ESG+Stories

τρόφιμα

Έρευνα: Οι καταναλωτές θέλουν πιο ηθικά και ποιοτικά αρτοσκευάσματα

Έρευνα: Οι καταναλωτές θέλουν πιο ηθικά και ποιοτικά αρτοσκευάσματα

Η έρευνα προσπάθησε να προσδιορίσει τα βασικά κίνητρα των καταναλωτών όταν επιλέγουν να αγοράσουν βιενέζικα αρτοσκευάσματα, κέικ και προϊόντα φούρνου, καθώς και ποια πράγματα δεν τους αρέσουν.

Κλιματική αλλαγή: 1 στα 3 τρόφιμα κινδυνεύει με εξαφάνιση

Κλιματική αλλαγή: 1 στα 3 τρόφιμα κινδυνεύει με εξαφάνιση

Τα μήλα, τα πεπόνια, τα κράνμπερι, οι κολοκύθες, το μπρόκολο και τα αμύγδαλα είναι από τα τρόφιμα που είναι πιο ευαίσθητα στην εξαφάνιση των επικονιαστών, σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ. 

Φλώρινα: «Έξυπνος» ηλιακός ξηραντήρας φρούτων φέρνει εξοικονόμηση ενέργειας και περισσότερα έσοδα

Φλώρινα: «Έξυπνος» ηλιακός ξηραντήρας φρούτων φέρνει εξοικονόμηση ενέργειας και περισσότερα έσοδα

Το καινοτόμο ηλιακό ξηραντήριο θα παρέχει υγιεινή ελεγχόμενη ξήρανση μέσω θερμού αέρα, μέγιστη αξιοποίηση της ηλιακής ακτινοβολίας με συλλέκτες αέρος ή νερού.

Πράσινη Συμφωνία: Νέες προτάσεις της Κομισιόν για να γίνουν κανόνας τα βιώσιμα προϊόντα

Πράσινη Συμφωνία: Νέες προτάσεις της Κομισιόν για να γίνουν κανόνας τα βιώσιμα προϊόντα

Η Κομισιόν προτείνει νέους κανόνες ώστε όλα σχεδόν τα φυσικά αγαθά στην αγορά της ΕΕ να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον και ενεργειακά αποδοτικά καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους.