ESG+Stories

STORIES

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον δημιουργεί μία νέα γενιά κορυφαίων επαγγελματιών HoReCa

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον δημιουργεί μία νέα γενιά κορυφαίων επαγγελματιών HoReCa

Μέσα από το πρόγραμμα HoReCa Empowered η εταιρεία προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση, ενισχύει την απασχολησιμότητα στον κλάδο και προωθεί το μοντέλο του βιώσιμου επιχειρείν.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον δεν σταματάει να επενδύει στη νέα γενιά, τηρώντας τη δέσμευσή της για προσφορά και στήριξη της κοινωνίας μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και επενδύσεις. Μία από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες προς αυτή τη κατεύθυνση είναι το πρόγραμμα HoReCa Empowered. Το HoReCa Empowered είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενίσχυσης της απασχολησιμότητας για τους επαγγελματίες του κλάδου HoReCa, με στόχο να ενδυναμώσει baristas και bartenders με τις πιο σύγχρονες δεξιότητες και να αναδείξει τις αμέτρητες ευκαιρίες σταδιοδρομίας που προσφέρει ο συγκεκριμένος κλάδος.

Ο νέος κύκλος του προγράμματος φέτος ξεκινά στις 4 Μαρτίου από τη Θεσσαλονίκη και μετά θα ταξιδέψει στην Αθήνα, τη Λάρισα και την Πάτρα με masterclasses στις θεματικές: Καφέ, Spirits και Mixology, προσφέροντας το πιο δυνατό «blend» γνώσης και πάθους της σεζόν, την τέλεια δόση εμπειρίας, νέων τάσεων και πειραματισμού που συνιστούν τα συστατικά επιτυχίας στον κλάδο.

Οι εκπαιδεύσεις θα πραγματοποιηθούν σε μεγάλες επιχειρήσεις που απασχολούν δεκάδες εργαζόμενους και έχουν κατακτήσει διακρίσεις εντός και εκτός συνόρων, όπως το Chillai και το Olympion στη Θεσσαλονίκη, το Line, το Pere Ubu, το Che Cocina Y Barra Sudamericana και το Fairytale στη Αθήνα και το Φρούριο στη Λάρισα.

Τι κερδίζουν οι συμμετέχοντες;

Μέσα από το πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές και πλέον σύγχρονες τεχνικές επεξεργασίας και σερβιρίσματος καφέ, να μάθουν για τεχνικές ανάμειξης κλασσικών και μοντέρνων cocktails, πώς να πετύχουν μια άψογη και ελκυστική παρουσίαση, καθώς και να γνωρίσουν τις τεχνικές σερβιρίσματος για κάθε τύπο μπύρας.

Επιπλέον, μπορούν να παρακολουθήσουν ειδικά σχεδιασμένες θεματικές όπως το Be responsible, το οποίο αφορά στην υπεύθυνη κατανάλωση των ποτών και στη συμπεριφορά στο μπαρ, το Sustainability behind the bar σχετικά με τις βιώσιμες πρακτικές για την οργάνωση και διαχείριση του μπαρ, το Handling your spirits που συνδυάζει την επιχειρηματικότητα με το bartending, καθώς και το The whiskey approach για τις βασικές αρχές γευσιγνωσίας αποσταγμάτων.

Πέρα από την εκπαίδευση, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία μέσα από το HoReCa Empowered να γνωρίσουν και να δικτυωθούν με μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, να συμβουλευτούν τους επιχειρηματίες για τα μυστικά της επιτυχίας και να δικτυωθούν με 50 κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου, όπως οι Στάθης Κορέμτας και Σάββας Πετρούτσος, Coffee Experts στην Coca-Cola Τρία Έψιλον, Αλέξανδρος Σουρμπάτης, Global Brand Ambassador της Three Cents, Τζώρτζια Παπαγιαννοπούλου και Δημήτρης Καϊταλίδης, Three Cents Brand Activators, Βασίλης Κυρίτσης, Schweppes Lead Activation Strategist, Μαίρη Ταλαιπώρου, Head Brand Ambassador Scwheppes, Γιάννης Οικονόμου, Schweppes Brand Activator, Αλέξανδρος Δοντάς, Brown Forman Brand Ambassador και Θοδωρής Αναγνώστου, Edrington Brand Amabassador.

Τέλος, είναι σημαντικό ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης για ενίσχυση του βιογραφικού τους.

coca cola

Υποτροφίες από το SCA και το WSPC

Στο φετινό κύκλο του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν διεθνώς αναγνωρισμένες υποτροφίες στον Kαφέ από το Specialty Coffee Association (SCA) και στα Spirits από το WSPC (Wine Spirits Coffee Beverages). Πιο συγκεκριμένα, στο SCA θα εξερευνήσουν το specialty coffee, θα αναπτύξουν αισθητηριακές δεξιότητες και θα εξοικειωθούν με τη μεθοδολογία cupping, ενώ με την πιστοποίηση WSET (Wine & Spirit Education Trust) θα γνωρίσουν τη διαδικασία παραγωγής των βασικών κατηγοριών αποσταγμάτων, τα χαρακτηριστικά τους και τις βασικές αρχές γευσιγνωσίας, σέρβις και cocktails, καθώς και σωστού τρόπου αποθήκευσης. Έτσι, θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια ξεχωριστή θέση όχι μόνο στην εγχώρια αγορά, αλλά ακόμη και στην παγκόσμια σκηνή baristas και bartenders ξεκλειδώνοντας περισσότερες ευκαιρίες εξέλιξης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν δωρεάν τη θέση τους δηλώνοντας σε ποιο από τα σεμινάρια επιθυμούν να συμμετέχουν με φυσική παρουσία. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.