ESG+Stories

STORIES

Schneider Electric: Σχεδιάζοντας λύσεις για έναν κόσμο που κινείται ηλεκτρικά

Schneider Electric: Σχεδιάζοντας λύσεις για έναν κόσμο που κινείται ηλεκτρικά

Η εταιρεία, η οποία είναι πρωτοπόρος στις καινοτόμες λύσεις, λανσάρει νέα σειρά φορτιστών ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση που παρατηρείται σχετικά με το περιβάλλον και τη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, έχουν οδηγήσει σε μια επανάσταση στον τομέα των μεταφορών, με τη ζήτηση σε ηλεκτρικά οχήματα να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά από την εμφανή άνοδο των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, σύμφωνα και με διαθέσιμα στοιχεία.

Στην Ελλάδα κάθε φορτιστής εξυπηρετεί πέντε με έξι ηλεκτρικά οχήματα, σε σύγκριση με το μέσο όρο της Ευρώπης που ανέρχεται σε έναν φορτιστή για 15 αυτοκίνητα. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, σημειώνεται μια ανοδική τάση στις αγορές των Ελλήνων καταναλωτών όσον αφορά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δείχνοντας ότι η μείωση των ρύπων είναι πραγματικά προτεραιότητα.

Όσο περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα εισέρχονται στην αγορά, τόσο οι υποδομές φόρτισης διευρύνονται για να υποστηρίξουν αυτήν την αλλαγή, ανοίγοντας νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, στις αστικές και τις αγροτικές περιοχές.

Schneider Electric

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, πρόσφατα ανακοίνωσε την έναρξη διάθεσης στην αγορά της νέας σειράς φορτιστών EVlink Pro AC, ειδικά σχεδιασμένη για να προσφέρει εξαιρετικά αξιόπιστη, ευέλικτη και έξυπνη φόρτιση, για κτίρια, όπως κατοικίες, πολυκατοικίες, βιομηχανικά, εμπορικά και κτίρια γραφείων ακόμη και για εταιρικούς στόλους ηλεκτρικών οχημάτων και συγκροτήματα διαμερισμάτων.

Η νέα λύση φόρτισης της εταιρείας συμβάλλει στη βελτίωση της κατανάλωσης ενέργειας, μεγιστοποιώντας την αποδοτικότητα, ενώ δίνει τη δυνατότητα ασφαλούς εγκατάστασης, λειτουργίας, παρακολούθησης και συντήρησης μέσω ψηφιακών δυνατοτήτων. Συγκεκριμένα, οι φορτιστές EVlink Pro AC συνδέονται απρόσκοπτα με το λογισμικό διαχείρισης φορτιστών EcoStruxure EV Charging Expert (EVCE), που δίνει τη δυνατότητα αποτελεσματικού και έξυπνου ελέγχου της υποδομής φόρτισης, εξαλείφοντας την ανάγκη αναβάθμισης μετασχηματιστή ή ηλεκτρικών συσκευών στο εκάστοτε κτίριο. Επιπλέον, το EVCE προσφέρει VIP φόρτιση, απομακρυσμένο έλεγχο και δυναμική διαχείριση φορτιστών, αλλά και δεδομένα κατανάλωσης ανά φορτιστή και ανά χρήστη.

Η μετάβαση στη βιώσιμη κινητικότητα, γίνεται πλέον πραγματικότητα με τις ενεργειακά αποδοτικές λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της Schneider Electric.

Η νέα σειρά φορτιστών EVlink Pro AC είναι διαθέσιμη πλέον στην ελληνική αγορά μέσω του Επίσημου Δικτύου Διανομής της Schneider Electric.

Schneider Electric