ESG+Stories

Live A Legacy: Στο προσκήνιο η ενδυνάμωση των γυναικών

Οι συμμετοχές στη διήμερη εκδήλωση ξεπέρασαν τις 250, ενώ το ακροατήριο, για ακόμα μία χρονιά απόλαυσε περιεχόμενο που ενέπνευσε και παρακίνησε τις συμμετέχουσες να διεκδικήσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα και να επιτύχουν τους στόχους τους.
Live A Legacy: Στο προσκήνιο η ενδυνάμωση των γυναικών

Το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, για 4η συνεχόμενη χρονιά, το Live A Legacy, η μοναδική πρωτοβουλία-θεσμός της Mastercard και του Women On Top, με στόχο τη γυναικεία ενδυνάμωση στο χώρο εργασίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε διαδικτυακή μορφή, δίνοντας την ευκαιρία σε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό ατόμων, από διαφορετικά σημεία της χώρας, να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν τις ξεχωριστές ομιλίες, καθώς και τα Speed Mentoring & Speed Training Sessions.

Οι συμμετοχές στη διήμερη εκδήλωση ξεπέρασαν τις 250, ενώ το ακροατήριο, για ακόμα μία χρονιά απόλαυσε περιεχόμενο που ενέπνευσε και παρακίνησε τις συμμετέχουσες να διεκδικήσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα και να επιτύχουν τους στόχους τους. Οι ομιλήτριες και οι ομιλητές της εκδήλωσης αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στη δική τους μοναδική πορεία, τα κίνητρα και τους στόχους που τους οδηγούν να διεκδικούν τα δικά τους προσωπικά όνειρα, αλλά και στον τρόπο που μπορούμε όλοι και όλες μαζί, αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά, να συμβάλλουμε στην ισότητα των φύλων στον εργασιακό χώρο.

Η οικοδέσποινα της εκδήλωσης, Λυδία Παπαϊωάννου, υποδέχτηκε και συζήτησε με τον ηθοποιό και σεναριογράφο Γιώργο Καπουτζίδη, τη συγγραφέα Βικτόρια Χίσλοπ, την ηθοποιό και παρουσιάστρια Δανάη Μπάρκα, τη Γενική Γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χαρούλα Απαλαγάκη, την τραγουδίστρια Idra Kayne, την ορειβάτισσα Χριστίνα Φλαμπούρη, την Ειδική Αστικής Βιωσιμότητας και Γενική Συντονίστρια της InCommOn, Μάρα Αγγελίδου, τη Διευθύντρια σχεδιασμού της IBM, Ράνια Σβορώνου, τη Director Laskaridis Shipping, Γενική Γραμματέα Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και Ιδρύτρια, Διευθύντρια της BlueCycle, Σουζάνα Λασκαρίδη, τη Head of Brand Marketing, Frontier, Μαριλένα Παπακώστα, τη Σύμβουλο Στρατηγικής και Ναυπηγό Μηχανολόγο, Μάρω Βαρβατέ, τη Σχεδιάστρια/Αργυροχρυσοχόο και ιδρύτρια του KAKURU JEWELRY, Ελίνα Κακούρου και τον συνιδρυτή της Mataroa και Υπεύθυνο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, Αντώνη Παπαδόπουλο.

Η εκδήλωση μπορεί να ολοκληρώθηκε, ωστόσο οι παράλληλες πρωτοβουλίες και δράσεις του Live A Legacy συνεχίζονται, πιο δυναμικά από ποτέ. Έτσι, η Mastercard και το δίκτυο συνεργατών της, προσφέρουν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες στις νέες γυναίκες να κάνουν το δικό τους επαγγελματικό ξεκίνημα. Πιο συγκεκριμένα, η Mastercard προσφέρει σε νέες γυναίκες (είτε σε προπτυχιακό είτε σε μεταπτυχιακό στάδιο) 3 θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης, ενώ οι συμμετέχουσες έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ακόμα 7 θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης, οι οποίες προσφέρονται από την Εθνική Τράπεζα, την Τράπεζα Πειραιώς, την Alpha Bank, την Edenred και την Eurobank.

Παράλληλα, για 3η συνεχόμενη χρονιά, οι συμμετέχουσες έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μία από τις 50 εξάμηνες υποτροφίες mentoring που προσφέρει το Live A Legacy Mentoring Program. Το δίκτυο μεντόρων του Women On Top προσφέρει ένα διευρυμένο πρόγραμμα το οποίο στοχεύει να απαντήσει στους προβληματισμούς, να ξεκαθαρίσει τους στόχους και να οργανώσει ένα πλάνο με στέρεες βάσεις για τις νέες γυναίκες που αναζητούν μία επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να διεκδικήσουν τις δέκα θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2021,  ενώ οι αιτήσεις για  τις 50 υποτροφίες mentoring, μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα της πρωτοβουλίας συνεχίζονται μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προσφερόμενες θέσεις καθώς και το Mentoring Program του Live A Legacy, μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ