ESG+Stories

STORIES

Το όραμα της ελίν για ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους

Το όραμα της ελίν για ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους

Σε μια εποχή όπου ο κλάδος της ενέργειας περνά μία κρίσιμη περίοδο αναπροσαρμογών και η κλιματική κρίση έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της, όλες οι χώρες καλούνται να προσαρμοστούν και να λάβουν δραστικά μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό, ο ενεργειακός μετασχηματισμός βρίσκεται στο επίκεντρο με τις επιχειρήσεις σε διεθνές επίπεδο να στρέφονται προς τη βιωσιμότητα.

Η ελίν ως ένας από τους πλέον δυναμικούς ενεργειακούς ομίλους στην Ελλάδα, με την υπευθυνότητα που την χαρακτηρίζει στα 70 χρόνια λειτουργίας της, ευθυγραμμίζει τις δραστηριότητές της με τις επιταγές της εποχής, δίνοντας μεγάλη έμφαση στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Πρόσφατα, μάλιστα, δημοσιοποίησε τον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης ESG για το 2022, με τον οποίο επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να συμβάλλει διαρκώς και ουσιαστικά στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Παράλληλα, επιταχύνει την ενεργειακή της μετεξέλιξη και εξελίσσεται δυναμικά, διεκδικώντας τη θέση της στο αύριο του κλάδου. Από το 2019 έχει εισέλθει και στις αγορές ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου με τα εμπορικά σήματα “electricon” και “aerion”, ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σε συνεργασία με τη Blue Grid, θα δημιουργήσει τον 1ο σταθμό LNG - CNG στην Αττική, ο οποίος πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία αρχές του νέου έτους.

Έχει επίσης ανακοινώσει τη συνεργασία της με τον ΔΕΣΦΑ στο πλαίσιο του Σημαντικού Έργου Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος για το «Υδρογόνο», προκειμένου να ανοίξει τη δραστηριότητά της στην παραγωγή και διανομή «πράσινου» υδρογόνου για οδικές μεταφορές και βιομηχανική κατανάλωση μέσω πρατηρίων καυσίμων ή αγωγών. Και δεν μένει εκεί. Μέσω της συνεργασίας της με τη ΔΕΗ blue, τα πρατήρια του δικτύου της ελίν μετατρέπονται σταδιακά σε κόμβους εξυπηρέτησης και για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Η εταιρεία, δε, σε αυτό το περιβάλλον «ενεργειακού αναβρασμού», εκτός από τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της, έχει δημιουργήσει εδώ και έναν χρόνο, το πολυδιάστατο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, την «ώθηση». Με γνώμονα την βιωσιμότητα, επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση και υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών, τη συμβολή σε ενέργειες προστασίας του περιβάλλοντος καθώς και την ενίσχυση του αθλητισμού.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η εταιρεία έχει επίσης δημιουργήσει την Ομάδα Εθελοντισμού «ώθηση», η οποία, με κινητήρια δύναμη τους ίδιους τους ανθρώπους της εταιρείας, θέτει στο επίκεντρο την αγάπη για τον συνάνθρωπο και την ανιδιοτελή προσφορά. Μέχρι στιγμής, η ομάδα έχει συνδράμει στο κοινωφελές έργο των οργανισμών Humanity Greece και Emfasis Foundation, έχει φορέσει τα χαρακτηριστικά κόκκινα γιλέκα συμβάλλοντας στο έργο του περιοδικού δρόμου «σχεδία», έχει προσφέρει χαρά σε παιδιά του Make A Wish υιοθετώντας τις ευχές τους και έχει προσφέρει το πολυτιμότερο δώρο, αυτό της ζωής, σε εκείνους που το έχουν ανάγκη μέσα από τακτικές εθελοντικές αιμοδοσίες.  

Elin

Σε ό,τι αφορά το περιβάλλον, οι πρωτοβουλίες που υλοποιεί η ελίν για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός της επεκτείνονται σε κάθε στάδιο της επιχειρηματικής της λειτουργίας και δραστηριότητας, μεριμνώντας για την ανάπτυξη και υιοθέτηση αυστηρών πολιτικών περιβαλλοντικής μέριμνας και διαχείρισης. Παράλληλα, συνεργάζεται με το δίκτυο Μπλε Δήμων και με την υποστήριξη της Aegean Rebreath, έναν πολυδύναμο οργανισμό που εργάζεται στοχευμένα για την προστασία και την αναβάθμιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, για την υλοποίηση προγράμματος ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των τοπικών κοινωνιών των νησιών πάνω στο κρίσιμο ζήτημα της ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Στο πεδίο του αθλητισμού η ελίν υποστηρίζει διαχρονικά το έργο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ φέτος θα προσφέρει και υψηλής ποιότητας καύσιμα στο ταξίδι της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας. Ταυτόχρονα, στέκεται στο πλευρό των δύο μεγάλων αθλητών μας, Μίλτο Τεντόγλου και Στέλιο Μαλακόπουλο, καθώς προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς & Παραολυμπιακούς Αγώνες αντίστοιχα, του 2024.

Με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της, η ελίν αποτελεί φωτεινό παράδειγμα, για το πώς η επιχειρηματική αριστεία μπορεί να συνδυαστεί με τη βιωσιμότητα, για την προώθηση ενός μέλλοντος καλύτερου για όλους.

elin