ESG+Stories

STORIES

Τα διάσημα χαμογελαστά ανθρωπάκια PLAYMOBIL τώρα κατασκευάζονται και από ανακυκλωμένο πλαστικό που προέρχεται από ...παλιά ψυγεία!

Τα διάσημα χαμογελαστά ανθρωπάκια PLAYMOBIL τώρα κατασκευάζονται και από ανακυκλωμένο πλαστικό που προέρχεται από ...παλιά ψυγεία!

Ποιες είναι οι πιθανότητες να πετάξουμε ένα παιχνίδι PLAYMOBIL; Όσους φίλους και να ρωτήσαμε, μας είπαν ότι μπορεί να πήγαν οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι στην ανακύκλωση, αλλά το παιδικό τους πειρατικό καράβι, το κουκλόσπιτο που τους είχαν χαρίσει τα Χριστούγεννα της 1ης Δημοτικού ή το κάστρο PLAYMOBIL, που αγόρασαν με τα λεφτά από τα κάλαντα, τα φυλάνε ακόμα και δεν πρόκειται να τα αποχωριστούν ποτέ.

Έτσι λοιπόν το εμβληματικό παιχνίδι, του οποίου το πλαστικό πολύ πιθανόν να μην βρεθεί ποτέ σε κάδους ανακύκλωσης, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει άλλα πλαστικά που καταλήγουν εκεί για να αξιοποιήσει τους βιώσιμους πόρους. Ο σκοπός είναι διττός:  να στηρίξει την προστασία του περιβάλλοντος και να δώσει ένα χειροπιαστό παράδειγμα στους μικρούς πελάτες και αυριανούς «ανακυκλωτές», ότι τα υλικά που πηγαίνουν στους κάδους ανακύκλωσης, μπορεί να αξιοποιηθούν, να χρησιμοποιηθούν και να κερδίσουν μία δεύτερη ζωή.

Ο όμιλος Horst Brandstätter Holdings με έδρα τη Νυρεμβέργη, οποίος βρίσκεται πίσω τις αγαπημένες φιγούρες μικρών και μεγάλων, έχει θέσει ως στόχο να καταστήσει τους ανθρώπους και τα συστήματα ανθεκτικά και ικανά να εξελίσσονται - έτσι ώστε οι άνθρωποι να κάνουν καλύτερες και πιο βιώσιμες επιλογές με θετικό αντίκτυπο στους ανθρώπους, την κοινωνία και τη φύση. 

Στον όμιλο πιστεύουν ότι οι άνθρωποι είναι ικανοί να διαμορφώσουν το μέλλον ανεξάρτητα και βιώσιμα. Και ποιος είναι καλύτερος τρόπος από το να προβληματιστεί κανείς ή να εκπαιδευτεί στις νέες ευκαιρίες και προκλήσεις μέσα από το παιχνίδι;

Στο πλαίσιο αυτό, λάνσαρε την πρώτη σειρά παιχνιδιών «PLAYMOBIL Wiltopia» που κατασκευάζεται από 80% βιώσιμο υλικό κατά μέσο όρο, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό την κυκλική οικονομία και απορροφώντας πλαστικό που «βαραίνει» τον πλανήτη μας. 

playmobil

Η ολοκαίνουργια σειρά PLAYMOBIL Wiltopia εκτός από τις εκπαιδευτικές πληροφορίες που δίνει μέσα από το παιχνίδι με τα άγρια ζώα όλης της γης, που τόσο αγαπάνε τα παιδιά, κατασκευάζει όλα τα μέρη της συσκευασίας τους με υλικά που προέρχονται από ανακυκλωμένα πλαστικά ή χάρτινα στοιχεία.

Η ανακύκλωση του πλαστικού σε μία περίοδο που η κλιματική κρίση δείχνει το σκληρό της πρόσωπο αποτελεί όλο και πιο σημαντικό ζήτημα. Το πλαστικό είναι ένα εξαιρετικό υλικό που δεν επηρεάζει από μόνο του το περιβάλλον. Βλαβερό γίνεται τη στιγμή που θα απορριφθεί στη φύση και δεν θα ανακυκλωθεί. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό για τα παιδιά να καταλάβουν ότι η υποχρέωση μας να χρησιμοποιούμε βιώσιμα υλικά δεν σταματάει την ώρα που ρίχνουμε το μπουκάλι του νερού μέσα στον κάδο. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή ξεκινάει μία μεγάλη πορεία, η οποία θα φέρει αυτό που απορρίπτουμε, πίσω στα σπίτια μας σε μία νέα μορφή, με μία νέα χρήση για μία νέα ζωή.

playmobil

Για την συγκεκριμένη σειρά η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει υλικά PCR –δηλαδή πλαστικά που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί από τους καταναλωτές και έχουν επιστρέψει στην ανακύκλωση– καθώς και πλαστικά βιολογικής βάσης. Και όλα αυτά χωρίς να έχει γίνει καμία αλλαγή στα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας της PLAYMOBIL, καθώς η εταιρεία έχει πολύ αυστηρά πρωτόκολλα ασφάλειας.

Η νέα σειρά αυτή προέκυψε από τη συνεργασία της PLAYMOBIL με την Coolrec, μία εταιρεία εξειδικευμένη σε θέματα ανακύκλωσης παλαιών ψυγείων. Με προηγμένες, λοιπόν, τεχνικές μηχανικής ανακύκλωσης τα παλιά πλαστικά μετατρέπονται σε κόκκους, οι οποίοι μεταμορφώνονται σε ζωάκια, δέντρα και καλύβες του Αμαζονίου. Η όλη διαδικασία περιγράφεται αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο, με τρόπο που μπορούν να καταλάβουν και τα παιδιά την αξία της ανακύκλωσης και να εκπαιδευτούν σε θέματα γύρω από αυτή.  

Μέσα από τη σειρά «Wiltopia» τα παιδιά μπορούν να ανακαλύψουν, επίσης, μερικά από τα πιο θαυμαστά μέρη του πλανήτη και μαζί με την οικογένεια Palmer να ταξιδέψουν σε προστατευόμενες περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο και να γνωρίσουν τα ζώα που κατοικούν εκεί. Εκτός λοιπόν από τη σημασία της ανακύκλωσης με τη νέα σειρά αυτή, τα παιδιά εκπαιδεύονται και μαθαίνουν να σέβονται τον πλανήτη και να γνωρίζουν τα ζώα που κατοικούν σε αυτόν, με ένα πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα, η Wiltopia μεγαλώνει μαζί με τα παιδιά σε έναν κόσμο όπου τα ζώα και η φύση προστατεύονται. Η σειρά περιλαμβάνει 27 σετ άγριων ζώων από όλο τον κόσμο και 7 μεγαλύτερα σετ, τα οποία βρίσκονται ήδη στα καταστήματα παιχνιδιών και περιμένουν τα παιδιά από 4 ετών που θέλουν να παίξουν μαζί τους, να τα προσθέσουν στη συλλογή τους και να μάθουν περισσότερα για αυτά και να ανακαλύψουν τον πλανήτη μας. 

playmobil

Κάθε σετ ζώου περιέχει και μια συλλεκτική κάρτα με QR code που οδηγεί σε ένα app με πληροφορίες, ηχητικά κλιπ, αλλά και AR προβολής του ζώου. Να σημειωθεί πως τα 7 μεγάλα σετ που περιλαμβάνουν κτίρια και φιγούρες κρύβουν κι άλλες εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους! Μία αληθινή πυξίδα και ένα φωτάκι νύχτας είναι δύο από τα πολλά μυστικά που θα ανακαλύψουν τα παιδιά εξερευνώντας τον Αμαζόνιο με τo PLAYMOBIL Wiltopia.

Δείτε εδώ την πλήρη σειρά PLAYMOBIL Wiltopia.

playmobilplaymobil