ESG+Stories

τρόφιμα

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα θαλασσινά και στην ασφάλεια των τροφίμων

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα θαλασσινά και στην ασφάλεια των τροφίμων

Οι επιπτώσεις της αυξημένης θερμοκρασίας και της τροπικής κυκλωνικής δραστηριότητας θα επηρεάσουν επίσης πιθανότατα τη σύλληψη, την παραγωγή και το κόστος εμπορίας των θαλάσσιων ψαριών.

Μελέτη για τις συζητήσεις στο Twitter σχετικά με τη σπατάλη και τα απόβλητα τροφίμων

Μελέτη για τις συζητήσεις στο Twitter σχετικά με τη σπατάλη και τα απόβλητα τροφίμων

Ορισμένες από τις θεματικές κατηγορίες που συζητούνται συχνά είναι οι περιβαλλοντικές ανησυχίες των FW, η διαχείριση υπολειμμάτων και η διαχείριση των νοικοκυριών για τα απόβλητα τροφίμων.

Ποια συστατικά μαγειρικής κινδυνεύουν λόγω της κλιματικής αλλαγής

Ποια συστατικά μαγειρικής κινδυνεύουν λόγω της κλιματικής αλλαγής

Οι αναδυόμενοι κίνδυνοι μπορεί να οδηγήσουν σε οικονομικές απώλειες για τους γεωργούς και να απειλήσουν την ασφάλεια των τροφίμων, καθώς οι περιοχές αντιμετωπίζουν νέες απειλές που προηγουμένως δεν υπήρχαν στο περιβάλλον τους.

ΕΕ: Εγκρίθηκαν οι «οδηγίες για το πρωινό» - Μεγαλύτερη διαφάνεια για μέλι, γάλα, χυμούς και μαρμελάδες

ΕΕ: Εγκρίθηκαν οι «οδηγίες για το πρωινό» - Μεγαλύτερη διαφάνεια για μέλι, γάλα, χυμούς και μαρμελάδες

Οι νέοι κανόνες στοχεύουν στην καταπολέμηση των εισαγωγών νοθευμένου μελιού από τρίτες χώρες, μέσω της υποχρεωτικής και ξεκάθαρης επισήμανσης της χώρας προέλευσης, ενώ θα δρομολογήσουν και τη δημιουργία ενός συστήματος καταγραφής της εμπορικής διαδρομής του προϊόντος.

Empowering Women in Agrifood: Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία στην Αγροδιατροφή

Empowering Women in Agrifood: Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία στην Αγροδιατροφή

Στο πλαίσιο της ημερίδας με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στον τομέα της Αγροδιατροφής» από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ Food) σε συνεργασία με τον A Woman Can Be και το ESG+ Stories, συζητήθηκαν οι προκλήσεις του αγροδιατροφικού τομέα. 

Έρευνα: Οι καταναλωτές θέλουν πιο ηθικά και ποιοτικά αρτοσκευάσματα

Έρευνα: Οι καταναλωτές θέλουν πιο ηθικά και ποιοτικά αρτοσκευάσματα

Η έρευνα προσπάθησε να προσδιορίσει τα βασικά κίνητρα των καταναλωτών όταν επιλέγουν να αγοράσουν βιενέζικα αρτοσκευάσματα, κέικ και προϊόντα φούρνου, καθώς και ποια πράγματα δεν τους αρέσουν.