ESG+Stories

Dixan: «Καθαρίζει» σε βάθος

Εκτός από το να καθαρίζει τα ρούχα μας, η εταιρεία Henkel υλοποιεί μία σειρά από δράσεις για τον καθαρισμό του περιβάλλοντος από την πλαστική ρύπανση, προσφέροντας, μέσα από την ανακύκλωση, τη δυνατότητα της επαναχρησιμοποίησης των πλαστικών που συλλέγονται από τη φύση. 
Dixan: «Καθαρίζει» σε βάθος

Ο τομέας Απορρυπαντικών και Προϊόντων Οικιακής Φροντίδας της Henkel Hellas παρουσίασε, σε συνέντευξη Τύπου, την παγκόσμια στρατηγική αειφορίας της Henkel, τους στόχους της εταιρείας σχετικά με την κυκλική οικονομία και τις δεσμεύσεις της μέχρι το 2025, οι οποίες περιλαμβάνουν 100% ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες, μείωση κατά 50% του πρωτογενούς πλαστικού και απώτερο στόχο τη μηδενική απόρριψη πλαστικών στη φύση.

Βασική προτεραιότητα της εταιρείας είναι ο σεβασμός του περιβάλλοντος, η εκπαίδευση της νέας γενιάς και η συμβολή στην κοινωνία. Στα πλαίσια του πρώτου άξονα, υλοποιεί  το πρόγραμμα αειφορίας «Καθάρισε Σε Βάθος – Καθάρισε στην Πηγή v2.0», με το οποίο σε συνεργασία με φορείς προχωρά στον καθαρισμό παράκτιων (παραλιών, λιμνών, ποταμιών και υδροβιότοπων) και υποβρύχιων περιοχών, με στόχο την αντιμετώπιση της πλαστικής  ρύπανσης στην πηγή της. Το 2022, η Henkel Hellas επεκτείνει τις δράσεις της σε υδάτινους πόρους σε όλη τη χώρα αναβαθμίζοντας το πρόγραμμα του Dixan σε «Καθάρισε σε Βάθος – Καθάρισε στην Πηγή v2.0» και οι νέες δράσεις του προγράμματος πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή και την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, σχολείων και εθελοντικών ομάδων. 

Dixan

Σεβόμενη το περιβάλλον, λάνσαρε το νέο ανανεωένο μπουκάλι Dixan από 25% ανακυκλωμένο πλαστικό, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην υποστήριξη του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας.

Η Henkel είναι μία από τις πρωτοπόρες εταιρείες σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης παγκοσμίως, με την αειφορία να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του DNA και των εταιρικών αξιών της. Σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο δεσμεύεται για έναν κόσμο πιο καθαρό, θέτοντας τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της.

Από το 2021, δίνει προτεραιότητα στη στρατηγική της για βιώσιμη ανάπτυξη, μειώνει τις εκπομπές CO2 στις δραστηριότητές της (ιδίως με τη μετάβαση σε πράσινη ηλεκτρική ενέργεια) και σημειώνει, μεταξύ άλλων, περαιτέρω πρόοδο στη προμήθεια πρώτων υλών, καθώς και στη χρηματοδότηση, στο πλαίσιο της βιωσιμότητας.

Η στρατηγική της Henkel μέχρι το 2025 περιλαμβάνει μία σειρά από στόχους. Ένας από τους σημαντικότερους είναι το 100% των συσκευασιών της Henkel να είναι ανακυκλώσιμες ή να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Έως το τέλος του 2021 κατάφερε να επιτύχει το ποσοστό των ανακυκλώσιμων συσκευασιών στο 86%. 

Η Henkel εργάζεται επίσης σταθερά για την αύξηση του ποσοστού των ανακυκλωμένων υλικών στις συσκευασίες της σε ποσοστό άνω του 30% για όλες τις πλαστικές συσκευασίες των καταναλωτικών προϊόντων της παγκοσμίως έως το 2025. Μέχρι το τέλος του 2021, η εταιρεία αύξησε το ποσοστό αυτό σε περίπου 18%.

Ο τομέας Απορρυπαντικών και Προϊόντων Οικιακής Φροντίδας της Henkel Hellas εκφράζει και υλοποιεί την παγκόσμια στρατηγική της εταιρίας σε τοπικό επίπεδο εδώ και χρόνια.  

«Στην Ελλάδα κάνουμε πράξη τη στρατηγική της Henkel για τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από το Πρόγραμμα Αειφορίας «Για Καλό». Καθημερινά αξιοποιούμε την τεχνογνωσία και την καινοτομία μας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με στρατηγικούς συνεργάτες, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, εθελοντές και περιβαλλοντικές οργανώσεις και μοιραζόμαστε το κοινό όραμα για έναν κόσμο πιο καθαρό», τονίζει η κα. Βαλσαμά, Γενική Διευθύντρια του Τομέα Απορρυπαντικών και Προϊόντων Οικιακής Φροντίδας της Henkel Ελλάδας και Κύπρου.

Henkel
H κα. Βαλσαμά, Γενική Διευθύντρια του Τομέα Απορρυπαντικών και Προϊόντων Οικιακής Φροντίδας της Henkel Ελλάδας και Κύπρου

Στα πλαίσια του πυλώνα που αφορά την κοινωνία, η εταιρεία στηρίζει τα ευάλωτα νοικοκυριά, προσφέροντας περισσότερα από 10.000 προϊόντα κάθε χρόνο. Παράλληλα, επενδύει στην εκπαίδευση και στη δημιουργία οικολογικής συνείδησης μέσα από ειδικά προγράμματα σε σχολεία για την ευαισθητοποίηση και την αλλαγή κουλτούρας. «Οι φετινές δράσεις μας, στην Παμβώτιδα με τον Δήμο Ιωαννιτών και στο Δέλτα Αξιού, με τους μικρούς μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καλοχωρίου, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα της φιλοσοφίας και των προγραμμάτων μας και λειτουργούν ως καταλύτης στην κοινωνία και την εκπαίδευση» ανέφερε η κα Βαλσαμά.

Σήμερα, o τομέας απορρυπαντικών & προϊόντων οικιακής φροντίδας της Henkel Hellas σημειώνει αλλεπάλληλες επιτυχίες σε πολλούς στόχους: 
-    To 86% του όγκου των συσκευασιών της ανακυκλώνεται
-    Το 70% του όγκου των πλαστικών συσκευασιών υγρών απορρυπαντικών αποτελείται από 25% έως 100% ανακυκλωμένο πλαστικό
-    Μετρά συνολικά 39 δράσεις σε θάλασσες, ποτάμια, λίμνες και υδροβιότοπους της χώρας, έχοντας συγκεντρώσει περισσότερους από 21 τόνους απορριμμάτων, εκ των οποίων 5,6 τόνοι πλαστικό με τις δράσεις καθαρισμών να είναι σε εξέλιξη
-    Μετατρέπει, μέσω του μοντέλου κυκλικής οικονομίας και της συνεργασίας με το CEEII στη Σουηδία, περισσότερους από 4,6 τόνους πλαστικών απορριμμάτων σε επαναχρησιμοποιούμενα αντικείμενα
-    Συνεργάζεται με την κοινωνία των πολιτών και την τοπική αυτοδιοίκηση σχεδιάζοντας νέες δράσεις 
-    Επενδύει στην εκπαίδευση και στη δημιουργία οικολογικής συνείδησης μέσα από ειδικά προγράμματα 
-    Προσφέρει στην κοινωνία ενισχύοντας ευάλωτα νοικοκυριά και οικογένειες διανέμοντας περισσότερα από 10.000 προϊόντα κάθε χρόνο

Dixan

Δείτε το βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ