ESG+Stories

Γιατί η κακή επίδοση στην εταιρική διακυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη τη στρατηγική ESG

Η κακή εταιρική διακυβέρνηση σε έναν οργανισμό θα θέσει σίγουρα σε κίνδυνο ολόκληρη τη στρατηγική για το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση (ESG), λένε οι ειδικοί.
Γιατί η κακή επίδοση στην εταιρική διακυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη τη στρατηγική ESG

Ο Anthony Tan, οικονομικός διαχειριστής και μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όλων των κομμάτων της Μαλαισίας δήλωσε ότι το "G" στον ESG δεν έχει καμία σχέση με την κυβέρνηση, αλλά ορίζεται καλύτερα ως το σύστημα διακυβέρνησης στους οργανισμούς.

.

«Εάν (η διακυβέρνηση) δεν είναι ισχυρή, θα έχετε πρόβλημα. Ο οργανισμός θα δυσκολευτεί να εφαρμόσει με επιτυχία ορθές πρακτικές στο περιβαλλοντικό και κοινωνικό μέτωπο» σημειώνει.

«Οι ανεπαρκείς πρακτικές διακυβέρνησης καθιστούν πιο πιθανό το ενδεχόμενο οι οργανισμοί να μείνουν πίσω στην επίτευξη των στόχων ESG, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θα βελτίωναν τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά τους μητρώα», δήλωσε χθες κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πάνελ με θέμα «Βέλτιστες πρακτικές ESG - Επιτάχυνση της δράσης και της αλλαγής» στο πλαίσιο της εταιρικής διάσκεψης κορυφής ESG με τίτλο «Driving Sustainability and Sustainable Transformation».

Ο Anthony Tan δήλωσε ότι η χρηστή διακυβέρνηση αποτελεί απαραίτητο συστατικό για την επίτευξη των στόχων, επομένως ένας οργανισμός που είναι άριστος στη λήψη αποφάσεων και στην εφαρμογή τους είναι πιθανότερο να επιτύχει τη βελτίωση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιδόσεών του.

Συμφωνώντας μαζί του, ο πρόεδρος του Κέντρου Περιβάλλοντος, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης της Μαλαισίας Gurmit Singh δήλωσε ότι η διακυβέρνηση αντιπροσωπεύει τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες διοικούνται και διαχειρίζονται.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα οφέλη της χρηστής διακυβέρνησης περιλαμβάνουν έναν οργανισμό που λαμβάνει καλύτερες αποφάσεις, όπου οι διαδικασίες εκτελούνται πιο αποτελεσματικά.

Εν τω μεταξύ, ο εκτελεστικός διευθυντής του Δικτύου Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τη Μαλαισία και το Μπρουνέι, Faroze Nadar, δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να περιμένουν τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες προκειμένου να έχουν μια επιτυχημένη πλατφόρμα ESG.

«Θα πρέπει να αξιοποιήσουν τη δύναμή τους να (είναι) ανεξάρτητοι φορείς λήψης αποφάσεων, η οποία περιλαμβάνει το να κάνουν τα σωστά πράγματα προκειμένου να προωθήσουν τον στόχο της βιωσιμότητας», δήλωσε.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ