ESG+Stories

STORIES

Rolco: Το success story μίας οικολογικής ιδέας που κατέκτησε την αγορά των καθαριστικών και απορρυπαντικών

Rolco: Το success story μίας οικολογικής ιδέας που κατέκτησε την αγορά των καθαριστικών και απορρυπαντικών

Η 3η μεγαλύτερη βιομηχανία στη Νότια Ευρώπη και η πρώτη στην Ελλάδα, το 2008 λάνσαρε μία καινοτόμα φόρμουλα για τα δεδομένα της εποχής: τη σειρά My planet. Σήμερα είναι η πιο γνωστή οικολογική μάρκα με μεγάλο μερίδιο στην αγορά.

Η οικογενειακή επιχείρηση, Rolco, με βαθιά κουλτούρα αειφορίας και βιωσιμότητας, διαθέτει ένα από τα πιο καινοτόμα τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης στις εγκαταστάσεις της στο Ρέντη. Στο τμήμα R&D εργάζονται καθημερινά για να παρέχουν καινοτόμες λύσεις πάντα βασισμένες στις αρχές της βιωσιμότητας.

Όλη η σειρά Myplanet περιλαμβάνει φιλικά προς τον άνθρωπο, την υγεία και το περιβάλλον προϊόντα βασισμένα σε φυτικά και βιοδιασπώμενα υλικά. Μέσα από την δραστηριότητά τους και την παραγωγή οικολογικών προϊόντων στοχεύουν στο να εδραιώσουν στον χώρο τους την οικολογική υπευθυνότητα και την ουσιαστική περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

 Οι συνθέσεις των προϊόντων περιέχουν ενεργά συστατικά φυτικής προέλευσης, χωρίς σκληρά χημικά, πετροχημικά & χωρίς τη χρήση μικροπλαστικών. Πιστοί στις αξίες της βιωσιμότητας, με οικολογική και κοινωνική ευαισθησία φροντίζουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες των καταναλωτών με υπευθυνότητα απέναντι στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

rolco

Το 2022 η εταιρεία πέτυχε αύξηση 10% στο τζίρο σε σχέση με το 2021, μία άνοδος που συνεχίζεται με τους ίδιους ρυθμούς και το 2023. Οι εξαγωγές της εταιρείας αντιστοιχούν στο 5% της παραγωγής και έχουν παρουσία στα Βαλκάνια, με τις μεγαλύτερες αγορές να είναι η Βουλγαρία, η Αλβανία, η Ρουμανία και η Κύπρος. Μάλιστα, πρόσφατα έκαναν και το πρώτο άνοιγμα στην αγορά της Αμερικής για να χαρτογραφήσουν και αυτή την αγορά.

Η προσφορά στο περιβάλλον

Ως μία εταιρεία που προωθεί οικολογικά προϊόντα δεν θα μπορούσε να μην τρέχει δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Μία από αυτές είναι και η συνεργασία με την Εναλεία για τον καθαρισμό των ακτών και της θάλασσας.

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία, αποτελεί την κορύφωση του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, σε συνεργασία με τις ΜΚΟ Αρχέλων & ΕΝΑΛΕΙΑ, με τίτλο «Είναι στο χέρι σου. Καθαρές θάλασσες για όλους.». Το πρόγραμμα διάρκειας 3 μηνών που ξεκίνησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου περιλάμβανε σημαντικές δράσεις, όπως η συγκέντρωση και η ένταξη 3.000 κιλών θαλάσσιου πλαστικού και χρησιμοποιημένου αλιευτικού εξοπλισμού στην κυκλική οικονομία. Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα είχε και εκπαιδευτική χροιά με δεδομένο πως η εταιρεία υιοθέτησε 2 αλιευτικά σκάφη και μαζί με την ΕΝΑΛΕΙΑ δημιούργησε σημεία συλλογής διχτυών, εκπαιδεύοντας έτσι τους ψαράδες σε ορθότερες περιβαλλοντικά πρακτικές αλιείας καθώς και σε τρόπους συλλογής πλαστικού από την θάλασσα του Αργοσαρωνικού.

rolco

Οι δράσεις της εταιρείας, δεν σταματούν εδώ, καθώς εδώ και πάνω από 10 χρόνια στηρίζουν το μη κερδοσκοπικό σωματείο Αρχελών για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας.