ESG+Stories

STORIES

Empowered: H πλατφόρμα για να κάνεις το επόμενο βήμα στην καριέρα σου

Empowered: H πλατφόρμα για να κάνεις το επόμενο βήμα στην καριέρα σου

Το πρόγραμμα της Coca-Cola Τρία Έψιλον ενδυναμώνει νέους, ενισχύει την γυναικεία επιχειρηματικότητα και στηρίζει τους επαγγελματίες του κλάδου HoReCa μέσα από δωρεάν εκπαιδεύσεις σε ψηφιακές και επαγγελματικές δεξιότητες.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη βιώσιμη ανάπτυξη, η Coca-Cola Τρία Έψιλον υλοποιεί προγράμματα και δράσεις που ανταποκρίνονται ουσιαστικά και μακροπρόθεσμα στις ανάγκες της κοινωνίας. Μία από αυτές τις δράσεις, με ισχυρό αποτύπωμα στην κοινωνία είναι το πρόγραμμα Empowered, ένα δωρεάν πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχολησιμότητας του ιδιωτικού τομέα, που προσφέρει δωρεάν εκπαιδεύσεις με σκοπό την ενδυνάμωση και την καθοδήγηση πάνω σε ψηφιακές και επαγγελματικές δεξιότητες.

Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα σε χιλιάδες νέους και επιχειρηματίες να αποκτήσουν νέες ψηφιακές δεξιότητες, να γνωρίσουν υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών σε ρόλο μέντορα, να μάθουν τις τάσεις της αγοράς και να ενημερώνονται με νέες θέσεις εργασίας ώστε να κάνουν δυναμικά το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα.

Η ολιστική πλατφόρμα έχει στηρίξει περισσότερους από 40.000 χιλιάδες συμμετέχοντες και στοχεύει, μέσα από ειδικά σχεδιασμένες ψηφιακές εκπαιδεύσεις και δια ζώσης workshops, να ενδυναμώσει 15.000 επιπλέον επωφελούμενους μέχρι το 2025. Οι τρεις βασικοί άξονες του προγράμματος είναι το Youth Empowered, που αφορά στη ενδυνάμωση νέας γενιάς, το Women Empowered, που αφορά στην ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και το HoReCa Empowered που αφορά στη στήριξη των επαγγελματιών και επιχειρηματιών του κλάδου HoReCa.

Youth Empowered

Το συγκεκριμένο σκέλος του ευρύτερου προγράμματος αφορά στην ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων, προσφέροντας σε νέους 18-30 ετών εκπαίδευση, καθοδήγηση κι ενδυνάμωση σε βασικές ψηφιακές και επαγγελματικές δεξιότητες που απαιτούνται για να διεκδικήσουν άμεσα και με επιτυχία τη θέση τους στη σύγχρονη αγορά εργασίας. Ο νέος κύκλος Youth Empowered τρέχει από τις 11 Νοεμβρίου και για έναν μήνα με στρατηγικούς συνεργάτες το Kariera.gr και το Socialinnov. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τις πιο σύγχρονες δεξιότητες της αγοράς, μέσα από 9 διαφορετικά σεμινάρια.

coca cola

Women Empowered

Το συγκεκριμένο αφορά στην ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας των νέων γυναικών, προσφέροντας υποτροφίες και μια σειρά από mentoring sessions, σεμινάρια και εκπαιδεύσεις από καταξιωμένους επαγγελματίες, πάνω στη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Κυρίως το πρόγραμμα εστιάζει σε τομείς όπως η τεχνολογία, η τεχνητή νοημοσύνη και η εικονική πραγματικότητα, καθώς και ο τουρισμός.

Ho.Re.Ca Empowered

Το τρίτο σκέλος του προγράμματος αφορά στη στήριξη των επαγγελματιών και επιχειρηματιών στο σύνολο του κλάδου εστίασης και φιλοξενίας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας. Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιούνται ομιλίες, workshops και masterclasses από καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου. Ορόσημο της φετινής χρονιάς για το πρόγραμμα είναι η στάση του για πρώτη φορά στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου συμμετείχαν περισσότερα από 550 άτομα. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν καταξιωμένους ομιλητές από τον κλάδο της καφεστίασης, των ξενοδοχείων και του τουρισμού, καθώς και Coffee experts και Premium Spirits Ambassadors της Coca-Cola Τρία Έψιλον. H Ελένη, bartender σε ξενοδοχειακή μονάδα, συμμετείχε στο HoReCa Empowered και δήλωσε: «Το HoReCa Empowered είναι μια μοναδική εμπειρία για κάθε επαγγελματία του χώρου. Απέκτησα πολλά εργαλεία για τα μελλοντικά μου σχέδια, γνώρισα πολλούς επαγγελματίες, έμαθα καινούργια πράγματα, εξελίχθηκα και ελπίζω να παρακολουθήσω το επόμενο για να μάθω πολλά παραπάνω». Από την πλευρά της, μια άλλη συμμετέχουσα, η Κωνσταντίνα, φοιτήτρια τουριστικών επαγγελμάτων που συμμετείχε στο HoReCa Empowered δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που φιλοξενείται στην Κρήτη το HoReCa Empowered, το οποίο μου έδωσε πολλά εφόδια για την μελλοντική μου καριέρα. Συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον ασχολείται με τον κλάδο, να παρακολουθήσει το πρόγραμμα γιατί θα λάβει εφόδια που θα χρησιμοποιήσει μελλοντικά στην ζωή του».

coca cola