Καύσωνας και ξηρασία «κόβουν» τη γαλλική παραγωγή κρασιού
Οι υψηλές θερμοκρασίες μείωσαν την περιεκτικότητα των σταφυλιών σε χυμό, επιτάχυναν την ωρίμανση και οδήγησαν σε πρόωρους τρύγους με χαμηλότερες αποδόσεις. .
10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2025Οι υψηλές θερμοκρασίες μείωσαν την περιεκτικότητα των σταφυλιών σε χυμό, επιτάχυναν την ωρίμανση και οδήγησαν σε πρόωρους τρύγους με χαμηλότερες αποδόσεις. .
10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2025Το ερώτημα που μένει ανοιχτό είναι αν οι παραδοσιακές οινικές περιοχές θα καταφέρουν να διατηρήσουν τον χαρακτήρα τους ή αν θα παραδώσουν τη σκυτάλη σε νέους «παίκτες» του Βορρά.
29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2025Η νότια και δυτική Ευρώπη βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της κλιματικής αναστάτωσης
02 ΙΟΥΝΙΟΥ 2025Για δεύτερη χρονιά η ελληνική οινοπαραγωγή δεν επαρκεί για να καλύψει την εγχώρια ζήτηση.
26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2025Πρόσφατη έρευνα του Γερμανικού Ινστιτούτου Οίνου (DWI) επιβεβαιώνει ότι τα τελευταία δέκα χρόνια αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που εξασφαλίζουν μία θέση μαθητείας στον κλάδο της οινοποιιας.
08 ΜΑΪΟΥ 2024Με έκταση μόλις 200 τετραγωνικά μέτρα, το «Via Mari 10» αποδίδει μόλις 29 φιάλες κόκκινου κρασιού το χρόνο, τις οποίες ο Masoni τιμολογεί την καθεμία με το εντυπωσιακό ποσό των 5.000 ευρώ.
25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022