ESG+Stories

Σύμπραξη δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης 

Η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας και Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δημιουργούν το μεγαλύτερο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα μας με 50 θέσεις για ταυτόχρονη φόρτιση.
Σύμπραξη δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης 

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας (ΦΑΕΕΕ) και η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ - επίσημος εισαγωγέας Jaguar, Range Rover, Defender και Discovery ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με στόχο να βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας.

.

Η συνεργασία αφορά στη δημιουργία του μεγαλύτερου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα με 50 θέσεις για ταυτόχρονη φόρτιση. Η πρώτη φάση του έργου ξεκινά με τη λειτουργία 24 θέσεων στο ισόγειο του χώρου στάθμευσης του ΚΠΙΣΝ – συμπεριλαμβανομένων δύο θέσεων στη ζώνη ΑμεΑ-, ενώ εντός του 2024 το έργο θα ολοκληρωθεί με συνολικά 50 σημεία φόρτισης, όλα με ισχύ έως 22kW (AC). Η νέα αυτή υπηρεσία λειτουργεί σε 24ωρη βάση και παρέχεται δωρεάν στους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ για έναν χρόνο. Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα να δοκιμάζουν τις δυνατότητες που παρέχουν τα plug-in υβριδικά οχήματα της Range Rover.

Βασικός σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού προς την πράσινη μετάβαση και να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες εταιρείες και φορείς, προκειμένου οι μεταφορές μηδενικών εκπομπών να διαδοθούν πιο γρήγορα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε μια κοινή προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση του κοινού προς την πράσινη μετάβαση, η νέα αυτή υπηρεσία λειτουργεί σε 24ωρη βάση και παρέχεται δωρεάν στους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ για έναν χρόνο. Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα να δοκιμάζουν τις δυνατότητες που παρέχουν τα plug-in υβριδικά οχήματα της Range Rover.

kpisn_stathmos-ilektrofortisis_photo-credit-giorgos-karagiorgakis-2_0

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Δημήτρης Πρωτοψάλτου, Γενικός Διευθυντής της ΚΠΙΣΝ ΜΑΕ, ο Γιάννης Μητρόπουλος, Πρόεδρος ΕΣΠΕΝ και Γενικός Διευθυντής στο Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας και ο Μιχάλης Η. Οικονομάκης, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ, αναφέρθηκαν στη συνεργασία των τριών φορέων, παρουσίασαν το όραμα τους για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και την πράσινη ενέργεια και απάντησαν σε ερωτήσεις εκπροσώπων του Τύπου. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Κατερίνα Χριστοφιλίδου.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Πρωτοψάλτου, Γενικός Διευθυντής της ΚΠΙΣΝ ΜΑΕ, δήλωσε: «Με κοινό τόπο τη βιωσιμότητα και την κοινωνική ευαισθητοποίηση για την πράσινη κινητικότητα, η συνεργασία αυτή πιστοποιεί για ακόμα μία φορά πως το ΚΠΙΣΝ αποτελεί πρότυπο δημόσιου χώρου και σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η σημερινή ημέρα μας βρίσκει με δύο πολύτιμους συνεργάτες που σέβονται και έμπρακτα τιμούν την αποστολή του ΚΠΙΣΝ».

Αναφερόμενος στο όραμα της ΦΑΕΕ, ο Γιάννης Μητρόπουλος, Πρόεδρος ΕΣΠΕΝ και Γενικός Διευθυντής στο  Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας τόνισε, μεταξύ άλλων: «Η στρατηγική συνεργασία μας με το ΚΠΙΣΝ και την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ για τη δημιουργία του μεγαλύτερου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα, επιβεβαιώνει την προσήλωση της εταιρείας μας στην υιοθέτηση πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση της καινοτομίας και της βιωσιμότητας. Στο Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας επενδύουμε σταθερά στην ανάπτυξη των υπηρεσιών που συμβάλλουν στην διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας και στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, προς όφελος των καταναλωτών πάντα με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος».

Ο Μιχάλης Η. Οικονομάκης, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ -επίσημου εισαγωγέα Jaguar, Range Rover, Defender και Discovery - και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, επισήμανε: «Η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ συμμετέχει ενεργά σε μία ακόμη εξαιρετική πρωτοβουλία, αποδεικνύοντας στην πράξη τη δέσμευσή της στην επίτευξη μίας σειράς στόχων που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από άλλες πρωτοβουλίες όπως η ένταξη της Εταιρίας στο δείκτη περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς και η ανάπτυξη του Project «Ecoshift» με την υποστήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης, που στόχο έχει να προωθήσει λύσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων. Η σημερινή πρωτοβουλία είναι μια νέα προσπάθεια σε συνεργασία με εξαιρετικούς συνοδοιπόρους το ΚΠΙΣΝ και το Φυσικό Αέριο ΕΕΕ. Μαζί βάζουμε ένα ακόμη λιθαράκι στη διαμόρφωση ενός μέλλοντος που συνιστά μονόδρομο για την κοινωνία και το περιβάλλον».

apo-aristera_giannis-mitropoylos_dimitris-protopsaltoy_mihalis-oikonomakis_-photo-credit-giorgos-karagiorgakis
Από αριστερά: Ο κ. Γιάννης Μητρόπουλος, ο κ. Δημήτρης Πρωτοψάλτου και ο κ. Μιχάλης Οικονομάκης 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ