ESG+Stories

Βρετανία: Οι τράπεζες ζητούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το σχέδιο προς το «net - zero»

Η UK Finance, η οποία εκπροσωπεί περίπου 300 επιχειρήσεις, διατύπωσε μια σειρά συστάσεων για τη συγκέντρωση κεφαλαίων που σήμερα "υπολειτουργούν" λόγω "κενών πολιτικής".
Βρετανία: Οι τράπεζες ζητούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το σχέδιο προς το «net - zero»

Η Βρετανία πρέπει να παρακολουθεί καλύτερα τα κεφάλαια που πηγαίνουν σε πράσινες επενδύσεις για να εκτιμήσει πόσα χρειάζονται από τον ιδιωτικό τομέα και θα πρέπει να εξετάσει στοχευμένες φορολογικές αλλαγές για να ενθαρρύνει τα βιώσιμα έργα, δήλωσε ο οργανισμός του τραπεζικού κλάδου UK Finance.

.

Στο πρώτο σημαντικό έγγραφο θέσης του για το θέμα, το UK Finance είπε επίσης στα πολιτικά κόμματα της χώρας ότι χρειάζεται περισσότερη σαφήνεια σχετικά με την πορεία προς το net - zero για να βοηθηθούν οι χρηματοπιστωτικές αγορές να συγκεντρώσουν τα τεράστια ποσά κεφαλαίων που απαιτούνται.

Ο ιδιωτικός τομέας καλείται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη χρηματοδότηση των υποδομών και άλλων επενδύσεων που απαιτούνται για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη πολιτική υποστήριξη, πρόσθεσε η ομάδα.

Αντίθετα, ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού των ΗΠΑ που έχει εκδοθεί πριν από ένα χρόνο παρέχει 391 δισεκατομμύρια δολάρια σε φορολογικές πιστώσεις για να βοηθήσει τους καταναλωτές να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα και τις εταιρείες να παράγουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προσελκύοντας επιχειρήσεις και τα χρήματά τους από την Ευρώπη.

Σε απάντηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση προσάρμοσε τους κανόνες της για τις κρατικές ενισχύσεις και πρότεινε τον Μάρτιο έναν νόμο για την καθαρή μηδενική βιομηχανία για την ενίσχυση της παραγωγής πράσινης τεχνολογίας.

"Το Ηνωμένο Βασίλειο κινδυνεύει να δει τις προσπάθειές του για την επίτευξη του καθαρού μηΣδενός έως το 2050 να γίνονται πιο δύσκολες, καθώς ο παγκόσμιος ανταγωνισμός βλέπει τη χρηματοδότηση να πηγαίνει σε δικαιοδοσίες που προσφέρουν ευνοϊκές επιδοτήσεις και μηχανισμούς δημόσιας χρηματοδότησης", ανέφερε το UK Finance σε έγγραφο προς την κυβέρνηση και άλλα πολιτικά κόμματα που είδε το Reuters.

Η Βρετανία, η οικονομία της οποίας δεν της αφήνει πολλά περιθώρια να μειώσει τους φόρους, βασίζεται σε ιδιωτικές πηγές ρευστότητας για τη χρηματοδότηση πράσινων επενδύσεων, όπως από συνταξιοδοτικά συστήματα άμεσης συνεισφοράς και από ασφαλιστικές εταιρείες μετά τη χαλάρωση των κεφαλαιακών κανόνων τους.

Τον Απρίλιο, η κυβέρνηση εκτίμησε ότι θα χρειαζόταν επιπλέον 50 δισεκατομμύρια λίρες-60 δισεκατομμύρια λίρες (61 δισεκατομμύρια- 73 δισεκατομμύρια δολάρια) επενδύσεων κεφαλαίου ετησίως μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 2020 και του 2030 για να επιτύχει τους στόχους της για το καθαρό μηδέν.

Η UK Finance, η οποία εκπροσωπεί περίπου 300 επιχειρήσεις, διατύπωσε μια σειρά συστάσεων για τη συγκέντρωση κεφαλαίων που σήμερα "υπολειτουργούν" λόγω "κενών πολιτικής".

Μεταξύ αυτών ήταν η έκκληση να εξεταστούν "στοχευμένες" αλλαγές στη φορολογία για την παροχή κινήτρων βιώσιμης συμπεριφοράς, να επεκταθούν οι συνδέσεις στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και να εξορθολογιστεί η διαδικασία σχεδιασμού των υποδομών.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ