ΙΕΛΚΑ: Ένας στους επτά πληρώνει παραπάνω για φιλικά προς το περιβάλλον τρόφιμα
Καταγράφεται προτίμηση για πρακτικές με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, όπως η επιθυμία για λιγότερες πλαστικές συσκευασίες στα τρόφιμα.
27 ΜΑΪΟΥ 2025Καταγράφεται προτίμηση για πρακτικές με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, όπως η επιθυμία για λιγότερες πλαστικές συσκευασίες στα τρόφιμα.
27 ΜΑΪΟΥ 2025Η Christian Aid καλεί τις πλούσιες, ρυπογόνες χώρες που φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κλιματική κρίση να απομακρυνθούν επειγόντως από τα ορυκτά καύσιμα.
13 ΜΑΪΟΥ 2025Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι περιοχές χαμηλού γεωγραφικού πλάτους αντιμετωπίζουν σημαντικά χειρότερες συνέπειες από ό,τι τα μεσαία ή υψηλά γεωγραφικά πλάτη.
05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2025Η BEUC (η Ευρωπαϊκή Οργάνωση Καταναλωτών) δημοσίευσε την επιστολή και ένα κοινό δελτίο τύπου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2025Τα δύο τρίτα (66%) των καταναλωτών είναι πιο πιθανό να αγοράσουν κατεψυγμένα τρόφιμα που φέρουν την ένδειξη ότι προέρχονται ή παράγονται με βιώσιμο τρόπο.
21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2025Οι εταιρείες τόνισαν ότι η «τριπλή κρίση» της κλιματικής αλλαγής, της απώλειας βιοποικιλότητας και της ρύπανσης πλήττει τις αποδόσεις και τον εφοδιασμό τροφίμων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ένα στρατηγικό όραμα που θα επιταχύνει τη μετάβαση της Ευρώπης σε βιώσιμες πρακτικές παραγωγής και κατανάλωσης.
16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2024Το πρόγραμμα EIT Food RIS Consumer Engagement Labs είναι μια από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες συν-δημιουργίας τροφίμων στην Ευρώπη.
13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2024Οι επιπτώσεις της αυξημένης θερμοκρασίας και της τροπικής κυκλωνικής δραστηριότητας θα επηρεάσουν επίσης πιθανότατα τη σύλληψη, την παραγωγή και το κόστος εμπορίας των θαλάσσιων ψαριών.
18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024Ορισμένες από τις θεματικές κατηγορίες που συζητούνται συχνά είναι οι περιβαλλοντικές ανησυχίες των FW, η διαχείριση υπολειμμάτων και η διαχείριση των νοικοκυριών για τα απόβλητα τροφίμων.
04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024Οι αναδυόμενοι κίνδυνοι μπορεί να οδηγήσουν σε οικονομικές απώλειες για τους γεωργούς και να απειλήσουν την ασφάλεια των τροφίμων, καθώς οι περιοχές αντιμετωπίζουν νέες απειλές που προηγουμένως δεν υπήρχαν στο περιβάλλον τους.
02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2022 παρήγαγε «τη χαμηλότερη εσοδεία ελιάς από τις αρχές του αιώνα, η οποία επηρεάζει κυρίως την Ισπανία.
01 ΜΑΪΟΥ 2024Οι νέοι κανόνες στοχεύουν στην καταπολέμηση των εισαγωγών νοθευμένου μελιού από τρίτες χώρες, μέσω της υποχρεωτικής και ξεκάθαρης επισήμανσης της χώρας προέλευσης, ενώ θα δρομολογήσουν και τη δημιουργία ενός συστήματος καταγραφής της εμπορικής διαδρομής του προϊόντος.
29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024Οι υψηλότερες θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν μετατόπιση των μακροχρόνιων και προβλέψιμων καλλιεργητικών περιόδων και να απειλήσουν τις καλλιέργειες.
26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024Επειδή το φαγητό κοστίζει, όχι μόνο σε εμάς αλλά και στον πλανήτη, δεν θέλουμε να πετάμε και αναζητούμε συνεχώς λύσεις για να καταπολεμήσουμε τη σπατάλη τροφίμων.
02 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024Στο πλαίσιο της ημερίδας με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στον τομέα της Αγροδιατροφής» από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ Food) σε συνεργασία με τον A Woman Can Be και το ESG+ Stories, συζητήθηκαν οι προκλήσεις του αγροδιατροφικού τομέα.
21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023Μείωσε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 2% το 2022 σε σχέση με το 2021, ενώ παράλληλα μείωσε και την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 3% για την ίδια περίοδο.
14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Ενημέρωσης για την Απώλεια και τη Σπατάλη Φαγητού.
29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023Διάσημα ευρωπαϊκά τρόφιμα απειλούνται από τις υψηλές θερμοκρασίες, την ξηρασία και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.
18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023Ένα πρωτοποριακό έργο αγροτικής ανάπτυξης για βιώσιμη τοπική παραγωγή.
31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023Το μεθάνιο που παράγουν τα μεγάλα ζώα, οι ορυζώνες και τα τρόφιμα που σαπίζουν, αντιπροσωπεύει περίπου το 60% των εκπομπών.
09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023