ESG+Stories

STORIES

Κάνοντας τη βιωσιμότητα πραγματικότητα για όλους

Κάνοντας τη βιωσιμότητα πραγματικότητα για όλους

Η βιωσιμότητα αποτελεί τη βάση της στρατηγικής της Schneider Electric, τόσο από πλευράς επιχειρηματικότητας, όσο και σε επίπεδο δράσεων που αφορούν στους ανθρώπους και τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Με στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και την προστασία του περιβάλλοντος, η Schneider Electric εφαρμόζει και προωθεί πρωτοποριακές λύσεις στο πεδίο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την έξυπνη διαχείριση της ενέργειας, την ηλεκτροκίνηση, στηρίζοντας τις βιομηχανίες, τις επιχειρήσεις και τις τοπικές κοινωνίες. 

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ανακοινώσει το πρόγραμμα Sustainability Impact (SSI) για το 2021-2025, που αποτελεί τον οδικό της χάρτη για την απαλλαγή των δραστηριοτήτων της από τις εκπομπές άνθρακα και το εκτεταμένο οικοσύστημα της εφοδιαστικής αλυσίδας έως το 2040. 

Schneider Electric

Ήδη η εταιρεία, χάρη στις ολοκληρωμένες λύσεις της, έχει καταφέρει να βοηθήσει τους πελάτες της να εξοικονομήσουν 458 εκατομμύρια τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ενώ μέσα στην προηγούμενη χρονιά μείωσε σε ποσοστό 13% τις εκπομπές CO2 από τις δραστηριότητες 1.000 κορυφαίων προμηθευτών και παρείχε πρόσβαση σε πράσινη ηλεκτρική ενέργεια σε περισσότερα από 50 εκατομμύρια άτομα. Στο πλαίσιο αυτό, η Schneider Electric έχει αναπτύξει το πρόγραμμα Access to Energy, βοηθώντας τις κοινότητες να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους και να έχουν πρόσβαση στην ενέργεια, παρέχοντας ταυτόχρονα εκπαίδευση γύρω από τη σωστή διαχείρισή της. 

Σημαντική πρόοδο ανέπτυξε επίσης η εταιρεία κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2023, στο Zero Carbon Project, που αποτελεί μέρος των συνεχών προσπαθειών για την επίτευξη του καθαρού μηδενικού ισοζυγίου σε όλη την αλυσίδα αξίας της έως το 2050, σύμφωνα με ένα σχέδιο δράσης που επικυρώθηκε από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi).

Schneider Electric

Η Schneider Electric έχει επίσης αναπτύξει τη σήμανση προϊόντων Green Premium με στόχο να παρέχει αμερόληπτα πληροφορίες για επικίνδυνες ουσίες, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους, αλλά και οδηγίες για το τέλος της διάρκειας ζωής των προϊόντων.  Όσον αφορά στην  εφοδιαστική της αλυσίδα, έχει επιτύχει τη μείωση της χρήσης κιβωτίων και πλαστικών τσαντών, αλλά και την ποσότητα των αποβλήτων, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα. 

Στο δρόμο προς την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού σε έναν πιο ηλεκτρικό κόσμο, η εταιρεία έχει δημιουργήσει την ανοιχτή, διαλειτουργική αρχιτεκτονική και πλατφόρμα EcoStruxure με δυνατότητα τοποθέτησης και άμεσης λειτουργίας (plug-and-play) και υποστήριξη του IoT για κατοικίες, κτίρια, Data Center, υποδομές και τη βιομηχανία. Με μια ποικιλία εφαρμογών, συμβάλλει στην εξοικονόμηση της κατανάλωσης της ενέργειας και τη βέλτιστη λειτουργικότητα των κτιρίων, αυξάνοντας τη βιωσιμότητά τους. 

Στόχος της Schneider Electric είναι να συμβάλλει στην προσπάθεια για μια πιο βιώσιμη και δίκαιη κοινωνία, προσφέροντας καινοτομία σε κάθε επίπεδο και επαναπροσδιορίζοντας την ενέργεια και τον αυτοματισμό. 

Schneider Electric

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στα πλαίσια του αφιερώματος στον κλάδο της ενέργειας

Δείτε όλο το αφιέρωμα