ESG+Stories

Με έμφαση στο ESG η LONGi αναπτύσσεται δυναμικά στην ευρωπαϊκή αγορά 

Τη σημασία της υιοθέτησης των κριτηρίων για το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση ανέδειξαν, μεταξύ άλλων, στελέχη της εταιρείας προκειμένου οι εταιρείες να είναι προετοιμασμένες μέχρι το 2024 που η ευρωπαϊκή νομοθεσία θα είναι αυστηρή με τις γνωστοποιήσεις. 
Με έμφαση στο ESG η LONGi αναπτύσσεται δυναμικά στην ευρωπαϊκή αγορά 

Στο χθεσινό event της LONGi όπου έδωσαν το παρόν στελέχη της αγοράς φωτοβολταϊκών, τα στελέχη της εταιρείας ανέδειξαν τη σημασία που παίζουν τα κριτήρια ESG στην ανάπτυξη της αγοράς αλλά και στην προστασία του πλανήτη.

.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Επικεφαλής της LONGi σε Ελλάδα και Κύπρο Νάσος Πλαϊνός που αναφέρθηκε στη στρατηγική στόχευση του ομίλου να διεισδύσει περαιτέρω στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ενώ ήδη έχει παρουσία σε μια σειρά αγορές όπως Ιταλία, Ελλάδα, Βαλκάνια, Τουρκία κα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. George Buliga, Sustainability Manager της εταιρείας, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στους στόχους και τις δεσμεύσεις της εταιρείας, αλλά και στα μέτρα που έχουν πάρει προκειμένου να ευθυγραμμιστούν με τις επιταγές που επιτάσσει το ESG. «Γνωστοποιούμε με διαφάνεια και βασιζόμαστε σε αναγνωρισμένα παγκόσμια πρότυπα» σημείωσε ενώ έκανε και εκτενή αναφορά στην ευθυγράμμιση τους με τα SBTis.

Συγκεκριμένα, ακολουθώντας τη μεθοδολογία των επιστημονικών στόχων άνθρακα που έχει θέσει η SBTi, η LONGi δεσμεύεται να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου εντός του επιχειρησιακού τους πλαισίου κατά 60% από τη βασική γραμμή του 2020 έως το 2030. Η LONGi δεσμεύτηκε επίσης να επιτύχει μείωση 20% στην ένταση άνθρακα ανά τόνο πυριτίου υλικό, ανά watt της ηλιακής κυψέλης και ανά τόνο γυαλιού που αγοράστηκε το 2030 σε σύγκριση με το 2020.

Η LONGi ενίσχυε συνεχώς το σύστημα επαλήθευσης αερίων θερμοκηπίου και προσάρμοζε δυναμικά τις στρατηγικές απαλλαγής από τον άνθρακα με βάση τα αποτελέσματα μείωσης των εκπομπών. Χρησιμοποιώντας την πράσινη ενέργεια, η LONGi μείωσε 2,43 εκατομμύρια τόνους εκπομπών αερίων θερμοκηπίου καθ' όλη τη διάρκεια του 2022. Το 2022, σημειώθηκε μείωση 2,01% στις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου εντός του επιχειρησιακού πλαισίου ολόκληρου του οργανισμού σε σύγκριση με το 2021.

Κατά την παρουσίαση του ο κ. Buliga ανέφερε πως η LONGi χρησιμοποίησε 4,2 δισεκατομμύρια kWh ανανεώσιμης ενέργειας το 2022, που αντιστοιχούν στο 47,18% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας, η οποία ήταν υψηλότερη από το 40,19% της συνολικής χρήσης πράσινης ενέργειας το 2021. Με τη χρήση πράσινης ενέργειας, η LONGi μείωσε 2,43 εκατομμύρια τόνους εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου καθ' όλη τη διάρκεια του 2022. Αυτό ισοδυναμεί με τη φύτευση 135 εκατομμυρίων δέντρων.

Το 2022, η LONGi πέτυχε ποσοστό επαναχρησιμοποίησης νερού 63,67%, που αντιπροσωπεύει αύξηση άνω του 12% σε σύγκριση με το 2021. Η συνολική ένταση νερού για το 2022 ήταν 282,50 (τόνοι/εκατομμύριο RMB έσοδα), δηλαδή σημαντική μείωση κατά 34,8% σε σχέση με το 2021. Επιπλέον, η συμβολή της εξοικονόμησης νερού ανήλθε σε 20,84% το 2022.

Το σύνολο των σειρών προϊόντων της LONGi για τα δισκία πυριτίου έχει λάβει τη γαλλική πιστοποίηση ECS για το ανθρακικό αποτύπωμα, η οποία καλύπτει το επίπεδο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής τους, από τις πρώτες ύλες, την κατασκευή και τη μεταφορά έως την αποθήκευση. 

Από την πλευρά του ο κ. Νάσος Πλαϊνός ανέφερε πως το ESG είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει τα στελέχη της ελληνικής αγοράς καθώς έρχονται αυστηροί κανόνες από την Ευρωπαϊκή Ένωση το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα είπε «Από το 2025 όλες οι εταιρείες θα πρέπει να παρέχουν γνωστοποιήσεις για τις μη χρηματοοικονομικές πληροφορίες, για αυτό θα πρέπει να προετοιμαστούμε σήμερα για να είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ