ESG+Stories

STORIES

«Κύμα Ζεστασιάς» από την HELLENiQ ENERGY σε χιλιάδες πολυμελείς οικογένειες

«Κύμα Ζεστασιάς» από την HELLENiQ ENERGY σε χιλιάδες πολυμελείς οικογένειες

Ο Όμιλος αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης στην ελληνική κοινωνία προσφέρει δωρεάν πετρέλαιο σε περισσότερες από 20.000 οικογένειες εν όψει της εορταστικής περιόδου.

Με βασικό στόχο να μείνουν ζεστά τα Χριστούγεννα και τις γιορτές τα νοικοκυριά που το έχουν ανάγκη η HELLENiQ ENERGY, μέσα από τις θυγατρικές της εταιρείες ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και ΕΚΟ, προχωράει σε προσφορά πετρελαίου, στοχεύοντας να «ζεστάνει» χιλιάδες πολυμελείς οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων και καλύπτοντας έως 500 λίτρα ανά οικογένεια. Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύει για ακόμη μία φορά πως ο Όμιλος στηρίζει την ελληνική κοινωνία και μένει πιστός στις δεσμεύσεις του για κοινωνική ισότητα.

Το πρόγραμμα «Κύμα ζεστασιάς» υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και το Υπουργείο Οικονομικών, έχοντας την πολύτιμη στήριξη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και από αυτό αναμένεται να επωφεληθούν περισσότερες από 20.000 οικογένειες που διαμένουν σε όλη την Ελλάδα, τα μέλη των οποίων ξεπερνούν τα 100.000 άτομα.

helleniq energy
Η Υφυπουργός κα Μαρία Συρεγγέλα, ο Υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης και, δεξιά στη φωτογραφία, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου HELLENiQ ENERGY κ.κ. Γιάννης Παπαθανασίου και Ανδρέας Σιάμισιης.

 «Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, δεν μπορούμε να αγνοούμε εκείνους τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν περισσότερο ανάγκη τη συνεισφορά μας. Αντιθέτως, είναι καθήκον μας να στρέφουμε σε αυτούς το βλέμμα μας και να συμβάλλουμε έτσι ώστε να ελαφρύνουμε το βάρος του σπιτικού προϋπολογισμού και να προσφέρουμε ένα “Κύμα Ζεστασιάς” τις φετινές γιορτές», ανέφερε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLENiQ ENERGY κ. Γιάννης Παπαθανασίου, με αφορμή την έναρξη του προγράμματος. 

Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου, ο οποίος διαχρονικά αποτελεί σταθερό αρωγό της ελληνικής κοινωνίας υλοποιώντας δράσεις  με στόχο να ενισχύσει και να στηρίξει την ελληνική κοινωνία.

Υπενθυμίζουμε πως εδώ και 14 χρόνια συνεισφέρει με δωρεά πετρελαίου θέρμανσης κατά την περίοδο του χειμώνα σε δημόσιες δομές, όπως σχολεία στους όμορους δήμους όπου δραστηριοποιείται, που το έχουν ανάγκη. 

Φέτος όμως, ο Όμιλος, αφουγκράζοντας τις ανάγκες των καταναλωτών και εν όψει της ενεργειακής κρίσης που δυσκολεύει ιδιαίτερα τα νοικοκυριά, αποφάσισε να επεκτείνει τις δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Εκτός όμως από τη δωρεάν διάθεση πετρελαίου θέρμανσης σε πολυμελείς οικογένειες, η HELLENiQ ENERGY ανακοίνωσε τη δωρεά πετρελαίου θέρμανσης σε τέσσερα παιδιατρικά νοσοκομεία και μονάδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

«Με σταθερή προσήλωση στις ανάγκες της κοινωνίας, αποφασίσαμε φέτος να εντείνουμε τις πρωτοβουλίες μας για τη στήριξη περισσότερων ομάδων πληθυσμού και συμπολιτών μας που βάλλονται από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης» σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης και συμπλήρωσε «γιατί, όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα σε ένα ζεστό σπιτικό, τους κρύους μήνες του χειμώνα. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την ΑΑΔΕ και το προσωπικό της ανεξάρτητης αρχής, γιατί εδώ και αρκετούς μήνες είχαμε μια άριστη συνεργασία για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα, και βεβαίως, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που το αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή».

helleniq energy
Χειραψία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη (αριστερά), με τον CEO της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέα Σιάμισιη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος HELLENiQ ENERGY, ασκώντας υπεύθυνη κοινωνική πολιτική και λειτουργώντας συμπληρωματικά στην κρατική επιδότηση για την υποστήριξη των καταναλωτών, αποφάσισε να παρατείνει έως το τέλος του έτους την έκπτωση που χορηγεί από την έναρξη της φετινής περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, σε όλες τις εταιρίες εμπορίας που προμηθεύονταν καύσιμο από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ. 

Τα κριτήρια και ο τρόπος συμμετοχής στο πρόγραμμα

Οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Κύμα Ζεστασιάς» πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια: 
-    Να έχουν τέσσερα τουλάχιστον παιδιά και άνω
-    Να καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης και διαθέτουν στη φορολογική τους κατοικία δεξαμενή αποθήκευσης και καυστήρα
-    Να διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα
-    Να έχουν χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που με βάση τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων εμπίπτει στα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν θεσπιστεί σύμφωνα με την Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών για το έτος 2021 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και έχουν προσαυξηθεί κατά 10,5% από την HELLENiQ ENERGY, με στόχο να συμπεριληφθούν ακόμα περισσότερες οικογένειες. Συγκεκριμένα, για μία οικογένεια με 4 παιδιά το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 20.500€, ενώ αυξάνεται κατά 2.626€ για κάθε επιπλέον τέκνο πέραν των τεσσάρων.

Όσοι από τους ενδιαφερόμενους πληρούν τα παραπάνω κριτήρια μπορούν, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας, να δουν αναλυτικά τις πληροφορίες του προγράμματος και τους όρους συμμετοχής και να κάνουν την αίτησή τους έως τις 31/12/2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι χρήστες αφού συμπληρώσουν στη διαδικτυακή πλατφόρμα τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και τον Αριθμο Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος της φορολογικής τους κατοικίας, συνδέονται αυτόματα με τον ιστότοπο της ΑΑΔΕ, η οποία ελέγχει εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, σύμφωνα με την εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση για το έτος 2021, ενώ ακολούθως ενημερώνει την HELLENiQ ENERGY για τους δικαιούχους.