ESG+Stories

STORIES

Ντίνα Ρωμιός: Η Ελληνίδα   επιχειρηματίας που βάφει στα γαλανόλευκα τις μουσικές βραδιές του Λος Άντζελες

Ντίνα Ρωμιός: Η Ελληνίδα  επιχειρηματίας που βάφει στα γαλανόλευκα τις μουσικές βραδιές του Λος Άντζελες

Η ιδιοκτήτρια της Power Muse Productions μιλάει στο ESG+ stories, σε ένα παραθαλάσσιο καφέ στη Marina del Rey του Λος Άντζελες, για το πώς κατάφερε να δημιουργήσει μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρίες παραγωγής και να διατηρήσει ζωντανό το ελληνικό στοιχείο στην Αμερική.

Η γυναίκα που θριαμβεύει στον επιχειρηματικό κόσμο του Λος Άντζελες, Ντίνα Ρωμιός εξιστορεί στο ESG+ stories, το πως κατάφερε να φιλοξενεί τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, στα εμβληματικότερα stages της πόλης των Αγγέλων. 

Με καταγωγή από την Τρίπολη, η Ντίνα Ρωμιός ή αλλιώς Ρούμπου, ιδιοκτήτρια της εταιρίας παραγωγής “Power Muse Productions”, διοργανώνει μουσικές βραδιές γεμάτες ελληνικό χρώμα και χαρίζει στην ομογένεια της Καλιφόρνιας στιγμές συγκίνησης. Από τον Γιάννη Πλούταρχο μέχρι την Άννα Βίσση, οι Έλληνες του Λος Άντζελες (και όχι μόνο), έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες και να επιδοθούν σε βραδιές γεμάτες τραγούδι, χορό και νοσταλγία για την πατρίδας τους. 

Μία άξια εκπρόσωπος της γυναικείας επιχειρηματικότητας, η κα. Ρωμιός χαρακτηρίζει το project που δημιούργησε ως εμπειρία. «Δεν έχει να κάνει τόσο με τα χρήματα, αλλά με την εμπειρία. Στην Αμερική πάντα μπορείς να βγάλεις χρήματα. Για αυτό και σε όλα τα hashtags μας έχουμε τη λέξη #thePMPexperience!» 

«Το πρώτο μου show ήταν με τον Γιάννη Πλούταρχο. Αντιμετώπισα κάποιες δυσκολίες καθώς ήταν η πρώτη μου απόπειρα αλλά η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη» 

Η Power Muse Productions ιδρύθηκε πριν 11 χρόνια και μάλιστα... κατά λάθος, όπως μας διηγείται η ίδια, γελώντας, σε ένα παραθαλάσσιο καφέ στη Marina del Rey του Los Angeles! «Μου προσέφεραν το πρώτο μου show και είπα γιατί όχι; Ήταν με τον Γιάννη Πλούταρχο. Αντιμετώπισα κάποιες δυσκολίες καθώς ήταν η πρώτη μου απόπειρα αλλά λόγω του καλού ονόματος των γονιών μου και της αξιοπιστίας τους, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη.» 

Power Muse Productions
H Ντίνα Ρωμιός ή αλλιώς Ρούμπου, ιδιοκτήτρια της εταιρίας παραγωγής “Power Muse Productions”

Ο Βασίλης και η Πηνελόπη Ρούμπου έφτασαν στην Αμερική την δεκαετία του 60’, μεταναστεύοντας από δύο χωριά της Τρίπολης. Ακούγοντας κανείς την ιστορία των γονιών της Ντίνας Ρωμιός, αυθόρμητα την φαντάζεται στη μεγάλη οθόνη μιας κινηματογραφικής αίθουσας. «Φεύγοντας ο πατέρας μου από το χωριό για την Αμερική, είδε στον δρόμο τη μητέρα μου και την ερωτεύτηκε. Έτσι την ζήτησε από έναν συγχωριανό σε γάμο. Εκείνη ακούγοντάς το, είπε: «Σιγά μην φύγω για την Αμερική με έναν ξένο!». Ο παππούς μου όμως, μαθαίνοντας το προξενιό, έβαλε να προλάβουν τον πατέρα μου στην επόμενη στάση και να του πούνε ψέματα πως η μητέρα μου δέχτηκε. Έτσι, κατέφθασε το βράδυ στο σπίτι για τον αρραβώνα, ενώ εκείνη δεν γνώριζε τίποτα. Μία θεία της, της είπε να φιλήσει τον γαμπρό και εκείνη ξαφνιάστηκε και ξέσπασε σε κλάματα. Τα λόγια του πατέρα μου, “πες το ναι και θα περάσουμε καλά”, ήταν αυτά που έκαναν τη μητέρα μου να συμφωνήσει!» 

«Μία γυναίκα ήρθε στο τέλος ενός show και μου είπε πως λείπει από την Ελλάδα 30 χρόνια και πως έκτοτε δεν έχει ξανά ακούσει ελληνική μουσική ζωντανά, με ευχαρίστησε, κλαίγοντας, επειδή, όπως είπε, της έφερα την Ελλάδα»

Μπορεί να δούλεψαν αμέτρητες ώρες, να έζησαν ρατσισμό ως Έλληνες πρώτης γενιάς αλλά οι γονείς της Ντίνας Ρωμιός πέρασαν καλά. Η αγάπη τους για την Ελλάδα, δε, παρέμεινε ασίγαστη και κληροδοτήθηκε στα παιδιά τους. Έτσι και η κόρη τους, που κλαίει κάθε φορά που ακούει «το ψωμί της ξενιτιάς» του Στέλιου Καζαντζίδη, φροντίζει τα τελευταία χρόνια να διατηρεί και να μεταδίδει την ελληνική κουλτούρα στην Αμερική. «Μία γυναίκα ήρθε στο τέλος ενός show και μου είπε πως λείπει από την Ελλάδα 30 χρόνια και πως έκτοτε δεν έχει ξανά ακούσει ελληνική μουσική ζωντανά. Με ευχαρίστησε, κλαίγοντας, επειδή, όπως είπε, της έφερα την Ελλάδα. Αυτό μου φτάνει, το να κάνω δηλαδή τον κόσμο χαρούμενο.» 

«Μία κυρία 92 ετών γεννημένη στην Ελλάδα μου εξομολογήθηκε πως δεν είχε πάει ποτέ σε συναυλία και πως πλέον τώρα... μπορεί να πεθάνει χαρούμενη»

 Η ιδιοκτήτρια της Power Muse Productions στο τέλος της βραδιάς συνήθως αποχαιρετά τους πελάτες της και τους ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη που της δείχνουν. Όπως αφηγείται, αυτό την χαροποιεί και σε κάποιες περιπτώσεις, γεμίζει τις μπαταρίες της! 

«Στο τέλος της συναυλίας των αδερφών Διονυσίου, συνομίλησα με μία κυρία 92 ετών. Ήταν Αρμένισσα αλλά γεννήθηκε στην Ελλάδα και μετά βρέθηκε στην Αμερική. Μου εξομολογήθηκε πως δεν είχε πάει ποτέ σε συναυλία και πως πλέον τώρα... μπορεί να πεθάνει χαρούμενη. Προσπαθούσα να κρατήσω τα δάκρυά μου την ώρα που την ευχαριστούσα για την ιστορία που μοιράστηκε.» 

Η οργάνωση μιας συναυλίας είναι μία χρονοβόρα και απαιτητική διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει έως και 6 μήνες. Η Ντίνα Ρωμιός με τη βοήθεια του συντρόφου της και του γιού της, Αλέξανδρου, επιλέγει τον τραγουδιστή που επιθυμεί να φιλοξενήσει μέσω του tour manager που συνεργάζεται, εξασφαλίζει το ποιοτικότερο αποτέλεσμα στο τεχνικό κομμάτι και κλείνει το χώρο της συναυλίας σύμφωνα πάντα με τι ταιριάζει στον εκάστοτε καλλιτέχνη. «Στον Μιχάλη Χατζηγιάννη έβγαλα τα τραπέζια από το κοινό. Ο κόσμος θέλει να είναι όρθιος σε έναν τέτοιον τραγουδιστή και χαίρομαι γιατί συμφώνησε και ο ίδιος. Στη Μαριλένα και τον Αντώνη Ρέμο δεν έφερα γαρύφαλλα. Τους έκλεισα ένα υπέροχο θέατρο όπου οι πελάτες μου τους απόλαυσαν από τα καθίσματά τους».

Power Muse Productions
H Ντίνα Ρωμιός μαζί με τα αδέρφια Διονυσίου

Κατά την διάρκεια της συναυλίας θα την δει κανείς να μοιράζει λουλούδια, να εξασφαλίζει οπτικοακουστικό υλικό για τα social media της εταιρίας που διαχειρίζεται η ίδια, να παίρνει το ρόλο του φύλακα κάθε φορά που κάποιος επιχειρεί να ανάψει τσιγάρο ή να χορέψει πάνω σε τραπέζια και στο τέλος θα την συναντήσει να σκουπίζει το πάτωμα του μαγαζιού. «Πλένω τα τραπεζομάντηλα και τα σιδερώνω. Φοράω αθλητικά παπούτσια στα shows για κάποιον λόγο! Επειδή τρέχω!» 

Το Μάιο του 2022, η Power Muse Productions έκλεισε 10 χρόνια λειτουργίας και η Ντίνα Ρωμιός το γιόρτασε καλώντας την κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια, Άννα Βίσση. Ήταν το απόλυτο talk of the town, προσελκύοντας δεκάδες κόσμου στη λαμπερή βραδιά που έγινε στο NOVO. «Δεν ήρθαν μόνο Έλληνες αλλά και Ισραηλινοί, Αρμένιοι, Λιβανέζοι, Βούλγαροι και Ρουμάνοι! Άνθρωποι που αγαπούν τα ελληνικά ακούσματα ή είναι θαυμαστές της ίδιας της Άννας.»  

Τον Οκτώβριο του 2019, λίγους μήνες πριν την καραντίνα, η εταιρία της κα Ρωμιός έγραψε ιστορία. Ο Νίκος Βέρτης έγινε ο μοναδικός καλλιτέχνης της χώρας μας που τραγούδησε στην πολυπόθητη σκηνή του θρυλικού Dolby Theater, στο χώρο που γίνεται που γίνεται η απονομή των βραβείων Όσκαρ! 

Power Muse Productions
H Ντίνα Ρωμιός μαζί με τον Νίκο Βέρτη

«Το φύλο μου αποτέλεσε πρόβλημα στην αρχή αλλά εγώ αξιοποίησα τα θετικά του να είσαι γυναίκα»

Η Ελληνοαμερικανή επιχειρηματίας που στο παρελθόν διατελούσε αντιπρόεδρος σε μία μεγάλη τράπεζα του Λος Άντζελες, έχει μάθει να μετατρέπει τα προβλήματα σε προκλήσεις και τις αδυναμίες τις σε όπλα που την οδηγούν στην απόλυτη επιτυχία, σε έναν απαιτητικό και κυρίως ανδροκρατούμενο χώρο. «Το φύλο μου αποτέλεσε πρόβλημα στην αρχή αλλά εγώ αξιοποίησα τα θετικά του να είσαι γυναίκα. Η φιλοξενία είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά μας, έτσι όταν έρχεται κάποιος καλλιτέχνης τον φροντίζω, τον προσέχω και του γνωρίζω την πόλη. Γι’ αυτό έχω και τόσο καλές σχέσεις με τους περισσότερους.»  

Το πάθος της για την δουλειά, η αγάπη της για την Ελλάδα και το επιχειρηματικό της δαιμόνιο λειτουργούν ως εφαλτήριο για την ανέλιξη της στην τοπική επιχειρηματική σκηνή. Τα μελλοντικά της σχέδια προκαλούν ανυπομονησία σε κάθε Έλληνα της διασποράς. «Θέλω να φέρω όλες τις τέχνες. Να τα κάνω όλα. Όπερα, comedy shows, θέατρο, δημοτικά τραγούδια και χορούς».

Power Muse Productions
H Ντίνα Ρωμιός μαζί με τον Κώστα Μαρτάκη και τον γιο της Αλέξανδρο 

Στα άμεσα σχέδια της λοιπόν είναι και η ανάπτυξη της ομάδας της με την πρόσληψη δυναμικού που θα υποστηρίζει την υλοποίηση των μεγαλεπήβολων projects της ενώ παράλληλα θα δώσει το βήμα στον 23χρονο γιό της να δημιουργήσει και να αναλάβει μία θυγατρική εταιρία της Power Muse Productions που θα φιλοξενεί καλλιτέχνες που αντιπροσωπεύουν κυρίως τη γενιά του. 

Γιατί άλλωστε το “Muse” σημαίνει «Μούσες». Οι θεότητες της μουσικής, του χορού, των γλεντιών και της ποίησης που γέμιζαν με ευφορία τις ψυχές όλων των θεών και γοήτευαν ολόκληρη τη φύση. Έτσι κι η Ντίνα Ρωμιός, πιστή στο όνομα της εταιρίας της, θα προσπαθήσει να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα σε μία απόλυτη προσπάθεια ανάδειξης του ελληνικού πολιτισμού.

Power Muse Productions
H Ντίνα Ρωμιός μαζί με τη δημοσιογράφο Ευρυδίκη Γούση στη Marina del Rey του Λος Άντζελες