ESG+Stories

STORIES

UNIPAKHELLAS: Γιατί αποτελεί πρότυπο βιώσιμης επιχειρηματικής ανάπτυξης;

UNIPAKHELLAS: Γιατί αποτελεί πρότυπο βιώσιμης επιχειρηματικής ανάπτυξης;

Η εταιρεία προωθεί την κυκλική οικονομία για ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές. Προσφέροντας οικολογικές λύσεις συσκευασίας, η εταιρεία συμβάλλει στην προστασία του πλανήτη.

Η UNIPAKHELLAS, υπερήφανο μέλος του διεθνούς Ομίλου INDEVCO, δραστηριοποιείται στην αγορά του χαρτιού και της συσκευασίας. Κατέχοντας ηγετική θέση στη συγκεκριμένη αγορά θέτει ως προτεραιότητα τη βιώσιμη ανάπτυξη, και με το βλέμμα στραμμένο στην προστασία του πλανήτη, υιοθετεί μία «πράσινη» στρατηγική προωθώντας την κυκλική οικονομία.  

Σε μία περίοδο που η κλιματική κρίση δείχνει το σκληρό της πρόσωπο φαίνεται ότι ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές αλλάζουν αγοραστικές συνήθειες μετατοπίζοντας γρήγορα την πίστη τους σε εταιρείες που υλοποιούν σημαντικά, βήματα προς ένα βιώσιμο μέλλον. 

Η σημασία της συσκευασίας, εξάλλου, παίζει βασικό ρόλο στην απρόσκοπτη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας. Οι βιομηχανίες και οι επιχειρήσεις δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιλογή της σωστής λύσης συσκευασίας, αλλά σήμερα δεν αρκεί μόνο να είναι μία συσκευασία αντοχής. Πρέπει να διαθέτει και άλλα χαρακτηριστικά. Κάθε χρόνο καταλήγουν -στην καλύτερη περίπτωση- τόνοι χάρτινων ή πλαστικών συσκευασιών στους χώρους υγειονομικής ταφής, ενώ πολλές φορές καταλήγουν στη θάλασσα ή στη φύση προκαλώντας μεγάλο πρόβλημα στον πλανήτη.  

unipackhellas

Είναι αλήθεια πως δεν έχουμε πολλά περιθώρια να συνεχίσουμε να παράγουμε χαρτί ή πλαστικό χωρίς να προωθείται παράλληλα η ανακύκλωση τους. Η UNIPAKHELLAS,  ευαισθητοποιημένη σε θέματα περιβάλλοντος έχει ακολουθήσει μία πράσινη στρατηγική χωρίς να θυσιάζει την ικανοποίηση των πελατών.

Με εξειδίκευση στην κατασκευή ανακυκλωμένων χαρτοκιβωτίων καθώς και στην κατασκευή πρωτογενών και ανακυκλωμένων κυματοειδών χαρτονιών και συσκευασιών, η συνεχής προσπάθεια της εταιρείας εστιάζει στην προσφορά καινοτόμων και βιώσιμων λύσεων συσκευασίας, τόσο για τον αγροτικό όσο, και για τον βιομηχανικό τομέα, μέσω καινοτόμων πρακτικών και χρήση τεχνολογιών αιχμής.

Αναλυτικότερα, η UNIPAKHELLAS χρησιμοποιεί και κατασκευάζει υλικά συσκευασίας που είναι «Κυκλικά από τη φύση τους», συμβάλλοντας στο κυκλικό μοντέλο επιχειρηματικής δραστηριότητας. Όλα τα προϊόντα της εταιρείας είναι ως επί το πλείστων ανακυκλωμένα και 100% ανακυκλώσιμα με γραφικά υψηλής ανάλυσης που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό πελάτη, ενώ είναι οικονομικά αποδοτικά και υψηλής ποιότητας. Παράλληλα με την τήρηση των οδηγιών του Συμβουλίου Διαχείρισης Δασών (Forest Stewardship Council) και τη διασφάλιση της υπεύθυνης προέλευσης όλων των υλικών της, η εταιρεία ακολουθεί ένα σύστημα κλειστού βρόχου όπου τα συλλεγόμενα απορρίμματα χαρτιού, αποτελούμενα κυρίως από ανακυκλώσιμα υλικά, χρησιμοποιούνται για την παραγωγή νέων, πλήρως ανακυκλώσιμων προϊόντων. Η UNIPAKHELLAS συλλέγει την παλιά συσκευασία και τη χρησιμοποιεί για την παραγωγή νέων προϊόντων, εκμεταλλευόμενη όλη τη διαδικασία συλλογής απορριμμάτων χαρτιού. Με αυτόν τον τρόπο, η γραμμή παραγωγής της, δίνει ζωή και αξία πίσω στα προϊόντα, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην εξοικονόμηση χώρου στις χωματερές και μειώνει τη μόλυνση που προκύπτει από την αποτέφρωση των συσκευασιών.

unipackhellas

Επιπλέον, οι συσκευασίες από κυματοειδές χαρτόνι, εκτός από τη συμβολή τους στη βιωσιμότητα, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της ευελιξίας της συσκευασίας, ενώ παράλληλα δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μειώσουν το βάρος και τον όγκο της συσκευασίας και έτσι να ξοδεύουν λιγότερα χρήματα για τα logistics και τις μεταφορές. Με το κυματοειδές χαρτόνι να είναι ελαφρύτερο από τις ξύλινες και τις περισσότερες άκαμπτες πλαστικές συσκευασίες, οι λύσεις της UNIPAKHELLAS βοηθούν τις επιχειρήσεις να επιτύχουν μέγιστη στοίβαξη και αξιοποίηση του χώρου των φορτηγών μεταφοράς.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα προϊόντα συσκευασίας της εταιρείας αποστέλλονται επίπεδα, αξιοποιώντας πλήρως τη χωρητικότητα των φορτηγών και έτσι βελτιστοποιείται η μεταφορά και η αποθήκευση των συσκευασιών με λιγότερα φορτηγά στο δρόμο και λιγότερο χώρο στις αποθήκες. Έτσι, η εταιρεία συμβάλλει στη μείωση της κίνησης και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, μειώνοντας τόσο το κόστος μεταφοράς και χειρισμού των προϊόντων όσο και την ρύπανση του περιβάλλοντος. Παράλληλα, όλες οι λύσεις συσκευασίας της εταιρείας είναι ανθεκτικές, οικονομικά αποδοτικές και μπορούν να τυπωθούν κατά παραγγελία με το λογότυπο της εταιρείας, προκειμένου να τραβήξουν το βλέμμα του καταναλωτή και να προωθήσουν την ταυτότητα της εταιρείας, ενώ συμμορφώνονται και με τις απαιτήσεις ασφάλειας τροφίμων.

unipackhellas

Τα προϊόντα συσκευασίας της εταιρείας προστατεύουν τα φρέσκα προϊόντα από την αλλοίωση μέχρι να φτάσουν στον τελικό καταναλωτή και με αυτόν τον τρόπο, η UNIPAKHELLAS διασφαλίζει ότι δεν υπάρχει καμία ζημιά στην αλυσίδα εφοδιασμού, με τα προϊόντα να φτάνουν στους καταναλωτές φρέσκα και σε άριστη κατάσταση. Έτσι, η εταιρεία συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της σπατάλης τροφίμων που προκαλείται από την κακής ποιότητας συσκευασία.

Με δυναμική παρουσία στην Ελλάδα, διαθέτοντας γραφεία στην Αθήνα και μονάδες παραγωγής στην Κρήτη, την Πελασγία και τη Θεσσαλονίκη, η UNIPAKHELLAS αποτελεί τη σωστή επιλογή προμηθευτή συσκευασιών και πρότυπο βιώσιμης επιχειρηματικότητας. Στην προσπάθεια της να διατηρήσει τον λειτουργικό της αντίκτυπο όσο το δυνατόν μικρότερο, η εταιρεία επανεφευρίσκει συνεχώς τις διαδικασίες και τα προϊόντα της και αναζητά νέες τεχνολογίες που μπορούν να υποστηρίξουν τους στόχους της με βιώσιμο τρόπο, για ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.