ESG+Stories

STORIES

Nestlé Ελλάς: Προτεραιότητα η βιωσιμότητα για τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας   

Nestlé Ελλάς: Προτεραιότητα η βιωσιμότητα για τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας   

Στη Nestlé, πιστεύουμε στη δύναμη της διατροφής για την ενίσχυση της ποιότητας ζωής. Αξιοποιούμε την ενέργεια, τους πόρους και την εξειδίκευσή μας εκεί όπου η δύναμη της διατροφής μπορεί να κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά για τις ζωές των ανθρώπων και των κατοικίδιων, για την προστασία και την ενίσχυση του περιβάλλοντος αλλά και για τη δημιουργία αξίας για τους κοινωνικούς μας εταίρους.

Η βιωσιμότητα και η ESG στρατηγική μας αποτελούν όχι μόνο προτεραιότητες αλλά και δομικά στοιχεία της επιχειρηματικής μας λειτουργίας. Η προσέγγιση της εταιρείας στη βιωσιμότητα είναι ευρεία και καθοδηγείται από δεσμεύσεις και συγκεκριμένους στόχους όπως η επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλη την αλυσίδα αξίας της μέχρι το 2050, η ορθολογική διαχείριση του νερού, ο μετασχηματισμός των συσκευασιών και η ενίσχυση της κυκλικότητάς τους, η υποστήριξη των νέων και η δημιουργία ενός συμπεριληπτικού εργασιακού περιβάλλοντος που ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα και την ισότητα.

Μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050

Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελούν προτεραιότητα της Nestlé εδώ και χρόνια. Έχουμε αναπτύξει τον οδικό μας χάρτη για την επίτευξη του Net Zero 2050 με πρώτο και πλέον σημαντικό βήμα την ποσοτικοποίηση του αποτυπώματός μας έτσι ώστε να μπορούμε να μετράμε την πρόοδο μας μέσα στον χρόνο και να διασφαλίζουμε την επίτευξη του στόχου μας. Σε ό,τι αφορά την κάλυψη των ενεργειακών μας αναγκών, το σύνολο των εγκαταστάσεων της Nestlé Ελλάς λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έχοντας ήδη πετύχει τον στόχο που έχει θέσει ο Όμιλος σε παγκόσμιο επίπεδο.  

Ορθολογική διαχείριση του νερού

Η υπεύθυνη διαχείριση του νερού αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες βιώσιμης ανάπτυξης για τη Nestlé Ελλάς. Το εργοστάσιο μας στη Βόνιτσα, όπου παράγεται και εμφιαλώνεται το φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή, χρησιμοποιεί τις πλέον προηγμένες και φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές και αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια της Ευρώπης. Το 2019 το εργοστάσιο του Κορπή έγινε το πρώτο από όλα τα εργοστάσια νερού στην Ελλάδα και από τα πρώτα της Nestlé παγκοσμίως που απόκτησε την πιστοποίηση Alliance for Water Stewardship (AWS), αναδεικνύοντας τη συστηματική δουλειά του και τη δέσμευση της Nestlé Ελλάς στην ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων. Ο Όμιλος έχει δεσμευθεί για την πιστοποίηση όλων των εργοστασίων νερού με το συγκεκριμένο πρότυπο μέχρι το 2025, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη θετική συμβολή της εταιρείας στη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων για την κοινή ωφέλεια.

Nestlé Ελλάς  

Συσκευασίες

Επιδίωξη μας είναι να συμβάλλουμε ουσιαστικά ώστε οι καταναλωτές να έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα που προστατεύουν το περιβάλλον και την υγεία τους. Όραμά μας είναι καμία από τις συσκευασίες μας, συμπεριλαμβανομένων των πλαστικών, να μην καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής ή ως απόρριμμα, και για να το πετύχουμε αυτό εργαζόμαστε σε παγκόσμιο επίπεδο για τον μετασχηματισμό των συσκευασιών μας ώστε να διαθέτουμε 100% ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες, ενώ παράλληλα στοχεύουμε στη μείωση χρήσης πρωτογενούς πλαστικού κατά 1/3 έως το 2025. Στη Nestlé Ελλάς έχουμε εξαλείψει ήδη από το 2019 τα πλαστικά μιας χρήσης από όλες τις εγκαταστάσεις μας, ενώ κανένα απόρριμμα από τις εγκαταστάσεις μας δεν καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής. Υποστηρίζουμε συστήματα συλλογής, διαλογής και ανακύκλωσης και επιδιώκουμε την ανάπτυξη νέων καινοτόμων υλικών συσκευασίας ώστε να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας.

Υποστήριξη των νέων

Στη Nestlé πιστεύουμε ότι η επένδυση στους νέους αποτελεί τη σημαντικότερη επένδυση για ένα βιώσιμο μέλλον. Είναι απαραίτητο – ειδικά σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που μεταβάλλεται διαρκώς – να τους προσφέρουμε τα εφόδια που χρειάζονται για την επαγγελματική τους εξέλιξη. Στο πλαίσιο αυτό, η Nestlé έχει σχεδιάσει και υλοποιεί από το 2013 το πρόγραμμα Nestlé Needs YOUth  που έχει ως βασικό σκοπό να συμβάλλει στη βελτίωση της απασχολησιμότητας των νέων και να ενισχύσει τις δεξιότητές τους, ανανεώνοντας την πίστη τους στο μέλλον και τα όνειρά τους. Αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι νέοι στο κοινό μας μέλλον, η Nestlé Ελλάς εφάρμοσε από την αρχή το πρόγραμμα και δέκα χρόνια αργότερα η εταιρεία έχει έρθει σε επαφή με πάνω από 22.000 νέες και νέους από όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα έχει προσφέρει περισσότερες από 1.250 ευκαιρίες απασχόλησης και πρακτικής άσκησης. Στην ελληνική αγορά, η πρωτοβουλία Nestlé Needs YOUth περιλαμβάνει μια σειρά από σημαντικές δράσεις, σε συνεργασία με Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της χώρας μας, όπως το πρόγραμμα Ανοιχτής Καινοτομίας Ignite Ideas που υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ως σκοπό την επιτάχυνση καινοτόμων ιδεών από ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις σε τομείς που συνδέονται με τη δραστηριότητα της Nestlé, με στόχο την εφαρμογή τους στο πραγματικό περιβάλλον εργασίας. Επιπλέον, η εταιρεία εφαρμόζει το πρόγραμμα “Nesternship” που δίνει τη δυνατότητα σε τελειόφοιτους να ξεκινήσουν να χτίζουν την επαγγελματική τους εμπειρία μέσα από την πρακτική άσκηση ενώ συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Εuropean Vocational Skills Week» μέσα από την οργάνωση ημερίδων, που στόχο έχουν να εκπαιδεύσουν και να ενημερώσουν τους νέους γύρω από επίκαιρα θέματα της επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός, οι Πωλήσεις, η Πράσινη Επιχειρηματικότητα αλλά και η Βιωσιμότητα.

Nestlé Ελλάς  

Διαμορφώνουμε ένα εργασιακό περιβάλλον έμπνευσης, χωρίς αποκλεισμούς

Ως εταιρεία τροφίμων με παγκόσμια παρουσία, απασχολούμε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Συλλογικά, εργαζόμαστε προς έναν σαφή, κοινό στόχο: να είμαστε μια «δύναμη για το καλό». Η εύρεση των κατάλληλων ανθρώπων που ασπάζονται αυτόν τον στόχο είναι απαραίτητη για να πετύχουμε τους στόχους και τις δεσμεύσεις που έχουμε θέσει για το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση. Καθώς οι άνθρωποί μας βρίσκονται στο κέντρο της επιτυχίας μας θέλουμε να τους προσφέρουμε ένα εργασιακό περιβάλλον που θα τους δίνει τις ευκαιρίες να γίνουν το καλύτερο που μπορούν. Στη Nestlé Ελλάς στοχεύουμε στην προσέγγιση διαφορετικών ταλέντων και αγκαλιάζουμε διαφορετικές δεξιότητες, τρόπους σκέψης, εμπειρίες και κουλτούρες. Πιστεύουμε ότι αυτό δημιουργεί μια επαγγελματική εμπειρία που βελτιώνει τη ζωή, εμπνέει τους ανθρώπους μας και προσφέρει προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη. Προωθούμε τη διαφορετικότητα, την ισότητα και τη συμπερίληψη με στόχο τη δημιουργία ενός χώρου εργασίας όπου όλοι νιώθουν ότι είναι σε θέση να εκφράσουν τον εαυτό τους.

 

Για τη Nestlé Ελλάς η βιωσιμότητα αποτελεί κινητήρια δύναμη επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Θα συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να χτίζουμε μακροπρόθεσμα, να ενεργούμε με υπευθυνότητα και προσήλωση στους στόχους μας και να συνδυάζουμε τους παγκόσμιους πόρους μας με την τοπική τεχνογνωσία ώστε να δημιουργούμε αμοιβαίο όφελος για την κοινωνία.