ESG+Stories

STORIES

Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας: Δυναμική προοπτική, με θετικό αποτύπωμα για περιβάλλον και κοινωνία

Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας: Δυναμική προοπτική, με θετικό αποτύπωμα για περιβάλλον και κοινωνία

Η εταιρεία έχει υιοθετήσει μια στρατηγική που συμπεριλαμβάνει δράσεις που σχετίζονται με το περιβάλλον, την κοινωνική δραστηριότητα, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την εταιρική διακυβέρνηση κι έχει ήδη αρχίσει να εμφανίζει σημαντικά αποτελέσματα.

Για τον κλάδο της ενέργειας, οι πρακτικές ESG γίνονται ακόμα σημαντικότερες ενώ οι βιώσιμες πρακτικές που οδηγούν σε θετικό πρόσημο στο αποτύπωμά τους, και  η κοινωνική ευθύνη αποτελούν πλέον αυτονόητες κινήσεις. Η εφαρμογή τους δεν αφορά μόνο ηθική υποχρέωση, αλλά οδηγεί σε μια συνολική μετάβαση και βελτίωση της απόδοσης και της εικόνας των επιχειρήσεων.

Ως εταιρεία που διαδραματίζει κομβικό ρόλο στον κλάδο της Ενέργειας με μακραίωνη πορεία, το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας έχει υιοθετήσει μια στρατηγική που συμπεριλαμβάνει δράσεις που σχετίζονται με το περιβάλλον, την κοινωνική δραστηριότητα, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την εταιρική διακυβέρνηση κι έχει ήδη αρχίσει να εμφανίζει σημαντικά αποτελέσματα.

H εταιρεία λειτουργεί με σχέδιο, συνέπεια αλλά και προσήλωση, βάσει των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης. Το περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμά της είναι ένα πεδίο που υποστηρίζεται και παρακολουθείται μεθοδικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ειδική επιστημονική ομάδα που έχει δημιουργήσει η εταιρεία συμμετέχει σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα με στόχο την αναγνώριση, ενημέρωση και κατανόηση των εξελίξεων στον χώρο της τεχνολογίας και του τρόπου που υπηρετούν με το βέλτιστο τρόπο τον κλάδο της ενέργειας.  

Παράλληλα, σημαντικό πεδίο δραστηριοποίησης αποτελεί η ηλεκτροκίνηση και η εταιρεία εργάζεται στο να υπάρχει μία ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών φόρτισης.

φυσικό αέριο

Σημαντική κίνηση, με άμεσα και απτά αποτελέσματα, αποτελεί επίσης η πιστοποίηση ως χώρων ουδέτερου ανθρακικού αποτυπώματος με κατανάλωση πράσινης ενέργειας τόσο των κεντρικών γραφείων και των καταστημάτων εξυπηρέτησης καταναλωτών όσο και του εταιρικού στόλου οχημάτων. Η εταιρεία φροντίζει να ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο τους επισκέπτες σε όλες τις εγκαταστάσεις της για την ποιότητα του αέρα ενώ ταυτόχρονα εφαρμόζεται ένα εκτενές πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Η ESG λογική διατρέχει συνολικά τη στρατηγική της εταιρείας, επηρεάζοντας δραστικά και τις υπηρεσίες που σχεδιάζονται. Μέσα από αυτή την οπτική προέκυψε και το Smarthink, το πρώτο οικοσύστημα έξυπνης διαχείρισης κι εξοικονόμησης ενέργειας για το σπίτι με Τεχνητή Νοημοσύνη. Αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για κάθε σπίτι, προσφέροντας στον καταναλωτή τη δυνατότητα να επιλέξει τον δικό του συνδυασμό έξυπνων συσκευών. Με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης, το σπίτι «μαθαίνει» από τις συνήθειες των ενοίκων και προσαρμόζεται αυτόματα στις ανάγκες τους για μέγιστη άνεση, ασφάλεια αλλά και εξοικονόμηση.

Για κάθε εταιρεία όμως το σημαντικότερο κεφάλαιο είναι οι άνθρωποί της. Αποτελούν την πηγή ενέργειας της. Μέρος των πρωτοβουλιών με στόχο την απελευθέρωση της δύναμης των ανθρώπων είναι η δυνατότητα να προσφέρεται απομακρυσμένα το σύνολο των υπηρεσιών μας, αδιάλειπτα και ποιοτικά, αλλά και η παροχή ενός υποδειγματικά ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος ώστε να νιώθουν και να είναι ασφαλείς και υγιείς. Στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι εργαζόμενοι στο Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας έχουν πρόσβαση σε υβριδικό μοντέλο εργασίας, πλήρες πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ασφάλειας ζωής και συνταξιοδοτικό πλάνο. Παράλληλα υποστηρίζονται με σεμινάρια φυσικής ευεξίας, προγράμματα personal coaching, διαχείρισης άγχους, mindfulness ενώ λειτουργεί 24ωρη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης. 

Την ίδια στιγμή, για την εταιρεία και την επιχειρηματική της ατζέντα, αποτελεί συμβολική αλλά και ουσιαστική προτεραιότητα η ισότητα και η συμπερίληψη. Σήμερα, όχι μόνο το 66% του προσωπικού είναι γυναίκες, αλλά έχουν έναν ενεργό και δυναμικό ρόλο στη δυναμική της εταιρείας καθώς το 44% των ανώτερων διευθυντικών θέσεων είναι γυναικεία υπόθεση. Η εργασιακή ισότητα έχει εμπεδωθεί πλήρως, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα της γυναικείας ενδυνάμωσης για μια πιο συμπεριληπτική και αποτελεσματική ηγεσία.

Συνολικά, τα τελευταία χρόνια, το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας υλοποιεί έναν φιλόδοξο σχεδιασμό που τη μετασχηματίζει μέσα κι από πρακτικές ESG σε μια σύγχρονη, βιώσιμη και πράσινη εταιρεία, ενώ παράλληλα της δίνει την ευκαιρία να λειτουργεί με θετικό πρόσημο προς την κοινωνία, το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη, αποδίδοντας ένα αξιόλογο και δημιουργικό αποτύπωμα.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στα πλαίσια του αφιερώματος στον κλάδο της ενέργειας

Δείτε όλο το αφιέρωμα