ESG+Stories

STORIES

Η ΖeniΘ δίνει αξία σε όσα οικοδομούν ένα καλύτερο αύριο

Η ΖeniΘ δίνει αξία σε όσα οικοδομούν ένα καλύτερο αύριο

Το E και το S στο επίκεντρο της στρατηγικής της εταιρείας, η οποία φροντίζει για κοινωνική, οικονομική, περιβαλλοντική ευημερία. 

Η ΖeniΘ, ο πρώτος πάροχος ολοκληρωμένης ενέργειας στην Ελλάδα, μια εταιρεία με βαθιά γνώση του ελληνικού ενεργειακού κλάδου, έχει ήδη αξιοποιήσει τη θέση της για να προσφέρει σημαντικά εργαλεία που συμβάλλουν στη βιωσιμότητα και στην κοινωνική ευημερία. 

Η στρατηγική της εταιρείας εστιάζει βαθιά στο E (environment) και το S (social) με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές. Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας στις προκλήσεις της εποχής και με γνώμονα την κοινωνική, οικονομική, περιβαλλοντική ευημερία η εταιρεία δίνει αξία σε όλα όσα συμβάλλουν στην ευημερία, για όλους: τους καταναλωτές, τους εργαζομένους και το περιβάλλον.  

Δημιουργώντας αξία για τον καταναλωτή

Η ΖeniΘ έχει επιλέξει να βρίσκεται δίπλα στο κοινό με πανελλαδικές πρωτιές σε υπηρεσίες και ανταμείβει την εμπιστοσύνη τους προσφέροντας επιπλέον παροχές, ολοκληρωμένη ενημέρωση και υπηρεσίες για τη βελτίωση των ενεργειακών τους εγκαταστάσεων, που συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Για ακόμη μία χρονιά, η ΖeniΘ παρέχει υπηρεσίες που δίνουν μεγαλύτερη αξία στον πελάτη διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιο των παροχών της με το ZeniΘ Power Up. Θέτοντας την ανταπόδοση προς τους πελάτες της και όχι μόνο, στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της, η ΖeniΘ δημιούργησε μία νέα digital πλατφόρμα που στοχεύει στη διευκόλυνση και τη βελτίωση της καθημερινότητας μέσα από αποκλειστικές online προσφορές, προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και διαγωνισμούς.

Όλοι, πελάτες της ΖeniΘ ή μη, μπορούν σήμερα κιόλας να επισκεφθούν το ZeniΘ Power Up και να βρουν αποκλειστικές online προσφορές σε προϊόντα ρεύματος και φυσικού αερίου, ενεργειακές υπηρεσίες, δωρεάν παροχές, εισιτήρια για αγώνες μπάσκετ και συναυλίες, ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό και πολλά ακόμα κορυφαία δώρα που θα ανακοινώνονται σταδιακά μέσα από την πλατφόρμα.  Μια από τις πιο καινοτόμες παροχές που περιλαμβάνεται στην digital πλατφόρμα ZeniΘ Power Up  είναι η Κάρτα Υγείας Ευ Ζην για δωρεάν Check Up και διαγνωστικές εξετάσεις αλλά και πρόσβαση σε ένα δίκτυο 3000 παρόχων υγείας σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία και μεγάλες πόλεις της Ελλάδος, σε όλους τους ΖeniΘ συνδρομητές.

Επιπλέον, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της ψηφιοποίησης, η ZeniΘ ενισχύει την περιβαλλοντική βιωσιμότητα προσφέροντας έξυπνες εφαρμογές και υπηρεσίες που φροντίζουν για την πλήρη και αναλυτική ενημέρωση του κοινού, όπως είναι η υπηρεσία ZeniΘ e-bill για λήψη του λογαριασμού ηλεκτρονικά, που στοχεύει στην αποφυγή εκτύπωσης χαρτιού. Παράλληλα, με την εφαρμογή Zeniapp οι πελάτες της ZeniΘ μπορούν να παρακολουθούν και να ελέγχουν την κατανάλωσή ενέργειας του σπιτιού ή της επιχείρησής τους. Τέλος, με το e-contract, οι πελάτες της εταιρείας, λαμβάνουν αναλυτική ενημέρωση και βέλτιστη επιλογή ενεργειακού πακέτου από την άνεση του σπιτιού τους, 24/7.

ΖeniΘ

Ακόμη, στο πλαίσιο της ενεργειακής εξοικονόμησης προς όφελος των νοικοκυριών η ZeniΘ προφέρει υπηρεσίες που ενισχύουν την άρτια εξυπηρέτηση των πελατών και δίνουν ακόμη μεγαλύτερη αξία στον καταναλωτή, όπως είναι η Συντήρηση Λέβητα Φυσικού Αερίου, η Χορήγησης Ηλεκτρολογικού Σχεδίου (Υ.Δ.Ε.) και το Πρόγραμμα Χρηματοδότησης Εγκατάστασης Θέρμανσης.

 Αξία για το Περιβάλλον

Η ΖeniΘ έχει θέσει ψηλά στην ατζέντα της την προστασία του περιβάλλοντος και για αυτό τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της εστιάζουν στην πράσινη ενεργεία και στην εξοικονόμηση. Η εταιρεία προσφέρει προϊόντα ρεύματος οικιακής χρήσης από 100% πράσινη ενέργεια για όλους, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Προερχόμενα από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (αιολική, ηλιακή, υδροηλεκτρική, βιομάζα, γεωθερμία), τα προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας της ZeniΘ σέβονται το περιβάλλον, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των νοικοκυριών. Για την επίτευξη μεγαλύτερης εξοικονόμησης ενέργειας στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, η εταιρεία δημιούργησε την καινοτόμα εφαρμογή  Energy saving toolkit, που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να συγκρίνουν συστήματα θέρμανσης, φωτισμού και λαμπτήρες.

Αξία για τους εργαζομένους

Η ΖeniΘ διοχετεύει όλη της την ενέργεια στη δημιουργία ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος που δίνει έμφαση στην ικανοποίηση και τη διαρκή εξέλιξη των 225 ανθρώπων που ανήκουν στο δυναμικό της. Η εταιρεία στοχεύει στην πλήρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της, στην ανάπτυξη απαραίτητων δεξιοτήτων και στη δημιουργία ενός εταιρικού κλίματος συνεργασίας για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της εταιρείας.

Η υγεία και η ασφάλεια των ανθρώπων της ΖeniΘ αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Συγκεκριμένα, η εταιρεία παρέχει ιατρική κάλυψη μέσω ασφαλιστηρίου συμβολαίου, προγραμματίζει ετήσιες προληπτικές ιατρικές εξετάσεις ενώ, τον περασμένο Δεκέμβριο πραγματοποίησε έρευνα ικανοποίησης των εργαζόμενων της και πιστοποιήθηκε ως  «Great Place to Work» για το 2022.  Με την εφαρμογή προηγμένων πρακτικών διοίκησης και τη διαμόρφωση μίας εταιρικής κουλτούρας στη βάση των αρχών της διαφάνειας, της ισότητας, της αξιοκρατίας και της συμπερίληψης, η ΖeniΘ προωθεί ένα εργασιακό περιβάλλον απαλλαγμένο από κάθε είδους διακρίσεις.

Τέλος, ενθαρρύνει τους εργαζομένους της να υιοθετούν πρακτικές που προωθούν την προστασία του περιβάλλοντος ώστε να πολλαπλασιάζεται ο θετικός αντίκτυπος των ενεργειών της εταιρείας που έχουν στόχο τη περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στα πλαίσια του αφιερώματος στον κλάδο της ενέργειας

Δείτε όλο το αφιέρωμα