ESG+Stories

ΣΕΒ: Ολοκληρώθηκε ο α' κύκλος για το ειδικό πρόγραμμα «Skills4Jobs»

Το «Skills4Jobs για Στελέχη Εξαγωγών» απευθύνεται σε νέους και νέες σε όλη την Ελλάδα, που έχουν αποφοιτήσει από την Ανώτατη Εκπαίδευση με μικρή ή χωρίς προϋπηρεσία στις εξαγωγές. 
ΣΕΒ: Ολοκληρώθηκε ο α' κύκλος για το ειδικό πρόγραμμα «Skills4Jobs»

Mε την εκδήλωση απονομής βεβαιώσεων επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του ΣΕΒ (Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024), ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος του «Skills4Jobs για Στελέχη Εξαγωγών». 

.

Ακολουθεί ο 2ος κύκλος, στον οποίο θα συμμετάσχουν 20 άτομα,με τις  αιτήσεις να υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως και τις 14/2/2024. 

Το «Skills4Jobs για Στελέχη Εξαγωγών» απευθύνεται σε νέους και νέες σε όλη την Ελλάδα, που έχουν αποφοιτήσει από την Ανώτατη Εκπαίδευση με μικρή ή χωρίς προϋπηρεσία στις εξαγωγές. 

O ΣΕΒ, αναγνωρίζοντας την έλλειψη δεξιοτήτων αλλά και νέων επαγγελματιών στον σημαντικό, για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, χώρο των εξαγωγών, ανέλαβε την πρωτοβουλία οργάνωσης και υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος. Με στόχο τη δημιουργία των νέων στελεχών που θα απασχοληθούν στις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν ένα εντατικό πρόγραμμα κατάρτισης, ανάπτυξης τεχνικών αλλά και ήπιων δεξιοτήτων, με case studies, συμβουλευτική επαγγελματικής σταδιοδρομίας αλλά και εκπόνηση του δικού τους Export Strategy Plan. Τα βιογραφικά των συμμετεχόντων έχουν προωθηθεί στις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ, με σκοπό την απασχόλησή τους. 

Ο κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η πρωτοβουλία αυτή αντικατοπτρίζει πλήρως τις προτεραιότητες του ΣΕΒ για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού με γνώσεις και δεξιότητες που χρειάζονται οι οργανωμένες και σύγχρονες επιχειρήσεις. Επίσης, μέσω της πρωτοβουλίας αυτής συνεχίζουμε να επενδύουμε στις νέες και τους νέους, δίνοντάς τους ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας στη χώρα μας. Με το πρόγραμμα Skills4Jobs για Στελέχη Εξαγωγών αλλά και με τις υπηρεσίες ExportReady ενισχύουμε έμπρακτα την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων-μελών μας και την παρουσία τους στις διεθνείς αγορές. Σε όλους τους συμμετέχοντες εύχομαι καλή αρχή στον προκλητικά δημιουργικό κόσμο των εξαγωγών». 

Η κ. Βίκυ Μπρανίκα, Γενική Διευθύντρια της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης δήλωσε: «Σε συνεργασία με τον ΣΕΒ σχεδιάσαμε ένα πλήρες πρόγραμμα τεχνικών και ήπιων δεξιοτήτων για στελέχη εξαγωγών, το οποίο είναι  προσαρμοσμένο στις ανάγκες των εξαγωγικών επιχειρήσεων του ΣΕΒ και στις απαιτήσεις του διεθνούς περιβάλλοντος. Στόχος μας ήταν να καλύψουμε την αναντιστοιχία μεταξύ των αναγκών της αγοράς εργασίας για καταρτισμένα στελέχη εξαγωγών και των δεξιοτήτων που προσφέρονται, και πιστεύουμε πως ο στόχος επιτεύχθηκε! Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε έναν ακόμη κύκλο».

Η Γενική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, κ. Εύα Λιανού δήλωσε: «Το πρόγραμμα Skills4Jobs για Στελέχη Εξαγωγών είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο με έναν από τους στρατηγικούς πυλώνες δραστηριοποίησης του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, αυτόν της “Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων”. Είναι χαρά μας που συμπράττουμε με τον ΣΕΒ και όλους τους υποστηρικτές του προγράμματος με γνώμονα την ποιοτική αναβάθμιση του ανθρώπινου κεφαλαίου της χώρας μας και τη βελτίωση της επαγγελματικής προοπτικής των νέων. Ευχόμαστε όλοι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα να αξιοποιήσουν στο έπακρο την ευκαιρία αυτή που τους δίδεται για προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη».

Η κα Φιλιώ Λαναρά, Communication & Marketing Director της MYTILINEOS Energy & Metals αναφέρει: «Η πρωτοβουλία του ΣΕΒ Skills4Jiobs για Στελέχη Εξαγωγών αποτελεί μία εξαιρετική πρωτοβουλία του ΣΕΒ, σε μια περίοδο που η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε δυναμική φάση ανάπτυξης. Είναι σημαντικό τα νέα στελέχη να αποκτήσουν δεξιότητες, οι οποίες θα συμβάλουν σε περαιτέρω ανάπτυξη με έμφαση στις εξαγωγές με άξονα και τη βιομηχανία. Στην MYTILINEOS Energy & Metals, που άλλωστε αποτελεί το 3% των ελληνικών εξαγωγών, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που βοηθάμε στην υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων, ως μέγας χορηγός του προγράμματος». 

Η κα Ειρήνη Γιακιντζή, HR Business Partner της DEMO ABEE, δήλωσε: «Η DEMO, ως στρατηγικός συνεργάτης του ΣΕΒ, δεν θα μπορούσε παρά να υποστηρίξει την πρωτοβουλία Skills4Jobs για Στελέχη Εξαγωγών. Η πρωτοβουλία αυτή δημιουργεί μία νέα γενιά καταρτισμένων στελεχών εξαγωγών. Η δραστηριότητα της DEMO και η συνεργασία μας με τον ΣΕΒ συνάδουν με το όραμά μας για έναν κόσμο όπου όλοι θα έχουν πρόσβαση σε ποιοτικά φάρμακα. Γιατί η υγεία δεν έχει σύνορα!»

Από τους απόφοιτους που ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα τονίστηκε:

  • Δήμητρα Γκούρου: «Είμαι οικονομολόγος, με μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και τα Logistics, και ζω στη Λάρισα.  Δεν γνώριζα τον κόσμο των εξαγωγών και γι’ αυτό έκανα αίτηση στο πρόγραμμα. Απέκτησα γνώσεις για κάθε πτυχή της εξαγωγικής διαδικασίας μιας επιχείρησης και τα soft skills που πρέπει να διαθέτει ένα στέλεχος εξαγωγών. Επίσης, είχα την ευκαιρία να εκπονήσω ένα export strategy plan μόνη μου. Το Skills4Jobs για Στελέχη Εξαγωγών ξεπέρασε τις προσδοκίες μου!».
  • Ευάγγελος Μαρίνος Μάμμος«Είμαι απόφοιτος Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά και ζω στην Αλεξανδρούπολη. Θέλω να εργαστώ και να εξελιχθώ σε μια μεγάλη βιομηχανία και γι΄ αυτό έκανα αίτηση στο πρόγραμμα Skills4Jobs για Στελέχη Εξαγωγών. Πέρα από την εξειδίκευση που έλαβα, ήρθα σε επαφή με μεγάλες βιομηχανίες, διεύρυνα τον κύκλο γνωριμιών μου και έμαθα πως να συνεργάζομαι σε ομάδες για την επίλυση σύνθετων πρακτικών προβλημάτων σχετικά με τις εξαγωγές».
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ