ESG+Stories

STORIES

Η Μinnie Mouse με παντελόνι πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα, επαναπροσδιορίζοντας τη θέση της ως γυναίκα

Η Μinnie Mouse με παντελόνι πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα, επαναπροσδιορίζοντας τη θέση της ως γυναίκα

Εκσυγχρονισμός ή… μήπως κεκαλυμμένος συντηρητισμός σε μια εποχή κλιμακούμενης πολιτικής ορθότητας; Με απόφαση της Disney η Μίνι αφήνει στην ντουλάπα το πουά μίνι φόρεμά της για παντελόνι-σακάκι αλά Άνγκελα Μέρκελ και Χίλαρι Κλίντον! 

Η Μinnie έκανε το ντεμπούτο της το 1928, φορώντας το κλασικό κόκκινο πουά φόρεμα, έναν κόκκινο φιόγκο, λευκά γάντια και παπούτσια με χαμηλό τακούνι.  To 1942 μάλιστα αποκαλύφθηκε ότι το πλήρες όνομά της είναι Μινέρβα! Τώρα, σχεδόν έναν αιώνα μετά, η σχεδιάστρια μόδας Στέλα ΜακΚάρτνεϊ ανανεώνει την εμφάνιση με ένα μοντέρνο, σύγχρονο outfit.

Η νέα εμφάνιση σχεδιάστηκε από τη διάσημη σχεδιάστρια μόδας Στέλλα Μακάρτνεϊ επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων για τη Disneyland του Παρισιού. Τόσο η Μinnie όσο και ο Mickey Mouse, μαζί με το υπόλοιπο καστ της Disney συμπεριλαμβανομένων των Donald and Daisy Duck, Goofy και Pluto, θα φορέσουν επίσης νέα κοστούμια ειδικά δημιουργημένα για την επετειακή παράσταση.

Η Μinnie θα κάνει το ντεμπούτο της με το νέο μπλε πουά σύνολο στο Παρίσι από το Μάρτιο του 2022, όπου θα το φορέσει εγκαίρως για τον εορτασμό του Μήνα της Γυναικείας Ιστορίας. Η  Στέλλα Μακάρτνεϊ μίλησε στο D23, το επίσημο fan club της Disney, για το σχέδιο. «Η Minnie είχε πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου», είπε. «Μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες. Αυτό που αγαπώ στη Minnie είναι το γεγονός ότι ενσαρκώνει την ευτυχία, την αυτοέκφραση, την αυθεντικότητα και ότι εμπνέει ανθρώπους όλων των ηλικιών σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, έχει τόσο υπέροχο στυλ!»

Μinnie Mouse

Η Στέλλα Μακάρτνεϊ εξήγησε επίσης τις λεπτομέρειες και τη σημασία του σχεδίου του παντελονιού. «Αυτή η νέα αντίληψη για τα πουά κάνει τη Minnie Mouse σύμβολο προόδου για μια νέα γενιά. Θα το φορέσει προς τιμήν του Μήνα της Γυναικείας Ιστορίας τον Μάρτιο του 2022. Ανυπομονώ να δείτε αυτή τη νέα εμφάνιση στο Walt Disney Studios Park!»

Η Walt Disney Studios ενισχύει την ποικιλομορφία των χαρακτήρων της στη μεγάλη (και τη μικρή) οθόνη, τοποθετώντας ταινίες σε νέες τοποθεσίες και δίνοντας στους χαρακτήρες της ευρύτερο υπόβαθρο. 

Στο πλαίσιο αυτό, στην επερχόμενη επιστροφή της Χιονάτης στον κινηματογράφο, το στούντιο αναθέτει τη Λατίνα ηθοποιό Ρέιτσελ Ζέγκλερ στον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας, ενώ και οι νάνοι φαίνεται ότι θα αντικατασταθούν από ξωτικά. 

Η συντηρητική αμερικανίδα σχολιάστρια Κάντις Όουενς επέκρινε τη μεταμόρφωση ως μια προσπάθεια να γίνει η Μίνι Μάους «πιο αρρενωπή», κατηγορώντας όσους βρίσκονται πίσω από αυτό ότι προσπαθούν να «καταστρέψουν τον κοινωνικό ιστό» σε μια συνέντευξή της στο Fox News. Συνέκρινε χαριτολογώντας την επιλογή ρούχων της Μίνι με αυτή της Χίλαρι.

Minnie-Disneyland-Paris-30

Το makeover της Minnie ωστόσο, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα social media διχάζοντας τους χρήστες, μεταξύ εκείνων οι οποίοι εκφράστηκαν θετικά για την αλλαγή και άλλους οι οποίοι αναρωτιούνται για ποιόν λόγο η μεταμόρφωση ανακοινώθηκε την εβδομάδα που η Disney βρέθηκε στο επίκεντρο μιας άλλης συζήτησης, για το live-action ριμέικ της Χιονάτης, και τις προσπάθειες του στούντιο να παρουσιάσει μια περισσότερο πολιτικά ορθή εικόνα.

«Τα κατάφερες Disney. Μετέτρεψες την Minnie Mouse σε Χίλαρι Κλίντον» έγραψε κάποιος με έναν άλλον να προσθέτει: «Ποτέ δεν ήμουν οπαδός της μασκότ της Disney, αλλά τι στο διά@@@@. Ένας άλλος δυσαρεστημένος χρήστης έγραψε: «Όχι, διάολε. Μου αρέσει η ιδέα αλλα΄δεν είναι καν κόκκινο» με έναν ακόμη να αναφέρει: «Το λουκ της είναι διαχρονικό και το νόημα ήταν να διαφοροποιείται από τον Mickey (ειδικά στη δεκαετία του ‘20). Η Minnie με κοστούμι την κάνει να μοιάζει με τον Mickey».