ESG+Stories

STORIES

Η Coca-Cola στην Ελλάδα δίνει ανάσα στον βασικό πνεύμονα πρασίνου της Αττικής

Η Coca-Cola στην Ελλάδα δίνει ανάσα στον βασικό πνεύμονα πρασίνου της Αττικής

Τηρεί τη δέσμευσή της για μακροπρόθεσμη παρακολούθηση των πυρόπληκτων περιοχών στον νομό Αττικής και μετά την προηγούμενη δράση που αφορούσε στη δωρεά 1,8 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των καμμένων περιοχών, φέτος προχώρησε στη δεντροφύτευση 2.000 δέντρων. 

Η Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον & Coca-Cola Hellas) συνεχίζει να βοηθάει έμπρακτα τη χώρα μας με τις δράσεις που υλοποιεί για το περιβάλλον. Πριν από λίγες ημέρες έτρεξε την εθελοντική δράση δενδροφύτευσης ενώνοντας τις δυνάμεις της με το «The Hellenic Initiative – Ελληνική Πρωτοβουλία», στην περιοχή Βαρυμπόμπης- Τατοΐου. 

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέχεια της δράσης που έτρεξε πέρυσι η εταιρεία για την αποκατάσταση των καμμένων στην περιοχή της Βαρυπόμπης, ενός έργου αξίας 1,8 εκατ. φέτος προχώρησε στην δεντροφύτευση της ευρύτερης περιοχής συμβάλλοντας έτσι στην αναζωογόνηση ενός από τους βασικούς πνεύμονες πρασίνου της Αττικής με βασικό στόχο την ανάπλαση και την αναγέννηση της περιοχής, η οποία είχε πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές τον Αύγουστο του 2021.

Υπενθυμίζουμε πως πέρυσι η Coca-Cola στην Ελλάδα παρέδωσε το μεγαλύτερο έργο αποκατάστασης πυρόπληκτων περιοχών στον νομό Αττικής, μία δωρεά ύψους 1,8 εκατ. ευρώ. Τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά  έργα, που παραδόθηκαν πέρυσι τον Απρίλιο, εκτείνονταν σε έκταση 7.715 στρεμμάτων στην περιοχή Βαρυμπόμπης – Τατοΐου. 

Η βασική δέσμευση της εταιρείας ήταν η μακροπρόθεσμη παρακολούθηση της περιοχής. Και η δέσμευση της εταιρείας επιβεβαιώνεται με την φετινή δράση στη συγκεριμένη περιοχή. Πιο αναλυτικά, η Coca-Cola στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Hellenic Iniatiative προχώρησαν στην δεντροφύτευση 2.000 δέντρων.

coca cola

Ο Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων «The Hellenic Initiative - Ελληνική Πρωτοβουλία», κατά τη διάρκεια της δράσης δήλωσε στο ESG Stories «Σήμερα θα φυτέψουμε 2.000 δέντρα, που προστίθενται στα 12.000 δέντρα που ήδη έχουμε φυτέψει σαν Initiative σε Eύβοια, Αττική, Παιανία και Χίο».

Η επιλογή του σημείου και των ειδών δέντρων που φυτεύτηκαν δεν έγιναν τυχαία. Μετά από ειδική μελέτη, το δασαρχείο υπέδειξε το σημείο καθώς και ότι τα είδη που θα φυτευτούν θα είναι Κυπαρίσσια, Χαρουπιες και Κουτσουπιές καθώς είναι δύσφλεκτα, ενδημικά, ανθεκτικά και κατάλληλα για την περιοχή.
Αξίζει να σημειωθεί πως η δράση δεν σταματάει απλά στη φύτευση, αλλά τα πρώτα τρία χρόνια θα είναι υπό την επίβλεψη μίας ειδικής ομάδας που θα φοντίζει και για το πότισμά τους, με στόχο να μεγαλώσει και να «πρασινίσει» το τοπίο.

Ο Σταύρος Μουρελάτος, Γενικός Διευθυντής Coca-Cola Hellas, δήλωσε στο ESG Stories «Σε συνέχεια της επένδυσης που έχουμε κάνει για την αποκατάσταση των καμμένων όπου ήδη βλέπουμε τα πρώτα αποτελέσματα ενισχύουμε την περιοχή με 2.000 δέντρα. Θελουμε και υλοποιούμε αυτές τις δράσεις συστηματικά και όχι on off. Έτσι κάνουμε με όλες μας τις δράσεις μας όπως αυτές για την εξοικονόμηση του νερού. Μαζί με την Hellenic Initiative, λοιπόν, δίνουμε ξανά ζωή σε έναν βασικό πνεύμονα πρασίνου για την Αττική». 

coca cola
Από αριστερά: Ο Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων «The Hellenic Initiative - Ελληνική Πρωτοβουλία», η Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια Coca-Cola Τρία Έψιλον και ο Σταύρος Μουρελάτος, Γενικός Διευθυντής Coca-Cola Hellas

Στη δράση συμμετείχαν περίπου 150 εργαζόμενοι της Coca-Cola στην Ελλάδα. Η Μαρία Γονίδη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Ευρώπης ανέφερε «Για εμάς οι άνθρωποί μας είναι στο κέντρο της κάθε δράσης. Το πάθος μας για προσφορά φαίνεται σε ότι κάνουμε ειδικά ότι έχει να κάνει με το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες. Η σημερινή δράση είναι μια ευκαιρία πέρα από την προσφορά να έρθουμε πιο κοντά σαν ομάδα. Πάντα μας συγκινεί το ενδιαφέρον και η συμμετοχή και το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που εχουν οι άνθρωποί μας». 

coca cola

Η Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια Coca-Cola Τρία Έψιλον, κατά τη διάρκεια της δράσης σημείωσε «Εκτός από υπέροχη δουλειά που κάνουμε στην Coca-Cola, έχουμε μια ευκαιρία να προσφέρουμε. Έναν χρόνο μετά την παράδοση του έργου αποκατάστασης στην περιοχή  Βαρυμπόμπης – Τατοΐου, τηρούμε την υπόσχεση που δώσαμε για συστηματική παρακολούθηση της περιοχής. Όλους αυτούς τους μήνες, η περιοχή αναγεννήθηκε φυσικά και σήμερα βρισκόμαστε εδώ μαζί με τους εργαζόμενούς μας, ώστε να συμβάλλουμε στην ανάπλαση του πρασίνου με δενδροφύτευση. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε όπου και όπως κρίνεται απαραίτητο,  με στόχο ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον για όλους». 

coca cola
H Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια Coca-Cola Τρία Έψιλον και ο Σταύρος Μουρελάτος, Γενικός Διευθυντής Coca-Cola Hellas