ESG+Stories

STORIES

Οι βιοκλιματικές «γειτονιές» του Costa Navarino

Οι βιοκλιματικές «γειτονιές» του Costa Navarino

Με επενδύσεις τόσο από την Temes, όσο και από ιδιώτες, η περιοχή της Μεσσηνίας φιλοξενεί τέσσερις γειτονιές- πρότυπο, τόσο για τα βιοκλιματικά τους χαρακτηριστικά όσο και για τις υπηρεσίες και τις εγκαταστάσεις που τις πλαισιώνουν.

Η Temes έχει επιτύχει να δημιουργήσει από το μηδέν ένα προορισμό ανώτερης ποιότητας, βάζοντας τη Μεσσηνία στο κάδρο των πιο περιζήτητων προορισμών τόσο για τους ξένους όσο και για τους Έλληνες. Αυτό όμως που ξεχωρίζει το Costa Navarino δεν είναι μόνο το high level των υπηρεσιών που προσφέρει αλλά η δημιουργία μίας περιοχής που θυμίζει ένα πρότυπο πόλης βγαλμένο από το μέλλον.

Η Temes εξαρχής επένδυσε στην κατασκευή υποδομών και δικτύων, υιοθέτησε έναν καινοτόμο πολεοδομικό νόμο, δημιουργώντας ένα οικοσύστημα υπηρεσιών που σε κατοίκους και επισκέπτες χαρίζει μία ολοκληρωμένη εμπειρία και όλη η δραστηριότητα και η επέκταση του Costa Navarino βασίζεται στις αρχές της βιωσιμότητας.

Η Costa Navarino έχει επενδύσει στην κατασκευή πολυτελών κατοικιών, τις Costa navarino residences, δημιουργώντας τέσσερις γειτονιές υψηλής ποιότητας και υπηρεσιών. Πιο συγκεκριμένα οι τέσσερις γειτονιές είναι οι Sea Dunes, Olive Grove, Rolling Greens, Valley Greens,

Η κατασκευή της πρώτης γειτονιάς ολοκληρώθηκε το 2017 με το επίσημο λανσάρισμα των Costa Navarino Residences με κατοικίες στις γειτονιές Sea Dunes και Olive Grove. Το 2020 έγινε το λανσάρισμα της γειτονιάς Rolling Greens - «turn-key» κατοικίες. 

Costa Navarino

Φέτος ξεκινά η κατασκευή της τέταρτης και τελευταίας γειτονιάς, της Valley Greens - «turn-key», της οποίας οι κατοικίες έχουν ήδη ξεκινήσει να πωλούνται, ενώ η κατασκευή τους προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του 2026. Αξίζει να σημειώσουμε πως η κατασκευή των κατοικιών γίνεται με αυστηρά βιοκλιματικά πρότυπα και με τοπικά υλικά στηρίζοντας την τοπικότητα, και διατηρώντας το τοπίο αναλλοίωτο. Η ανάπτυξη του residental real estate γίνεται με περιβαλλοντικούς όρους βασισμένη στις αρχές της βιωσιμότητας και στόχος είναι να προσελκύσουν όσους ασπάζονται τις ίδιες αρχές.

Βασική διαφορά στην κατασκευή αυτών των γειτονιών είναι η πολύ αυστηρή πολεοδομική νομοθεσία που έχει υιοθετήσει η Temes. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το μοντέλο αειφόρου ανάπτυξης της Costa Navarino, στο σχεδιασμό και την κατασκευή των κατοικιών εφαρμόζονται οι αρχές βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής που περιλαμβάνουν φυτεμένα δώματα, συστήματα αυτοματισμού (έξυπνης κατοικίας/smart home) και συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Με την ολοκλήρωση όλων των γειτονιών, η συνολική κάλυψη παραμένει στο 10% της έκτασης των 1.300 στρεμμάτων του Navarino Dunes, διασφαλίζοντας ότι το 90% παραμένει ακάλυπτο, με κύρια χρήση το φυσικό ή το οργανωμένο πράσινο.

Costa Navarino

Πέρα από την ποιότητα της κατασκευής, οι γειτονιές αυτές ξεχωρίζουν καθώς οι ιδιοκτήτες των κατοικιών επωφελούνται από μια σειρά ολοκληρωμένων υπηρεσιών  διαχείρισης (property και facility management), και  ενοικίασης, καθώς και προνομιακή πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino. Απολαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων και αυθεντικών εμπειριών, χώρων γαστρονομίας και ψυχαγωγίας, signature γήπεδα γκολφ και μια παραλία μήκους 1 χλμ., που δημιουργούν μια μοναδική και ανέμελη εμπειρία διαβίωσης. Η εύκολη πρόσβαση όλο το χρόνο, η ασφάλεια μιας προστατευμένης περιοχής, καθώς και η χαμηλή δόμηση που εξασφαλίζει ιδιωτικότητα και άπλετο χώρο, είναι μερικά ακόμη από τα συστατικά που χαρακτηρίζουν τις Costa Navarino Residences.

Στις υπηρεσίες και τις δραστηριότητες που μπορούν να απολαύσουν οι ιδιοκτήτες των κατοικιών αυτών προστίθεται και η υπαίθρια αγορά, η οποία εγκαινιάζεται αύριο. Η Temes, με σκοπό την δημιουργία ενός hub στην περιοχή, προχώρησε στην δημιουργία μίας υπαίθριας αγοράς, η οποία είναι ανοιχτή για το κοινό και περιλαμβάνει μία σειρά από καταστήματα, όπως εστιατόρια, street food, θερινό σινεμά κλπ