ESG+Stories

Enel Green Power Hellas : Χρυσή διάκριση για θέματα Συμπερίληψης & Διαφορετικότητας

Η σημαντική αυτή διάκριση έρχεται να υπογραμμίσει την δέσμευσή για  προώθηση των αξιών διαφορετικότητας και συμπερίληψης, στην προσπάθεια για ένα καινοτόμο και βιώσιμο μέλλον.
Enel Green Power Hellas : Χρυσή διάκριση για θέματα Συμπερίληψης & Διαφορετικότητας

Στην τελετή απονομής των Diversity & Inclusion Awards 2023 που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιουλίου 2023, αποσπάσαμε το Χρυσό βραβείο για τις πρωτοβουλίες μας. Πιο συγκεκριμένα, διακριθήκαμε για την υλοποίηση μίας σειράς δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη διαφορετικότητα και την ισότητα στο εργασιακό περιβάλλον αλλά και την κοινωνία, ορίζοντας τη σεζόν 2022 - 2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης.

.

Έχοντας καλλιεργήσει μια εταιρική ταυτότητα που βασίζεται στις αξίες της συμπερίληψης και της ισότιμης πρόσβασης, είμαστε η πρώτη εταιρεία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα που υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Ιούνιο του 2022. Έτσι, επιβεβαιώνεται έμπρακτα η δέσμευσή μας να υποστηρίζουμε όλους τους τύπους διαφορετικότητας και συμπερίληψης με βάση τέσσερις βασικούς πυλώνες: μηδενικές διακρίσεις, ίσες ευκαιρίες, χώρος εργασίας χωρίς αποκλεισμούς και σεβασμός στην ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής (work-life balance).

Η σημασία της ψυχικής υγείας

Θέλοντας να φέρουμε στο επίκεντρο το θέμα της ψυχικής υγείας και να βοηθήσουμε στη βελτίωση της καθημερινότητας των εργαζομένων μας, υλοποιήσαμε το καινοτόμο πρόγραμμα Break the Stigma. Η πρωτοβουλία Break the Stigma, που διακρίθηκε και με Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Best Mental Health Initiatives» των HR Awards, αποτελεί ουσιαστικά μία προσπάθεια αντιμετώπισης του «στίγματος» που προκαλείται  από προκαταλήψεις, στερεότυπα ή διακρίσεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για θέματα ψυχικής υγείας, όπως βιωματικά εργαστήρια, ασκήσεις και ειδικά sessions που προάγουν την έννοια της ευεξίας και τη σημασία της ψυχικής ισορροπίας.

Ισότητα και στο χώρο εργασίας

Θέτουμε την ισότητα των φύλων ψηλά στην ατζέντα μας και γι΄ αυτό το λόγο, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, διοργανώσαμε μια συνάντηση στα γραφεία μας, με τρεις ξεχωριστές γυναίκες: τη Γεωργία Καλτσή, την Πέγκυ Τσουροπλή και τη Φίλια Μητρομάρα. Οι τρεις προσκεκλημένες μοιράστηκαν τα βιώματα και την πορεία τους μαζί μας, εμπνέοντας όλους μας και αποδεικνύοντας ότι οι γυναίκες μπορούν να πετύχουν μεγάλους στόχους, αγωνιζόμενες ενάντια στις προκαταλήψεις και τις δυσκολίες της πατριαρχικής κοινωνίας.

Η Διεθνής Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη αποτέλεσε μία ακόμα αφορμή για την υλοποίηση μιας σπουδαίας πρωτοβουλίας. Επωφελούμενες από την ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ, που ασχολείται με την ενδυνάμωση των παιδιών που διαβιούν σε ιδρύματα κλειστής παιδικής προστασίας, επισκέφθηκαν τα γραφεία της εταιρείας, ξεναγήθηκαν στο χώρο και έμαθαν περισσότερα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ακόμα, έχουμε πραγματοποιήσει μία σειρά από δράσεις που ενδυναμώνουν και ενθαρρύνουν τις γυναίκες να αναλάβουν θέσεις ευθύνης σε κλάδους ενέργειας και τεχνολογίας. Η πρωτοβουλία «Her Community» είναι μία ευκαιρία για τις εργαζόμενες μας να συζητήσουν με ειδικούς καλεσμένους πάνω σε θέματα που τις απασχολούν, ενώ το πρόγραμμα «Women engineers at schools» δίνει τη δυνατότητα σε μαθήτριες να συνομιλήσουν με γυναίκες στελέχη μας για τις ευκαιρίες και προκλήσεις που έχει το επάγγελμα του μηχανικού.

Η συμπερίληψη στο επίκεντρο

Με σκοπό την ενίσχυση της ενσωμάτωσης και της αποδοχής της διαφορετικότητας στην εταιρεία, έχουν υλοποιηθεί διάφορες πρωτοβουλίες, όπως η διοργάνωση θεατρικής παράστασης με θέμα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα μέλη της LGBTQ κοινότητας στο περιβάλλον εργασίας και την καθημερινότητα τους, αλλά και το σεμινάριο με θέμα «Αόρατη Αναπηρία: Φάσμα Αυτισμού» με ομιλητή τον πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή και Autism Awareness Motivator, Δημήτρη Παπανικολάου.

Σε απόλυτη ευθυγράμμιση της δέσμευσής μας για ίσες ευκαιρίες, υποστηρίζουμε από το 2021 τον αθλητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑΜΕΑ, Γιώργο Μουχθή, στην προσπάθεια του για πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024. Τέλος, ορόσημο της φετινής χρονιάς Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης αποτέλεσε το κάλεσμα σε εργαζόμενους του Ομίλου μας παγκοσμίως να λάβουν μέρος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Εκπρόσωποι από 12 χώρες, που ανήκουν σε διαφορετικά φύλα, ηλικίες, κουλτούρες, επαγγέλματα και εθνικότητες, ταξίδεψαν στην Ελλάδα και έγιναν μία δυνατή ομάδα μεταφέροντας το ηχηρό μήνυμα της διαφορετικότητας.

Η σημαντική αυτή διάκριση έρχεται να υπογραμμίσει την δέσμευσή μας για  προώθηση των αξιών διαφορετικότητας και συμπερίληψης, στην προσπάθεια μας για ένα καινοτόμο και βιώσιμο μέλλον. Οι πρωτοβουλίες που υλοποιούμε έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, ενώ παράλληλα ενδυναμώνουν τους εργαζομένους μας δημιουργώντας ένα σύγχρονο, ισότιμο εργασιακό περιβάλλον.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ