ESG+Stories

STORIES

Beacharo: Η νέα μόδα που έχει κατακτήσει τα γήπεδα και εξοικονομεί πόρους

Beacharo: Η νέα μόδα που έχει κατακτήσει τα γήπεδα και εξοικονομεί πόρους

Μία ωραία, σύγχρονη και καινοτόμα πρωτοβουλία, ξεχώρισε στα γήπεδα του Beach Volley -και όχι μόνο- και αυτή δεν είναι άλλη από την εταιρεία Beacharo, η οποία διαθέτει μία φιλική προς το περιβάλλον αλυσίδα εφοδιασμού ενώ βασικός της στόχος είναι η εξοικονόμηση πόρων.

Η εταιρεία Beacharo δημιουργεί Custom αθλητικά είδη ρουχισμού Tshirt, TankTops, Tops & CropTops, Socks, Tights, LongSleeve Shirts κλπ) με βασικό γνώμονα την εξοικονόμηση πόρων, ενώ διαθέτει μία αλυσίδα παραγωγής φιλική προς το περιβάλλον.

Ο ιδρυτής και Digital Marketing Director της εταιρείας, Δημήτρης Νικολακάκης, μας μίλησε για το πώς ξεκίνησε η ιδέα, για την εξοικονόμηση πόρων που επιτυγχάνουν, για τις νέες συνεργασίες καθώς και για τις εξαγωγές στο εξωτερικό.

1. Λίγα λόγια για την εταιρεία και πώς ξεκίνησε η ιδέα;

Η ιδέα ξεκίνησε το 2017 όταν σχεδιάσαμε ένα σορτσάκι custom για αγώνες Beach Volley. Χρειαστήκαμε κάτι να αντέχει πλυσίματα και να μην βγαίνουν ή χαλάνε τα σταμπώματα. Το πρώτο σχέδιο ήταν ένα καλοκαιρινό γαλάζιο σορτσάκι dryfit με καρπουζάκια, το όποιο κέρδισε πολύ καλές κριτικές και εντυπώσεις. Να πω την αλήθεια το έχω ακόμα και μετά από ήλιο, αλάτια, πλύσεις… είναι σαν την πρώτη ημέρα παραγωγής του. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την Beacharo για τον χώρο του BV αρχικά, αλλά πολύ γρήγορα ξέφυγε από εκεί. Μεταπηδήσαμε γρήγορα σε στίβο, πολ. τέχνες, σκοποβολή, μπάσκετ, ποδόσφαιρο (κυρίως ερασιτεχνικό) και βόλλευ. Φυσικά δημιουργήσαμε και 2 μεγάλες υποκατηγορίες τα προσωπικά θεματικά δώρα (Gift Ideas) καθώς και την παιδική μας γραμμή (Kids Line).

beacharo
Ο κ. Δημήτρης Νικολακάκης μαζί με αθλήτριες του Beach Volley

2. Με τι τρόπο συμβάλλετε στην εξοικονόμηση πόρων;

Ουσιαστικά η εξοικονόμηση πόρων για εμάς είναι ο νευραλγικός και βασικός λόγος λειτουργίας της μονάδας παραγωγής μας. Φροντίζουμε να μην υπάρχει κανένας μα κανένας όγκος αποβλήτων αρχικά, αλλά και να αξιοποιούμε το 90+% από τους πόρους μας. Από την παραγγελιοληψία ενός πρότζεκτ μέχρι την παράδοση στην πόρτα του εκάστοτε πελάτη μας έχουμε καταφέρει να μειώσουμε πόρους στα εξής.

•              100% υβριδικός τρόπος παραγγελίας και επικοινωνίας

•              Εξοικονόμηση μετακινήσεων με ακριβές size guide και κάθε ρούχο ραμμένο στις διαστάσεις που μας δίνονται (λιγότερο από 0,4% περιθώριο λάθους)

•              Εξοικονόμηση πρώτων υλών με νέα ISO προϊόντα φυσικά φιλικά προς το περιβάλλον (μελάνια τελευταίας τεχνολογίας)

Εδώ να σημειώσουμε ότι έχουμε επιλέξει να μην χρησιμοποιούμε μελάνια Vegan καθώς αυτά δεν αντέχουν στον χρόνο και στα πλυσίματα για την μέγιστη διάρκεια ζωης των ρούχων μας. Κάνουμε όμως συνεχόμενες δοκιμές πάνω σε νέες τεχνολογίες και υλικά.

•              100% ανακύκλωση συσκευασιών απόρρητων

•              Ίσως το πιο σημαντικό —> εξοικονομιση υφασμάτων! Έχουμε σχεδιάσει όλα τα πατρόν μας έτσι ώστε σε κάθε παραγωγή να κόβονται και να αξιοποιούνται στο απόλυτο. Συνεπώς αν για παράδειγμα ψηθεί στο σχέδιο/χρώμα του και κοπεί ένα γυναικείο Crop Top Μπουστάκι, το κομμάτι που θα περισσέψει στο κόψιμο θα επεξεργαστεί και θα αξιοποιηθεί να γίνει ένα μαγιώ η ένα κολάν. Ας το σκεφτούμε σαν ένα καλοσχεδιασμένο puzzle ή σαν μια παρτίδα Tetris.

•              Τα υφάσματα όλα (DryFit, λίκρα, κοκ.) είναι πιστοποιημένα φιλικά προς το περιβάλλον και αρνητικά προς κάθε δερματική πάθηση που είναι ως τώρα γνωστή.

•              Εξοικονόμηση πόρου επίσης μπορεί να θεωρηθεί και η … διάρκεια ζωης του κάθε ρούχου μας.

•              Η παράδοση! Συνεργαζόμαστε στο 80% των παραδόσεων μας με τον πλέον εξοικονομικό & πράσινο τρόπο παράδοσης. Την εταιρία BOX NOW.

Για όλα τα παραπάνω είμαστε περήφανοι που έχουμε χτίσει δυο χρόνια τώρα την αλυσίδα παραγωγής μας ώστε να είναι φιλική προς το περιβάλλον και η εξοικονόμηση πόρων να βοηθάει και το κοινωνικό μας αποτύπωμα αλλά και το margin της Beacharo.

3. Τι σας ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό;

Η παρέα. H BEACHARO ξεκίνησε από μια ιδέα μέσα από παρέα και κατέληξε να κάνει μια νέα μεγάλη παρέα (τους ανθρώπους που εργάζονται καθημερινά) αλλά και οι ΠΕΛΑΤΕΣ μας να μην αντιμετωπίζονται αυστηρά σαν μονάδες παραγγελίας & αριθμούς αλλά σαν παρέα μας! Η διαφορά από τον ανταγωνισμό είναι η ολιστική αντιμετωπίση κάθε ενός προτζεκτ. Με το brief «παντρεύεται» ένας από τους γραφίστες μας με τον πελάτη και μαζί καταλήγουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο χρόνος παραγωγής μπορεί να είναι 10-15 μέρες αλλά το αποτέλεσμα ανταμείβει πιστέψτε μας! Επίσης μας ξεχωρίζει και ο τρόπος παραγωγής μας, όμως αυτό, αφήστε μας παρακαλώ, να μην το αποκαλύψουμε! Το μότο που μας ακολουθεί άλλωστε we’ar your ideas!

beacharo

4. Λίγα λόγια για τις συνεργασίες σας;

Κάθε πρότζεκτ το κοιτάμε χωριστά. Προσπαθούμε σε κάθε ρούχο να «ξεζουμίζουμε» το έπακρον από μια συνεργασία, σύλλογο η δράση. Η παροχή ρουχισμού σε εταιρικούς καθαρισμούς υδάτων ή οι εταιρικές εμφανίσεις σε αθλητικά πρωταθλήματα μας έχουν χτίσει συνεργασίες με μεγάλες εταιρίες Leader στους κλάδους τους (HR, καπνικό, καφέ, gaming κα.) Συνεργαζόμαστε επίσης με κάθε τοπικό εν δυνάμει χορηγό που θα μας προταθεί για να βοηθήσουμε πελάτες μας να προβάλουν μέσα από τα ρούχα τους την περιοχή ή την κοινότητα τους.

5. Ποια είναι τα σχέδιά σας για το επόμενο διάστημα;

Τα επόμενα μας πλάνα έρχονται άμεσα! Κάποια είναι ανακοινώσιμα και κάποια αλλά όχι. Για αρχή θα πούμε ότι χτίζεται ένα καθολικό brand που θα ξεχωρίζει ανά σπορ/άθλημα και ένα ξεχωριστό νέο για τις ράφτες custom κάλτσες μας. H BEACHARO θα παραμείνει φυσικά ως Beach Volley Premium ένδυση. Όπως και συστήθηκε! Επίσης έρχονται νεότερα στα εσωτερικά της εταιρίας με ανανέωση και αύξηση προσωπικού. Οι εξαγωγές μας επίσης προχωράνε σε Αμερική, Ντουμπάϊ αλλά και στην Ευρώπη (Κύπρο, Ελβετία, Ισπανία, Ιταλία, Αυστρία και Ολλανδία κυρίως). Πριν λίγες μέρες είχαμε παρουσία και στην Βραζιλία! Επίσης στα άμεσα πλάνα μας (μέσα στο 2024) έρχεται ένα νέο πρότζεκτ που θα ταράξει τα νερά της ένδυσης!  — κύμα δηλαδή σαν το λογότυπο μας!

beacharo