ESG+Stories

STORIES

Garnier: Ο δρόμος για την «Πράσινη Oμορφιά» περνάει μέσα από μια ολιστική στρατηγική βιωσιμότητας

Garnier: Ο δρόμος για την «Πράσινη Oμορφιά» περνάει μέσα από μια ολιστική στρατηγική βιωσιμότητας

H μάρκα γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα της Γης με ένα Green Beauty event και παροτρύνει να κάνουμε το δικό μας Οne Green Step, για έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής.

Η Garnier είναι μία από τις πιο ευαισθητοποιημένες μάρκες του ομίλου L'Oréal Hellas όσον αφορά το αντίκτυπο της δραστηριότητας της στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Η μάρκα με μια σειρά από πρωτοβουλίες δεσμεύεται να βελτιώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προϊόντων της και να κινητοποιήσει τους καταναλωτές προς πιο βιώσιμες επιλογές. «Το πρόγραμμα βιωσιμότητας στο mass market είναι απαραίτητο για ένα θετικό αποτύπωμα» υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντίνος Φραγκίστας, Product Manager Garnier Skincare, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της εταιρείας με αφορμή την Ημέρας της Γης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Garnier, Greener Never Stops. 

Ήδη από τo 1989, η Garnier έχει δεσμευτεί σε έναν κόσμο χωρίς δοκιμές σε ζώα, ενώ όλα της τα προϊόντα είναι εγκεκριμένα από τον Cruelty Free International οργανισμό, στο πλαίσιο του προγράμματος Leaping Bunny. H έγκριση Leaping Bunny μπορεί να γίνει μόνο στο σύνολο των τελικών προϊόντων μιας μάρκας, μιας και διερευνάται όλη η αλυσίδα εφοδιασμού για να εξεταστεί οποιαδήποτε περίπτωση δοκιμών σε ζώα.

garnier

Οι δεσμεύσεις της Garnier απέναντι στο Green Beauty 

Η Garnier συμβάλλει σε ένα καλύτερο μέλλον δείχνοντας τον δρόμο προς τη βιώσιμη και προσβάσιμη για όλους ομορφιά. Στο πλαίσιο αυτό, προμηθεύεται τα περισσότερα συστατικά από βιώσιμες πηγές. Πιο συγκεκριμένα, ως μέρος των προγραμμάτων βιωσιμότητας, η Garnier δεσμεύεται για την ενδυνάμωση των κοινοτήτων παγκοσμίως και συλλέγει Βούτυρο Καριτέ από την Burkina Faso, Argan Oil από το Morocco και Rice Brain Oil από την Ταϊλανδή.

Παράλληλα τα προϊόντα τους έχουν έως και 98% συστατικά φυσικής προέλευσης, σε μία προσπάθεια οι επιστημονικές εφαρμογές και οι συνθέσεις να είναι φιλικές προς το περιβάλλον  

Επίσης, δίνουν μεγάλη έμφαση στις ανακυκλώσιμες & ανακυκλωμένες συσκευασίες. Ειδικότερα, οι συσκευασίες είναι φτιαγμένες από ανακυκλωμένα πλαστικά με 30% πλαστικά από τους ωκεανούς και 100% επαναχρησιμοποιούμενο υλικό.

Τα προϊόντα παράγονται σε εργοστάσια που δεσμεύονται σε βιώσιμες πρακτικές και κάνουν περισσότερη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τέλος, εξίσου σημαντικό είναι ότι τα προϊόντα της Garnier είναι εγκεκριμένα από την Cruelty Free International.  Όλα τα προϊόντα παγκοσμίως, είναι εγκεκριμένα από τον Cruelty Free International στο πλαίσιο του προγράμματος Leaping bunny.