» που υλοποιεί, προωθεί την εθελοντική προσφορά ενθαρρύνοντας τους εργαζόμενους της να συμμετέχουν σε δράσεις που δίνουν «ώθηση» στην κοινωνία, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.  

Elin

Στο πλαίσιο, λοιπόν, του προγράμματος έχει δημιουργηθεί η Ομάδα Εθελοντισμού «ώθηση» που δίνει την ευκαιρία στους εργαζόμενους της εταιρείας να συμβάλουν συλλογικά στην υλοποίηση δράσεων με θετικό αντίκτυπο. Η ομάδα συμμετέχει σε δράσεις των οργανισμών με τους οποίους συνεργάζεται η ελίν, αλλά και αναλαμβάνει την υλοποίηση πρωτοβουλιών εθελοντικής προσφοράς με στόχο τη συνεισφορά στις ανάγκες των κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται. Έτσι, τα μέλη της «ώθησης» φορούν συχνά το «κόκκινο γιλέκο» των πωλητών του περιοδικού «σχεδία», μαγειρεύουν μαζί με τους εθελοντές της Humanity Greece και περπατούν στο πλευρό των ανθρώπων της Emfasis Foundation για την ανακούφιση των ευάλωτων συμπολιτών μας που βρίσκονται σε αστεγία.

Ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος αλλά και ένας απόλυτα σύγχρονος εργοδότης, η ελίν συνεχίζει να επενδύει διαρκώς στο ανθρώπινο δυναμικό της καταφέρνοντας έτσι να διασφαλίσει ένα άριστο εργασιακό περιβάλλον αλλά και τη δική της ανάπτυξη και πρόοδο σε ένα τοπίο γεμάτο προκλήσεις και απαιτήσεις.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στα πλαίσια του αφιερώματος «Εταιρική Διακυβέρνηση και Εργασιακό Περιβάλλον».

Δείτε όλο το αφιέρωμα