ESG+Stories

Οι δράσεις του Startup Greece για το πρώτο τετράμηνο του 2023

Τον Ιανουάριο πραγματοποιήθηκε μια από τις σημαντικότερες ετήσιες συναντήσεις στην παγκόσμια οικονομική και startup ατζέντα, το World Economic Forum (WEF). Το Startup Greece διοργάνωσε με επιτυχία την πρώτη ελληνική αντιπροσωπεία (SG Delegation), δίνοντας σε δέκα Έλληνες επιχειρηματίες, επενδυτές και ηγέτες τη δυνατότητα να παρευρεθούν στο WEF, οι εκδηλώσεις του οποίου πραγματοποιήθηκαν από τις 15 έως τις 20 Ιανουαρίου 2023. 
Οι δράσεις του Startup Greece για το πρώτο τετράμηνο του 2023

Το Startup Greece ήταν γεμάτο δράσεις τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2023 και είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε τα επιτεύγματά μας μαζί σας. Ως ένας κορυφαίος οργανισμός που προωθεί την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, δουλεύουμε σκληρά για να υποστηρίξουμε τις νεοσύστατες startups και να προωθήσουμε ένα ακμάζον ελληνικό startup οικοσύστημα. Πάρτε μια ιδέα σε αυτά που έχουμε υλοποιήσει μέχρι στιγμής και δείτε τη συνεχή αφοσίωσή μας στην ενδυνάμωση των ελληνικών startups. 

.

Τον Ιανουάριο πραγματοποιήθηκε μια από τις σημαντικότερες ετήσιες συναντήσεις στην παγκόσμια οικονομική και startup ατζέντα, το World Economic Forum (WEF). Το Startup Greece διοργάνωσε με επιτυχία την πρώτη ελληνική αντιπροσωπεία (SG Delegation), δίνοντας σε δέκα Έλληνες επιχειρηματίες, επενδυτές και ηγέτες τη δυνατότητα να παρευρεθούν στο WEF, οι εκδηλώσεις του οποίου πραγματοποιήθηκαν από τις 15 έως τις 20 Ιανουαρίου 2023. 

Η αντιπροσωπεία είχε ως στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες της Ελλάδας ως κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, να προωθήσει και να δημιουργήσει διεθνείς συνεργασίες και να φέρει το ελληνικό startup οικοσύστημα στο παγκόσμιο προσκήνιο. 

Εκτός από την ελληνική αντιπροσωπεία, το Startup Greece συνδιοργάνωσε την 4η ετήσια εκδήλωση World Innovation Economics (WIE) στο Sunstar Hotel στις 18 Ιανουαρίου 2023. Η WIE είναι μια εκδήλωση για την ανάδειξη των τελευταίων τάσεων και εξελίξεων στο startup οικοσύστημα. 

Το Startup Greece διοργάνωσε το πάνελ «Boosting Corporate Innovation» κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης World Innovation Economics. Οι παρουσιαστές και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τη σημασία της καινοτομίας και τον ρόλο της στην οικονομική ανάπτυξη, καθώς και να εντοπίσουν τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία μιας νεοφυούς εταιρείας. 

Μία ακόμα επιτυχία της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν η συμμετοχή στο πάνελ της εκδήλωσης «Accelerating Digital Transformation, Building Competitive and Resilient States and Industries» του Greek House Davos. Μέσω της συμμετοχής του, ο Διευθύνων Σύμβουλος & Συνιδρυτής του Startup Greece, Θάνος Παράσχος, περιέγραψε τις προσπάθειες του οργανισμού να υποστηρίξει τις νεοϊδρυθείσες startups, αναφέροντας ότι αποστολή του είναι να προάγει την πρόοδο και να παρέχει ευκαιρίες σε Έλληνες ιδρυτές startup εταιρειών σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Η συμμετοχή του ανέδειξε την τεχνογνωσία του Startup Greece πάνω σε επιχειρηματικά θέματα και κατέδειξε τη δέσμευση του οργανισμού να οδηγήσει την καινοτομία και τον μετασχηματισμό στην Ελλάδα. 

Είμαστε περήφανοι που η επιτυχημένη συμμετοχή του Startup Greece στο WEF και στο World Innovation Economics ανέδειξε την αφοσίωση του οργανισμού στην προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, τόσο σε εγχώριο, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτές οι εκδηλώσεις παρείχαν μια παγκόσμια πλατφόρμα για την παρουσίαση των τεράστιων δυνατοτήτων του startup οικοσυστήματος της Ελλάδας. Τόνισαν την ικανότητα της χώρας να αναδειχθεί ως ηγέτης στην καινοτομία σε ολόκληρη την Ευρώπη. 

Σύναψη συνεργασιών 

Στο Startup Greece, εκτιμούμε την παροχή βοήθειας από εταίρους και είμαστε πάντα πρόθυμοι να δημιουργήσουμε συνεργασίες που θα βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων μας και στην προώθηση του ελληνικού startup οικοσυστήματος. Τον Φεβρουάριο ανακοινώσαμε επίσημα τη συνεργασία μας με τα Τεχνικά Επιμελητήρια Ελλάδος που βρίσκονται στην Κεντρική Μακεδονία και την Πελοπόννησο. Ένα μήνα αργότερα, επεκτείναμε τις συνεργασίες μας συμμετέχοντας στο έργο Thinc Thrace incubator. Αυτές οι συνεργασίες θα ενισχύσουν περαιτέρω τις προσπάθειές μας να υποστηρίξουμε το ελληνικό startup οικοσύστημα και να παρέχουμε πολύτιμους πόρους και υπηρεσίες σε επιχειρηματίες που θέλουν να υλοποιήσουν τις ιδέες τους σε επιχειρηματικό επίπεδο. 

Το Startup Greece στην Ευρώπη 

Μέσα σε τέσσερις μήνες, το Startup Greece κατάφερε να υποβάλει 67 προτάσεις έργων και έχει ήδη υλοποιήσει 12 από αυτές. Συνεχίζουμε, όμως, να αναζητούμε νέες περιπέτειες και συνεργασίες. Εάν είστε ένας ευρωπαϊκός οργανισμός που θέλει να συνεργαστεί μαζί μας, εγγραφείτε εδώ. Παρακολουθήστε τις σχετικές ανακοινώσεις για δράσεις στην ιστοσελίδα μας και στα κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εάν θέλετε να συμμετάσχετε σε ένα από τα έργα μας. 

Το Startup Greece διοργάνωσε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου εκδήλωση παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του ΚΑ2 έργου «Virtual Reality Simulator Against Public Speaking Phobias». Οι φοιτητές ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα του έργου, συμπεριλαμβανομένης της αποτελεσματικότητάς του στην καταπολέμηση του άγχους της δημόσιας ομιλίας και των δυνατοτήτων του να βελτιώσει την ποιότητα ζωής. Τόνισε, επίσης, τη σημασία της εφαρμογής τέτοιων καινοτόμων λύσεων στον σημερινό κόσμο, όπου οι επικοινωνιακές δεξιότητες είναι απαραίτητες για την προσωπική και επαγγελματική επιτυχία. Η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου είναι ζωτικής σημασίας για τις δράσεις μας. Και οι δύο λειτουργούμε με βάση την αρχή να κάνουμε την ακαδημαϊκή κοινότητα πιο επιχειρηματική. 

Ένα από τα 12 έργα που υλοποιήθηκαν είναι το “DigiYouth", όπου τέσσερις νέοι εργαζόμενοι από το Bistrita Business Academy στη Ρουμανία επισκέφθηκαν την Τρίπολη από τις 27 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2023. Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με διάφορα ψηφιακά εργαλεία, χρήσιμα για τα μελλοντικά εγχειρήματά τους. Είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πλούσιο ελληνικό πολιτισμό και να εξερευνήσουν διάφορες περιοχές στην Αρκαδία. 

Ταξιδέψαμε στη Σόφια της Βουλγαρίας, όπου συναντηθήκαμε με τους συνεργάτες μας για το ΚΑ2 έργο «Green Leadership for Hotel Managers». Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, το Startup Greece παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης κινδύνων και το χρονοδιάγραμμα για όλες τις δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν έως τον Σεπτέμβριο. Το συγκεκριμένο έργο στοχεύει να προωθήσει τη διοίκηση ξενοδοχείων βασισμένη σε συμπεριφορές φιλικές προς το περιβάλλον και να ενθαρρύνει τους εργαζομένους να συμμορφώνονται με τις πράσινες πολιτικές, ενώ παράλληλα επωφελούνται και οι πελάτες του ξενοδοχείου από αυτές τις πρακτικές. 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εταίρους μας που κατέστησαν δυνατά τα έργα. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τις μελλοντικές μας συνεργασίες και επιτεύγματα! 

Οι δράσεις του Startup Greece σε παγκόσμιο επίπεδο 

Τον Μάρτιο, επικεντρωθήκαμε στη διεύρυνση των γνώσεών μας και στη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών. Ο Διευθύνων Σύμβουλός μας, Θάνος Παράσχος, ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στην εκδήλωση OECD-EU Youth Entrepreneurship Policy Academy. Στο συνέδριο είχε την τιμή να εκπροσωπήσει τη φωνή των νέων επιχειρηματιών και πρότεινε πρωτοποριακές πολιτικές που υπόσχονται να φέρουν επανάσταση στο επιχειρηματικό τοπίο. Οι επόμενες στάσεις ήταν η Ολλανδία και το Βουκουρέστι, όπου ο κ. Παράσχος ήρθε σε επαφή με διάφορους επιχειρηματίες από τα τοπικά οικοσυστήματα καινοτομίας. Οι πολύτιμες ιδέες λειτούργησαν ως έμπνευση για την ομάδα μας. Ανυπομονούμε να εφαρμόσουμε αυτές τις γνώσεις στο ελληνικό startup οικοσύστημα για να το ωθήσουμε σε μεγαλύτερα ύψη! 

Ο Απρίλιος ξεκίνησε με το πιο σημαντικό ταξίδι που έχει κάνει ποτέ ο οργανισμός μας! Ο κ. Παράσχος βρίσκεται σε ένα ταξίδι διάρκειας 2 μηνών στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του Προγράμματος Young Transatlantic Innovation Leaders Initiative, που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση των Η.Π.Α. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε διάφορες πολιτείες, με το πρώτο σκέλος να λαμβάνει χώρα στις πόλεις του Chicago, Charlotte και Washington, D.C. 

Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τον οργανισμό μας. Αντιπροσωπεύει μια απίστευτη ευκαιρία να έρθουμε σε απευθείας επαφή με ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δυναμικά startup οικοσυστήματα στον κόσμο. Μέσω αυτού του προγράμματος, ο κ. Παράσχος μπορεί να συμβάλλει στην ανταλλαγή ιδεών και να συνάψει πολύτιμες συνεργασίες με παγκόσμιους ηγέτες για την επίτευξη μιας ουσιαστικής αλλαγής. 

Είμαστε απίστευτα περήφανοι για αυτό το επίτευγμα και ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τον θετικό αντίκτυπο που έχει αυτή η εμπειρία στον οργανισμό μας και στο ευρύτερο startup οικοσύστημα. Μείνετε συντονισμένοι καθώς συνεχίζουμε να προωθούμε την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα! 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ασκούμενους μας 

Στο Startup Greece, πιστεύουμε στην ενθάρρυνση των νέων και στη διεύρυνση των οριζόντων τους. Μέσω των διαφόρων προγραμμάτων πρακτικής άσκησης, βοηθήσαμε τους ασκούμενους μας να αποκτήσουν νέες γνώσεις και δεξιότητες, να εργαστούν σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον και να συνεισφέρουν ουσιαστικά στον οργανισμό μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον καθένα ξεχωριστά που ήρθαν από την Τουρκία, την Ισπανία και το Καζακστάν και αφιέρωσαν χρόνο και προσπάθεια στην αποστολή μας. Είμαστε περήφανοι που τους προσφέραμε αυτήν την εμπειρία. Τους ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στα μελλοντικά τους εγχειρήματα. 

Μπορείτε να κάνετε αίτηση εδώ αν θέλετε να κάνετε την πρακτική σας στο Startup Greece.

Οι δράσεις του Startup Greece 

Στο Startup Greece, η βασική μας αξία είναι η διάδοση της γνώσης και η ανάδειξη έξυπνων ελληνικών μυαλών πίσω από καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες. Αυτή η πεποίθηση ενσωματώνεται στη δράση μας "SG Talks", όπου επιτυχημένοι Έλληνες επιχειρηματίες μοιράζονται τις εμπειρίες τους, συμβουλές και ιστορίες ως προς το πώς αντιμετώπισαν τυχόν δυσκολίες για να καταφέρουν να αφήσουν το στίγμα τους στον επιχειρηματικό κόσμο. Τους τελευταίους τέσσερις μήνες, 12 επιχειρηματίες παρουσίασαν τις εταιρείες τους και έδειξαν την αποφασιστικότητά τους να ανακάμψουν από τις αντιξοότητες. Οι ιστορίες τους είναι μια ισχυρή πηγή έμπνευσης για επίδοξους νέους επιχειρηματίες που θέλουν να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο. 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτούς τους ανθρώπους και τις ιστορίες τους, επισκεφθείτε εδώ

Καθώς το ελληνικό startup οικοσύστημα συνεχίζει να αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, στοχεύουμε να αναδείξουμε τις πιο πρόσφατες νεοσύστατες ελληνικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο. Κάθε μήνα, παρουσιάζουμε έναν συγκεκριμένο τομέα της οικονομίας και τις αντίστοιχες νεοφυείς επιχειρήσεις, έτοιμες να φέρουν την επανάσταση στο ελληνικό επιχειρηματικό τοπίο, έχοντας παγκόσμιο αντίκτυπο στους αντίστοιχους τομείς τους. 

Αν θέλετε και εσείς να ανακαλύψετε αυτές τις επιχειρήσεις και να είστε πρώτοι για τις τελευταίες ενημερώσεις και πληροφορίες από τον κόσμο των ελληνικών startups, εγγραφείτε εδώ

Σχετικά με το Startup Greece 

Το Startup Greece είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφοσιωμένος στην προώθηση και υποστήριξη της ανάπτυξης των Ελλήνων στον τομέα της τεχνολογίας. Το Startup Greece βοηθά startup εταιρείες να επιτύχουν και να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μέσω της καθοδήγησης, δικτύωσης και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρει. 

Γίνετε μέλος 

Εάν θέλετε να είστε οι πρώτοι που θα μαθαίνετε για τα τελευταία μας νέα, εγγραφείτε στους λογαριασμούς μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (FacebookInstagramLinkedinTwitterYoutube) και επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ