ESG+Stories

Megaplast: Η νέα επένδυση αξίας €9 εκατ. και η eco σειρά φιλμ

Εγκαινιάστηκε η νέα βιομηχανική μονάδα της εταιρείας, η οποία αποτελεί μέρος του επενδυτικού προγράμματος ύψους 23 εκατ. ευρώ που υλοποιείται την τελευταία τριετία και έρχεται να ενισχύσει την παραγωγική δυναμικότητα και το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας με καινοτόμα και αειφόρα προϊόντα.
Megaplast: Η νέα επένδυση αξίας €9 εκατ. και η eco σειρά φιλμ

Στην κατασκευή μίας νέας μονάδας παραγωγής εύκαμπτης συσκευασίας προχώρησε η Megaplast για να αυξήσει την παραγωγικότητά της και να ανταποκριθεί στη ζήτηση της αγοράς, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την ανταγωνιστικότητά της στη διεθνή αγορά.

.

Η δημιουργία της μονάδας στη Θήβα αποτέλεσε μέρος του επενδυτικού προγράμματος ύψους 23 εκατ. ευρώ που υλοποίησε η Megaplast την τελευταία τριετία και έρχεται να ενισχύσει την παραγωγική δυναμικότητα και το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας με καινοτόμα και αειφόρα προϊόντα. Η νέα μονάδα φιλοξενείται σε συνολική έκταση 72.000 τ.μ. και η στεγασμένη επιφάνεια της φτάνει τα 9.100 τ.μ. Η ανέγερση της μονάδας ολοκληρώθηκε σε ένα έτος και αναμένεται να απασχολήσει 70 άτομα προσωπικό.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1995 και προσφέρει στην αγορά μοναδικά προϊόντα για τα οποία έχει εξασφαλίσει την πατέντα, όπως είναι το διάτρητο φιλμ παλετοποίησης, ενώ σχεδόν το σύνολο της παραγωγής της εξάγεται στο εξωτερικό, κυρίως σε αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής. «Όλα τα προϊόντα είναι πάντεταρισμενα και πάμε σε αγορές που μπορούμε να εξασφαλίσουμε την πατέντα μας» ανέφερε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Βασίλης Μπίλλης.

megaplast
O γενικός διευθυντής της εταιρείας, Βασίλης Μπίλλης

«Εδώ και πάνω από 25 χρόνια η Megaplast καταγράφει μία δυναμική πορεία στην αγορά υλικών εύκαμπτης συσκευασίας, διαθέτοντας διεθνώς υψηλής τεχνογνωσίας, καινοτόμα και αειφόρα προϊόντα, ως αποτέλεσμα της συνεχούς έρευνας και ανάπτυξης και του εξωστρεφούς εμπορικού προφίλ της. Εξάγουμε το 95% της παραγωγής μας, διαθέτοντας ανά τον κόσμο τα προϊόντα μας τα οποία παράγονται  στη μονάδα μας στην Κρήτη, από όπου και ξεκίνησε η εταιρεία, και πλέον και στη νέα βιομηχανική υποδομή μας εδώ στη Θήβα», τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Megaplast, Χάρης Καββαδίας, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων.

Η νέα μονάδα περιλαμβάνει μία γραμμή παραγωγής, ενώ μέσα στην επόμενη πενταετία θα δημιουργηθούν ακόμη τέσσερις γραμμές. Η νέα επένδυση, σε βάθος πενταετίας αναμένεται να αυξήσει τον τζίρο της εταιρείας με επιπλέον 90 εκατ. ευρώ και να ανοίξει 70 θέσεις εργασίας. Στην μονάδα αυτή θα παράγεται αποκλειστικά το νέο προϊόν της εταιρείας, το fiber film, του οποίου η καινοτομία είναι ότι περιλαμβάνει ίνες που το καθιστά πιο ανθεκτικό και χρησιμοποιείται λιγότερο πλαστικό για την κατασκευή του, εξοικονομώντας με αυτόν τον τρόπο και πρώτη ύλη, αλλά και ενέργεια για την παραγωγή.

megaplast
O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Megaplast, Χάρης Καββαδίας

Όλα τα προϊόντα της εταιρείας είναι 100% ανακυκλώσιμα και η εταιρεία με σεβασμό στο περιβάλλον έχει δημιουργήσει και μία eco σειρά, την  Eco Fiber Film, που δημιουργείται από ανακυκλωμένο κόκκο πλαστικού.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Μπίλλη η εταιρεία χρησιμοποιεί 100% πράσινη ενέργεια με εγγυήσεις προέλευσης ενώ παράλληλα επενδύουν σε ιδιοπαραγωγή από πράσινη ενέργεια. «Αυτή τη στιγμή υλοποιούμε μία επένδυση στην μονάδα μας στην Κρήτη για φωτοβολταϊκά στη στέγη αξίας €500.000» ανέφερε ο ίδιος.

Εκτός από τη δημιουργία νέας βιομηχανικής μονάδας στη Θήβα, το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους €23 εκατ. που ολοκλήρωσε η Megaplast την τελευταία 3ετία αφορούσε και τον εκσυγχρονισμό της βιομηχανικής Μονάδας στην Κρήτη. Υπολογίζεται ότι έως το 2026 η εταιρεία θα επενδύσει επιπλέον €40 εκατ. για την ανάπτυξή της. Οι επενδύσεις στην υφιστάμενη παραγωγική Μονάδα στην Κρήτη, σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της έδρας και νέο κέντρο R&D στην Αθήνα, αλλά και η νέα βιομηχανική υποδομή στη Θήβα, ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα του Ομίλου Megaplast στην παγκόσμια αγορά.

megaplast

Στρατηγική επιλογή της διοίκησης η επένδυση στην Ελλάδα

Η αρχική σκέψη του κ. Καββαδία ήταν να κατασκευάσει τη μονάδα αυτή στην Πολωνία και έφτασε κοντά στην υλοποίηση καθώς είχε αγοράσει και την αντίστοιχη έκταση σε στρατηγική θέση σε περίχωρα της Πολωνίας, όμως όπως ο ίδιος ανέφερε «μετά από συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό πείστηκα να μεταφέρω την επένδυση στην Ελλάδα. Του ζήτησα να υλοποιήσει όλα το προεκλογικό του πρόγραμμα όσον αφορά τις επενδύσεις και αν το κάνει τότε θα κάνω την επένδυση στην Ελλάδα».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ